ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:18 Ιουνίου 2014
Αναρτήθηκε από Ιωάννα

Πώς μας επηρεάζει η μουσική.

Η μουσική είναι μία ηχητική ταπετσαρία.

Του Δημήτρη Ψύχα*
Η μουσική σε όλη τη διάρκεια της ζωής ενός ανθρώπου επιδρά επάνω σε αυτήν και την επηρεάζει κατευναστικά ή θεραπευτικά.
Ο μουσικοθεραπευτής και ερευνητής Don Campbell αναπτύσσει τις απόψεις του για το πώς επιδρά στις ανθρώπινες λειτουργίες η μουσική και ο ήχος και πώς συμβάλλουν στην αποθεραπεία πλήθους ...
ασθενειών.

Ανοσοποιητική λειτουργία
Σύμφωνα με ανοσολογικές έρευνες όταν η ποσότητα του οξυγόνου στο αίμα είναι ανεπαρκής, το πιο πιθανό είναι να οδηγήσει σε ανεπάρκεια του ανοσοποιητικού συστήματος και σε εκφυλιστικές ασθένειες.
Τα κύτταρα μπορούν να οξυγονωθούν καλύτερα με τη βοήθεια ορισμένων ειδών μουσικής, καθώς και τραγουδιού, ψαλμωδίας και διάφορων τύπων φωνητικής έκφρασης.

Πέψη
Έχει παρατηρηθεί πως κάποια είδη μουσικής κάνουν τους ανθρώπους να τρώνε γρηγορότερα και μεγαλύτερες ποσότητες φαγητού.

Η αντίληψη μας για τον χώρο
Η μουσική είναι μία ηχητική ταπετσαρία. Μπορεί να κάνει το περιβάλλον μας να φαίνεται πιο ελαφρύ, πιο ευρύχωρο και πιο εκλεπτυσμένο ή μπορεί να κάνει τον χώρο μας να φαίνεται πιο τακτοποιημένος, επαρκέστερος και ενεργητικός.
Ορισμένα είδη μουσικής, λοιπόν, μπορούν να βελτιώσουν την ικανότητα του εγκεφάλου να αντιλαμβάνεται τον φυσικό κόσμο, να σχηματίζει νοητικές εικόνες και να αναγνωρίζει παραλλαγές μεταξύ των αντικειμένων. Με άλλα λόγια, η μουσική μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο βιώνουμε τον χώρο γύρω μας. Η αργή μουσική περιέχει περισσότερο χώρο μέσα στους τόνους της απ’ ότι η γρήγορη μουσική.

Η αντίληψη μας για τον χρόνο
Κάποια είδη μουσικής βοηθούν στο να απαλυνθεί μία αγχώδης ατμόσφαιρα. Σε μερικές περιπτώσεις, δημιουργεί την εντύπωση πως ακινητοποιεί το χρόνο.

Μνήμη και μάθηση
Κάποιοι είδη μουσικής επιτρέπουν σε πολλούς ανθρώπους να συγκεντρώνονται, να μπορούν να μελετήσουν καλύτερα ή να απομνημονεύουν. Άλλοι συγκεντρώνονται για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα κι άλλοι ενδέχεται να λειτουργούν ακριβώς ανάποδα: Η μουσική τους αποσπά την προσοχή.

Παραγωγικότητα - σεξουαλικότητα
Η ευρύτητα των αποτελεσμάτων ή των επιδράσεων της Μουσικής επάνω στον άνθρωπο την έχει καταστήσει αναντικατάστατη στη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων.
Βοηθά στην αύξηση της παραγωγικότητας, αποτελεί θαυμάσια συντροφιά, καλλιεργεί τη διάθεση της μάθησης ή επιτρέπει να εργάζεσαι με κέφι, ενδιαφέρον και χωρίς ίχνος άγχους.
Ακόμη, φτιάχνει ατμόσφαιρα, απελευθερώνει συναισθήματα και αντιμετωπίζει επαρκώς την αυτοσυγκράτηση και τον φόβο ή τη δυσπιστία στις αντιδράσεις του άλλου. Η μουσική ευνοεί τα ειδύλλια, απελευθερώνει τη σεξουαλικότητα.
Η μουσική μπορεί να εμπνεύσει ένα πάθος ή να το εξαφανίσει.

Συναίσθημα ασφάλειας και ευεξίας
Η «ασφαλής» μουσική δεν είναι απαραίτητα ωραία, αργή ή ρομαντική. Η λαϊκή μουσική κάθε γενιάς όχι μόνο δίνει φωνή στις συλλογικές της ανησυχίες, αλλά και δημιουργεί ένα ηχητικό καταφύγιο.

Αντοχή
Από τη στιγμή της γέννησης του πολιτισμού, οι άνθρωποι εργάζονται με τη συνοδεία τραγουδιών στα αγροκτήματα και τους αγρούς, στα πλοία και στα άλογα, στις αγορές και στην εστία. Η μουσική «καλλιεργεί» την αντοχή και την υπομονή. Η χρήση έντονων ρυθμών – γύρω στους 90 χτύπους ανά λεπτό – δίνει δύναμη, ειδικά αν συνδυάζεται με σωματική άσκηση, όπως το περπάτημα ή ο χορός.

Υποσυνείδητη δεκτικότητα
Η μουσική αυξάνει την υποσυνείδητη δεκτικότητα στον συμβολισμό. Οι νέες πειραματικές θεραπείες έχουν χρησιμοποιήσει τη χαλάρωση, σε συνδυασμό με τη μουσική, για να αντλήσουν από το υποσυνείδητο και να απελευθερώσουν τραυματικές εμπειρίες που έχουν κλειδωθεί για πολύ χρόνο μέσα στο σώμα.
Πηγή: Don Campbell : Η επίδραση του Μότσαρτ Εκδόσεις Φιλομάθεια

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΜΕΣΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΜΕΣΩ SKYPE



*Ο Δημήτρης Ψύχας είναι πτυχιούχος Μηχανικός Ήχου, μέλος του Sound Healers Association, με έδρα το Colorado των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, ενώ παράλληλα εκπαιδεύεται στο βασικό επίπεδο Προγεννητικής και Περιγεννητικής Ψυχολογίας στο Κέντρο Προγεννητικής και Περιγεννητικής Ψυχολογίας





ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Sonic Alignment
Κομνηνών 26, Πειραιάς, 18755
Tηλ.: 210-4316230
Κιν.:6978-844495
e-mail: demetriopsychas@gmail.com και demetriopsychas@yahoo.com
sonicalignment.com
facebook/demetriospsychas
facebook/SonicAlignment


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Ιωάννα στις 6/18/2014 07:34:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Πώς μας επηρεάζει η μουσική."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες