ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:16 Ιουνίου 2014
Αναρτήθηκε από Unknown

Θα αλλάξουν και οι χάρτες στα σχολεία;

Γράφει ο Δρ. Κ. Βαρδάκας.
Που να δούνε τα παιδιά και τους μελλοντικούς γεωπολιτικούς χάρτες στην Ευρώπη ;
πχ Κριμαία φτου και από την αρχή διάβασμα…

Τι θα είναι αυτό που θα αλλάξει τα πράγματα;
"ο από μηχανής θεός" ή  "ο από Ενέργειας θεός" ή ο ζωντανός Θεός που δεν ευλογεί την...
διαχρονική αδικία;

Προς το παρόν ενεργεί ¨ο δαίμονας της έλλειψης Ενέργειας¨ και κάνει τα άπληστα έθνη να φρίττουν. Αυτό το αίμα αθώων που χύνεται ετούτη την στιγμή στην Μεσοποταμία ¨υπογράφει ¨μελλοντικές παραγγελίες πετρελαιοειδών προϊόντων στην διεφθαρμένη Δύση.
Πως θα αλλάξουν οι γεω- πολιτικοί χάρτες;
Ακριβώς ένα μήνα πριν τα γεγονότα στο Κίεβο της Ουκρανίας τον τουρκικό τύπο τον απασχόλησε μια δήλωση του αμερικανού πρέσβη που αργότερα διαψεύστηκε από τον ίδιο.

¨Η δήλωση του Ερντογάν ακολούθησε αναφορές στα τουρκικά ΜΜΕ, που ήθελαν τον Αμερικανό πρέσβη Φράνσις Ρικιαρντόνε να λέει σε Ευρωπαίους διπλωμάτες πως η Ουάσιγκτον «είχε ζητήσει από την Τουρκία να διακοπούν οι σχέσεις της Halkbank με το Ιράν και δεν μας άκουσαν. Τώρα παρακολουθείτε την πτώση μιας αυτοκρατορίας». Ο Ρικιαρντόνε διέψευσε αργότερα τις αναφορές ως ανυπόστατες, λέγοντας πως «κανείς δεν μπορεί να θέτει σε κίνδυνο τις σχέσεις ΗΠΑ και Τουρκίας». Ωστόσο, όπως υποστηρίζει η Hurriyet, η Ουάσιγκτον προειδοποίησε σε αυστηρό τόνο την Άγκυρα πως επανάληψη ανάλογων τουρκικών σχολίων θα βλάψει τις διμερείς σχέσεις.¨
sigmalive.com/simerini
24 Δεκέμβριος 2013, 06:58

Και σε λίγες μέρες ξεσπά η κρίση της Ουκρανίας και μαζί της ¨υστερική κρίση για άμεση προμήθεια Ενέργειας στην Ευρώπη ¨ που όπως φαίνεται το επόμενο διάστημα θα αποκορυφωθεί, αρχής γενομένης με την διακοπή παροχής φυσικού αερίου στην Ουκρανία μετα την κατάρρευση των συνομιλιών με την πάροχο Ρωσία ( 16 Ιουνίου 2014)

Ας πούμε ότι οι συζητήσεις για ανεύρεση λύσης συνεχίζονται και τα αιματηρά γεγονότα στην Ανατ Ουκρανία επεκτείνονται και η Αμερική απαιτεί να ξαναγυρίσει η Κριμαία στα χέρια της Ουκρανίας. Το πολύ- πολύ να ανοιγοκλείνει η στρόφιγγα μέχρι να ¨χαλάσει¨και να μην μπορούν να πάρουν ούτε και οι Ευρωπαίοι το πολύτιμο Φυσικό Αέριο της Ρωσίας.
Ας μην γελιόμαστε η δυνατή Ευρώπη της Γερμανίας ¨τρέχει και δεν φτάνει¨
Η κινητικότητα στο ερώτημα τι κάνουμε φέτος τον χειμώνα;; φτάνει στο επίπεδο του brain storm…

Tελικά η αμερικάνικη διπλωματία έχει μία καλή παράδοση να ¨παίζει¨ καλή γεωπολιτική μπάλα εκτός έδρας με την μόνη διαφορά η ανθρωπότητα εμβρόντητη βλέπει σήμερα τους ακραίους ισλαμιστές ¨τα δαιμονικά απολειφάδια της κατακρεουργημένης Συρίας¨ να επεκτείνουν την απανθρωπιά τους και να παίζουν μπάλα με τις αποκομμένες κεφαλές των αθώων θυμάτων τους ακόμη και έξω από την Βαγδάτη.

Σε αυτό το γήπεδο που το ¨προετοιμάζουν ¨για να παιχθεί ο Αρμαγεδώνας , όλοι είναι εναντίων όλων και κάποιοι γεωπολιτικοί μιλάνε για παρόμοιες συνθήκες με εκείνες του 1913 της διάλυσης της τότε Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
Όλοι μάλιστα προσβλέπουν και στην αξιοποίηση της σοβαρής λύσης που λέγεται κρατική υπόσταση Κουρδιστάν με ότι αυτό συνεπάγεται για την ¨παλαιά σύμμαχο¨ Τουρκία.

Μήπως η φράση του αμερικανού πρέσβη που διαψεύστηκε παραμονές Χριστουγέννων «Τώρα παρακολουθείτε την πτώση μιας αυτοκρατορίας» ΒΓΕΙ ΑΛΗΘΙΝΗ;
Οι Δυτικοί όμως προσβλέπουν και προς την πλούσια ενεργειακά Ελλάδα και Κύπρο σαν ύψιστη ανάγκη επιλογής.
Αυτό είναι όμως που εκθέτει σε άμεσο κίνδυνο τις ήδη διαταραγμένες σχέσεις μας με το ¨’άπληστο¨ γείτονα.

ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΒΆΣΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ
¨ ο βρεγμένος την βροχή δεν την φοβάται¨
Το πολύ να δούμε τον εξωτερικό Τούρκο να τα βάζει με τον εσωτερικό Τούρκο και να ¨διαλύονται¨ από το πάθος που έχουν για εξουσία και χρήμα.
Το τι πέρασαν οι πρόγονοι μας από τους γείτονες κάποιες εικόνες από την Συρία και πρόσφατα από το Ιράκ μπορεί να χρησιμοποιηθούν σαν οπτικό συναισθηματικό υλικό.

1453: Η μεγαλύτερη Εθνοκτονία στην ιστορία. Η γενοκτονία των Ελλήνων.
¨ Υπάρχει όμως ένα εντυπωσιακό στοιχείο σε παλαιότερη μελέτη ομάδας Ελλήνων ιστορικών και της Στατιστικής Υπηρεσίας στην δεκαετία του ’70 που αναφέρει ότι ο ελληνικός πληθυσμός θα ήταν πάνω από 100 εκατ. αν δεν είχε μεσολαβήσει το 1453 και η τουρκική σκλαβιά των σχεδόν τεσσάρων αιώνων.¨ Δείτε τον παραπάνω χάρτη πώς θα ήταν αν είχαν αναχαιτιστεί τα οθωμανικά στίφη τον 15ο αιώνα…
olympiada
16 Ιουνίου 2014

Πλέον ο ζωντανός ΘΕΟΣ των Αγίων και Μαρτύρων Πατέρων μας ¨ξαναγράφει¨ ιστορία εκεί στα μέρη της Μεσοποταμίας και σύντομα στα μέρη της Μεσογείου…
Τόσο γρήγορα που πιθανώς πριν βγάλουμε Πρόεδρο Δημοκρατίας να βγούνε οι νέοι σχολικοί χάρτες.

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Unknown στις 6/16/2014 08:35:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for " Θα αλλάξουν και οι χάρτες στα σχολεία;"

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες