ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:5 Ιουνίου 2014
Αναρτήθηκε από Άκης

Το βαθύ κράτος του ΠΑΣΟΚ είναι εδώ.

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου.
Όταν σε ένα ομαδικό άθλημα μια ομάδα κατακτήσει το πρωτάθλημα με τους ίδιους ή και λιγότερους βαθμούς από την προηγούμενη χρονιά, αυτό το πρωτάθλημα δεν έχει την ίδια αξία;

Όταν ένας αθλητής κατακτήσει σε μια Ολυμπιάδα την πρώτη θέση αλλά δεν κάνει Παγκόσμιο ρεκόρ, αυτή η πρώτη θέση δεν έχει την ίδια αξία ή και μεγαλύτερη από εκείνον τον αθλητή που κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ, αλλά το δημιούργησε σε ...
υποδεέστερους αγώνες;

Στις πρόσφατες ευρωεκλογές λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ κατέλαβε ποσοστό ελαφρώς μικρότερο (26,58%) από ότι στις Εθνικές εκλογές του Ιουνίου 2012 (26,89%).
Όμως, με μια μικρή διαφορά!
Στις εκλογές του 2012 ήταν δεύτερο κόμμα, ενώ σ΄ αυτές τις εκλογές κατέλαβε την πρώτη θέση με μια σημαντική διαφορά από τη ΝΔ 3,73 ποσοστιαίων μονάδων. Επίσης, στις εκλογές του 2012 η διαφορά της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μικρότερη, δηλαδή 2,77%.

Έτσι, από την στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το πρώτο κόμμα με νωπή λαϊκή εντολή, έχει το δικαίωμα να επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, καταθέτοντας τις απόψεις και τις θέσεις του, ακόμη – ακόμη και να αμφισβητήσει την παρούσα κυβέρνηση πως δεν μπορεί να νομοθετεί πλέον, αφού απώλεσε την δεδηλωμένη πλειοψηφία;

Ναι πιστεύω, πως έχει αυτό το δικαίωμα και ορθώς έπραξε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να επισκεφθεί τον κ. Παπούλια, αμέσως την επομένη των εκλογών!
Αυτό όμως, που δεν κατάλαβα, ήταν η αντίδραση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος βγάζοντας αφρούς από το στόμα, κατήγγειλε αυτή την πρωτοβουλία του κ. Τσίπρα, ως κραυγαλέα αντισυνταγματική πράξη και μεταξύ των άλλων δήλωσε:
 «Έρχεται να μας πει σήμερα ότι υπάρχει πρόβλημα νομιμοποίησης της κυβέρνησης, θέτει ζήτημα ανατροπής, ζητεί εκλογές επικαλούμενος το Σύνταγμα, τις αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας, την ύπαρξη “προφανούς δυσαρμονίας” μεταξύ της λαϊκής βούλησης και της σύνθεσης της Βουλή, όπως έχει προκύψει τον Ιούνιο του 2012». 

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν θα έπραττε ότι και ο Αλέξης Τσίπρας, εάν το ΠΑΣΟΚ ήταν στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ με αυτό το εκλογικό ποσοστό;
Είναι δυνατόν να γίνεται διαφορετικά η ανάγνωση του ίδιου κειμένου;

Αλλά, ποιος τελικά είναι ο κ. Βενιζέλος που το παίζει καθημερινώς χαλίφης στη θέση του χαλίφη;
Είναι ο Πρόεδρος που πάλαι ποτέ κραταιού ΠΑΣΟΚ, των μεγάλων εκλογικών ποσοστών που πολλάκις άγγιζαν το 50% και σήμερα το ΠΑΣΟΚ απολαμβάνει της στήριξης μόνο του 8,02% του λαού μας, όταν στις εκλογές του 2012 είχε καταγράψει ποσοστό 12,28%.
Δηλαδή, απώλεσε μέσα σε δυο χρόνια ποσοστό της τάξεως του 4,26%.

Σήμερα είναι το τέταρτο κόμμα στις προτιμήσεις του λαού μας (τρίτη η Χρυσή Αυγή), όταν το 2012 ήταν τρίτο κόμμα.
Αυτός λοιπόν, ο καταστροφικός πολιτικός αρχηγός, για το κόμμα του αλλά και για την πατρίδα μας, αφού αποτελεί το δεκανίκι της ΝΔ στην συγκυβέρνηση της χώρας, τολμά και μιλά για αντισυνταγματικότητα της επίσκεψης Τσίπρα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Τολμά και μιλάει αυτός για αντισυνταγματικότητα, που:
• Θέσπισε, ως εισηγητής, το περιβόητο άρθρο 86 του Ν.3126/2003, πιο γνωστού ως νόμου περί ευθύνης υπουργών. Σύμφωνα με το νόμο αυτό, μόνο η Βουλή έχει την αρμοδιότητα να ασκεί δίωξη κατά υπουργών για αδικήματα που τέλεσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Έτσι, εξασφάλισε το ακαταδίωκτο των υπουργών αλλά και των συνεργατών τους, σε τέλεση πλημμεληματικών ή κακουργηματικών πράξεων κατά του συμφέροντος του Ελληνικού Δημοσίου. Επίσης, θέσπισε το άρθρο 3, όπου αδικήματα που τέλεσε υπουργός, παραγράφονται “με το πέρας της δεύτερης τακτικής συνόδου της βουλευτικής περιόδου που αρχίζει μετά την τέλεση της αξιόποινης πράξης”. Η διάρκεια παραγραφής μπορεί υπό κάποιες συνθήκες να είναι μόλις δυο χρόνια. Έτσι, αυτός ο άθλιος πολιτικός που μας διαφεντεύει ακόμη και σήμερα, κουνώντας μας επιδεκτικά το δάκτυλο, δίνει τη δυνατότητα σε υπουργούς να απαλλάσσονται των συνεπειών του Νόμου, παρ΄ότι έχουν τελέσει κακουργηματικές πράξεις, και αυτό ισχύει αντίθετα από ότι ισχύει για όλους τους άλλους Έλληνες πολίτες.

• Αμνήστευσε τον εαυτό του με νομοθεσία που πέρασε για το σκάνδαλο της Proton Bank, με την κατάθεση διαθεσίμων του Δημοσίου σε τράπεζες προς διασφάλιση της “ευστάθειας” του τραπεζικού συστήματος.

• Εμπνεύστηκε τη συμφωνία παραλαβής του ελαττωματικού υποβρύχιου “Παπανικολής”, μεταξύ του Δημοσίου και της ιδιοκτησίας των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Αυτή η συμφωνία ενσωματώθηκε στο Ν.3885/2010 που υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής. Έτσι, κατέστη αδύνατη η ποινική του δίωξη καθώς και των υπολοίπων εμπλεκόμενων υπουργών. Δηλαδή, του δόθηκε άφεση αμαρτιών για τα ποινικά του αδικήματα. Με την απόρριψη δε, της προ καιρού πρότασης μομφής κατά του προσώπου του, από την Ολομέλεια της Βουλής, εισέπραξε και την πολιτική άφεση αμαρτιών.

• Τσαλαπάτησε το Σύνταγμα ψηφίζοντας όλα τα Μνημόνια και τις Δανειακές Συμβάσεις μέσω των οποίων παραχωρήθηκαν στους δανειστές μας τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας και φτωχοποιήθηκε ο λαός μας, μέχρι σημείου, όλα τα ξένα μέσα ενημέρωσης να ομιλούν για Γενοκτονία των Ελλήνων, που όμοιο παράδειγμα δεν καταγράφεται στην Παγκόσμια Ιστορία.

Ωστόσο, δεν είναι μόνο ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που βάλθηκε να μας σπάει καθημερινά τα νεύρα με τις συνεχείς προκλητικές παρεμβάσεις του. Είναι και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο κ. Κάρολος Παπούλιας, που απολαμβάνει υπέροχα γηρατειά, ζώντας πλουσιοπάροχα και έχοντας όλες τις ανέσεις του.

Αυτός λοιπόν, ο προκλητικός προνομιούχος γέροντας, υπήρξε προβεβλημένο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, υπουργός σε πολλά υπουργεία επί ημερών παντοδυναμίας του ΠΑΣΟΚ. Αυτός ο αμοραλιστής γέροντας, συμμετείχε επί δεκαετίες στο μεγάλο φαγοπότι της διασπάθισης του δημοσίου χρήματος και συνεχίζει να συμμετέχει ενεργά και τα τελευταία χρόνια στην φτωχοποίηση του λαού μας και στην υποβάθμιση της χώρας ως ισότιμου εταίρου της ΕΕ, υπογράφοντας ως ο ανώτατος Πολιτειακός άρχοντας, όλα τα Μνημόνια και τις Δανειακές Συμβάσεις!

Αυτός ο ανώτατος Πολιτειακός άρχοντας, μιλάει όποτε θέλει και για όποιο θέμα θέλει. Έτσι, στην προχθεσινή συνάντηση με τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, το μόνο που τον ενόχλησε από όλα όσα του ανέφερε ο κ. Τσίπρας, ήταν η εξάπλωση του φασισμού στην Ευρώπη: «Κοιτάξτε, η ανησυχία μου είναι η έξαρση των ακραίων στοιχείων στην Ευρώπη. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός».

Βέβαια, αυτό είναι για τον κ. Παπούλια το πλέον σημαντικό γεγονός. Δεν είναι οι χιλιάδες αυτοκτονίες συμπολιτών μας.
Δεν είναι τα εκατομμύρια των Ελλήνων που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας.
Δεν είναι τα εκατομμύρια των συνανθρώπων μας που είναι στην ανεργία.
Δεν είναι η συνεχώς αυξανόμενη μετανάστευση των νέων μας.
Δεν είναι οι Εθνικές τραγωδίες που βρίσκονται προ των πυλών, λόγω της αναισθησίας και του ωχαδερφισμού όλων των κυβερνήσεων από το 1974 μέχρι σήμερα!

Αλλά στο κάτω-κάτω της γραφής, ποιος φταίει για την έξαρση των ακραίων στοιχείων στην Ευρώπη;
Δεν φταίνε όλες οι νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις των μελών-κρατών της ΕΕ, που όλα αυτά τα χρόνια μετέτρεψαν την ΕΕ από την Ένωση των κρατών-Εθνών, σε μια ΕΕ του κερδοσκοπικού κεφαλαίου και των τραπεζιτών-τοκογλύφων;

Κλείνοντας, να επισημάνω πως αυτός ο ανώτατος Πολιτειακός άρχοντας, σιωπά όποτε πράγματι θεωρεί πως πρέπει να σιωπήσει, αφού προφανώς βρίσκεται σε συντεταγμένη εντολών.

Όπως, επί παραδείγματι, όταν στις 12 Δεκεμβρίου 2004, όταν η τότε Πρόεδρος της Ελληνικής Βουλής, κ. Μπενάκη προσφωνώντας από χειρογράφου τον κ. Παπούλια για την ανάληψη των Προεδρικών του καθηκόντων είπε μεταξύ των άλλων: « … Τα Εθνικά σύνορα και ένα μέρος της Εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν, χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη…τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές…η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης…».
Συνεπώς, τα όσα είπε το 2004 η κ. Μπενάκη, ως άλλη Πυθία, επαληθεύονται με απόλυτη ακρίβεια στις ημέρες μας!
Τυχαίο;
Δε νομίζω!

Όπως όμως και να έχει η ημέρα αυτή θα χαρακτηρισθεί, ως αποφράδα ημέρα για τον ελληνισμό!


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Άκης στις 6/05/2014 11:03:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Το βαθύ κράτος του ΠΑΣΟΚ είναι εδώ."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες