ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:26 Ιουνίου 2014
Αναρτήθηκε από Unknown

Το Patria στα περίπτερα της Περιφέρειας.

Από το Σάββατο 14/6, το Patria θα βρίσκεται στα σημεία πώλησης τύπου της Περιφέρειας όλης της χώρας.

-UrbanExploration: Τα ξεχασμένα καταφύγια της Αττικής - του Κ. Κυρίμη
-Υποκλινόμενοι στην χώρα του ανατέλλοντος Ηλίου - μια επίσκεψη υπευθύνων ευρωπαϊκών κομμάτων στην...
Ιαπωνία

-Οι Εθνικιστές δεν πεθαίνουν ποτέ -του Δ. Παπαγεωργίου Το χρονικό μίας σκευωρίας - του Γ. Ζωγράφου
-Μπορεί να απαγορευτεί το NPD - του J. Puhse

-Η Στρατηγική της Έντασης - του Δ. Σαββίδη
-Από δημιουργός εξοβελισμένος λόγω πολιτικής ορθότητας - η περίπτωση του Brendan Eich στην Mozzila

-Μια μπύρα στο επίκεντρο πολιτικής αντιπαράθεσης - o εθνικιστής Marek Jakubiak και το "εμπάργκο" της αντιφά που απέτυχε
-Το Πριγκιπάτο του Θεοδώρου - το Μεσαιωνικό ελληνικό πριγκιπάτο της Κριμαίας - του Π. Λουκά

-Μια εισαγωγή στην έννοια της Μεταπολιτικής - του Χ. Καρανικόπουλου
-Η Ιστορία της Σβάστικας - του Π. Μαρίνη

-Συνέντευξη με τον Αντιπρόεδρο του FPO - από τον M. Ochsenreiter
-Άνδρες, «ανδρες» και πρότυπα - του Θ. Γκουρνέλου

Και μία κριτική του περιοδικού:
Είναι αλήθεια ότι η ανάπτυξη της τεχνολογίας και η ευρεία διάδοση της χρήσης του διαδικτύου έχουν αλλάξει, έως ένα μεγάλο βαθμό, τον τρόπο που επιλέγουμε για να ενημερωθούμε, να ερευνήσουμε, να μελετήσουμε, να ψυχαγωγηθούμε και πάει λέγοντας. Όσο και να αναπτυχθούν τα καινούρια μέσα, όμως, δεν θα μπορέσουν ποτέ να υποκαταστήσουν πλήρως την ανάγκη για έντυπη συγγραφική παραγωγή, είτε αυτή μεταφράζεται σε βιβλία είτε σε περιοδικά έντυπα. Το γιατί ισχύει αυτό είναι περίπλοκο για να αναλυθεί επαρκώς σε λίγες γραμμές. Ίσως να είναι τα αισθήματα που κατακλύζουν κάποιον, καθώς πρωτοξεφυλλίζει το έντυπο που μόλις έχει αγοράσει, η μυρωδιά του χαρτιού εκτύπωσης - ιλουστρασιόν ή μη -, η αίσθηση του απτού, η καλαισθησία του εξωφύλλου και η εικόνα μίας γεμάτης βιβλιοθήκης, η δυνατότητα να ανατρέξει κανείς άμεσα στην τυπωμένη πληροφορία ή γνώση, ακόμα και η συνήθεια του να υπογραμμίζουμε και να σημειώνουμε πάνω στο χαρτί.

Το περιοδικό Patria διανύει αισίως τον έβδομο χρόνο κυκλοφορίας, γεγονός που αποτελεί από μόνο του ένα επίτευγμα για τα εγχώρια δεδομένα, σε ό,τι αφορά στην έντυπη συγγραφική δραστηριότητα της εθνοκεντρικής διανόησης. Μία δραστηριότητα η οποία, όπως εύστοχα αναφέρεται και στο εκδοτικό σημείωμα του περιοδικού, δεν συμπίπτει σε καμία περίπτωση με την αλματώδη άνοδο της “εθνικοπατριωτικής ψήφου”, η οποία, όσο κριτικά και να την αντιμετωπίσει κανείς, υποδηλώνει τουλάχιστο μία υποτυπώδη ριζοσπαστικοποίηση της σκέψης μίας μεγάλης μερίδας της ελληνικής κοινωνίας.Τα καλά νέα για το Patria, όμως, δεν είναι ότι συνεχίζει στην πεπατημένη της προηγούμενης επταετίας για να εισπράξει, ίσως, την υπόληψη της καθιέρωσης, αλλά, αντιθέτως, το ότι τολμά να εξελιχθεί, να αναθεωρήσει, να αλλάξει. Επιπροσθέτως, η νέα εκδοτική του ομάδα δείχνει να αντιλαμβάνεται ότι υπάρχει ένα μεγάλο πεδίο δράσης σε επίπεδο πολιτικής διανόησης, παράδοσης και κουλτούρας και υπόσχεται πολλές εκπλήξεις για το κοντινό μέλλον. Η συνεργασία με τον εκδοτικό οίκο Arktos αποτελεί σίγουρα ένα ευχάριστο πρώτο δείγμα γραφής.

Πέρα από το άνοιγμα ενός νέου κύκλου για την εκδοτική προσπάθεια του Patria, το οποίο ίσως να είναι αρκετό από μόνο του για στηρίξει κάποιος αυτή την έκδοση, υπάρχει και το νέο τεύχος του περιοδικού καθ' αυτό. Νέο σχήμα, εξήντα οχτώ χορταστικές σελίδες και θεματολογία για όλα τα ενδιαφέροντα: Πολιτική, ιστορία, δράση, γεωπολιτική, θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος, καθώς και ένα εκτεταμένο αφιέρωμα στη δολοφονία των Γιώργου Φουντούλη και Μάνου Καπελώνη, όπως και στις διώξεις απέναντι στα εθνικιστικά κινήματα σε Ελλάδα και εξωτερικό. Κορυφαία στήλη του περιοδικού, κατά την ταπεινή άποψη του γράφοντα, η “ανδρόσφαιρα” με το κείμενο:“Άνδρες, “άνδρες” και πρότυπα”, που αποτελεί μία φρέσκια και αρκετά διαφορετική προσέγγιση του ρόλου των φύλων και ιδιαίτερα των ανδρών, σε πλήρη αντιδιαστολή με την κατεστημένη πολιτικά ορθή άποψη.

Σ' αυτό το σημείο, πρέπει να σημειώσουμε ότι αρκετοί είναι οι συντάκτες και φίλοι του Ιδεάπολις που συνεισέφεραν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο σ' αυτή τη νέα προσπάθεια του Patria, οπότε είναι λογικό να χαιρόμαστε διπλά με το αποτέλεσμα του πρώτου τεύχους του νέου κύκλου και να έχουμε ένα επιπλέον κίνητρο, ώστε να στεφτεί με επιτυχία αυτή η προσπάθεια.

Για να μην κατηγορηθούμε για προκατάληψη, πρέπει, επίσης, να αναφέρουμε ότι υπάρχουν ορισμένα λαθάκια στη διόρθωση των κειμένων, που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, ώστε να διατηρηθεί το άψογο και επαγγελματικό, κατά τα άλλα, επίπεδο της έκδοσης. Εκτός αυτού, ελπίζουμε να λυθεί το, οικονομικό κατά βάση, ζήτημα που θέλει το περιοδικό να έχει δύο διαφορετικές ημερομηνίες κυκλοφορίας, πρώτα για την Αθήνα και μετά από δύο, περίπου, εβδομάδες για την υπόλοιπη Ελλάδα.

Σχετικά, πάντως, με την προμήθεια του περιοδικού μπορεί κανείς να βρει τρόπους επικοινωνίας και στην καινούρια ιστοσελίδα των εκδόσεων Patria (patriamag.gr) .
H υπόλοιπη στο ideapolis.info


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Unknown στις 6/26/2014 12:11:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Το Patria στα περίπτερα της Περιφέρειας."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες