ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:30 Ιουνίου 2014
Αναρτήθηκε από Unknown

Παραίτηση στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων.

Παραίτηση του Σωτήρη Σιαμανδούρα από όλα τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ιωαννίνων.

Η απόφαση της πρόσφατης Κεντρικής Επιτροπής καθώς και η –διαφοροποιημένη!- δημόσια παρέμβαση του προέδρου του κόμματος που ακολούθησε, τροποποιούν τις αποφάσεις του συνεδρίου σε μια σειρά ουσιώδη ...
ζητήματα.

Ας αναφερθούμε επιγραμματικά σε ορισμένα. Πρώτον, γίνεται λόγος για απλή «απεμπλοκή» από τα Μνημόνια, ενώ η συλλογική μας απόφαση είναι για «κατάργηση» ή «ακύρωση» (παράγραφος 2 και 13.1).

Δεύτερον, γίνεται αφηρημένα λόγος για «διαγραφή ενός μεγάλου μέρους του χρέους».
 Ξεκινήσαμε δηλαδή από το «διαγραφή του χρέους», πήγαμε σε «διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους» του χρέους, και τώρα έγινε απλώς «μεγάλο μέρος».

Τρίτον, γίνεται λόγος για «δημόσιο έλεγχο» στο τραπεζικό σύστημα, χωρίς να τίθεται πια το ζήτημα της ιδιοκτησίας (ενώ η συνεδριακή απόφαση το διασαφηνίζει στην παράγραφο 13.8).

Και τέταρτον, αναφέρεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν κρατάει πολιτικό μητρώο για το παρελθόν», ενώ η απόφαση του ιδρυτικού συνεδρίου είναι καθαρή και σ’ αυτό το θέμα (παράγραφος 15).

Αυτά έρχονται ως συνέχεια της αυταρχικής εσωκομματικής συμπεριφοράς που προηγήθηκε και που οδήγησε σε καταστροφικές επιλογές (Καρυπίδης-Σαμπιχά) αλλά και σε ευθεία απαξίωση των οργάνων και των μελών του κόμματος (αδιαφορία για τις αποφάσεις των ΝΕ Πελοποννήσου στην περίπτωση Βουδούρη, πλείστα άλλα τοπικά περιστατικά).

Να σημειώσω ότι για τα ζητήματα αυτά η απόφαση της ΚΕ δεν κάνει καμιά αυτοκριτική αλλά επιρρίπτει τις ευθύνες στις Οργανώσεις Μελών, που διαχωρίζονται μάλιστα ρητά από το «κόμμα». Επιπλέον, τα παραπάνω έρχονται να συμπληρώσουν μια ζοφερή εικόνα συνδιαλλαγής με επιχειρηματικά συμφέροντα (Μελισσανίδης-Μαρινάκης).

Η εξωθεσμική συνδιαλλαγή με επιχειρηματικά συμφέροντα, το στρογγύλεμα σε σημείο εξαφάνισης των θέσεων σε όλα τα ζητήματα και, κυρίως, η αυτονόμηση της ηγετικής ομάδας, η ανοχή σε τάσεις «βοναπαρτισμού» του προέδρου του κόμματος και η αποκοπή της κομματικής βάσης από τη συμμετοχή στις πολιτικές αποφάσεις, σηματοδοτούν μια βαθιά μετάλλαξη του κόμματος το οποίο –στον βαθμό ιδιαίτερα που παραδεχόμαστε μια σχέση μεταξύ δομής και λειτουργίας- μετατρέπεται έτσι σε εν δυνάμει φορέα σοσιαλφιλελεύθερης συνδιαχείρισης της κρίσης.

Η τακτική αυτή δεν μπορεί να αποδώσει.
Η διακυβέρνηση με τέτοια χαρακτηριστικά θα οδηγήσει σε ταχεία αποσύνθεση του κόμματος και σε απαξίωση της Αριστεράς συνολικά, ανοίγοντας τον δρόμο για τον μπερλουσκονισμό αλά ελληνικά και, ακόμη χειρότερα, για την αναγωγή των δυνάμεων του φασισμού σε ρυθμιστικό παράγοντα των πολιτικών πραγμάτων του τόπου. Οι ευθύνες είναι τεράστιες.

Υπενθυμίζω ότι, σύμφωνα με το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ, δεν δικαιούνται να αλλοιώσουν τις αποφάσεις του Συνεδρίου ούτε ο πρόεδρος του κόμματος ούτε η κεντρική επιτροπή. Αυτό δικαιούται να το κάνει μόνο επόμενο συνεδριακό σώμα. Δυστυχώς όμως, μια βδομάδα μετά, η εσωκομματική αντιπολίτευση δεν έχει τολμήσει να θέσει ζήτημα συνεδρίου. Και όσο δεν το κάνει επικυρώνει με την ανοχή της αυτό το εσωκομματικό πραξικόπημα.

Δεν προτίθεμαι να νομιμοποιήσω με την παρουσία μου τις καταστροφικές αυτές επιλογές και πολύ περισσότερο την de facto μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ από μαζικό δημοκρατικό κόμμα της Αριστεράς σε πανσυλλεκτικό, ημικρατικό, σοσιαλφιλελεύθερο κόμμα καρτέλ. Δεν προτίθεμαι να αναγνωρίσω ως «Αριστερά του 21ου αιώνα» ένα κόμμα αρχηγικό και πυραμιδοειδές. Δεν περιμένω τίποτε το αξιόλογο από μια δομή ιστορικά ξεπερασμένη. Και δεν προτίθεμαι να υλοποιήσω αποφάσεις που δεν έχουν ληφθεί συλλογικά.

Άλλωστε, για να στηρίζει κανείς ή απλώς για να χειροκροτεί τις αποφάσεις της όποιας ηγεσίας, δεν χρειάζεται καν να είναι μέλος του όποιου κόμματος. Συνεπώς, παραιτούμαι από όλα τα όργανα. Δηλαδή, παραιτούμαι από Αναπληρωτής Συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Νομού Ιωαννίνων, παραιτούμαι από το Συντονιστικό της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Νομού Ιωαννίνων και παραιτούμαι και από τη Νομαρχιακή Επιτροπή. Σε περίπτωση δε που προκηρυχθούν εκλογές χωρίς να έχει προηγηθεί συνέδριο για να αποκατασταθούν η εσωκομματική δημοκρατία και οι αφετηριακές μας κοινωνικές συμμαχίες, για να αποκατασταθεί το καθημαγμένο νόημα των λέξεων, δηλώνω εκ των προτέρων ότι θα παραιτηθώ και της ιδιότητας του κομματικού μέλους.

Σιαμανδούρας Σωτήρης
30/06/2014


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Unknown στις 6/30/2014 10:58:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Παραίτηση στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες