ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:3 Ιουνίου 2014
Αναρτήθηκε από Unknown

Αποσταθεροποίηση Βουλγαρίας, ενεργοποίηση Μουσουλμανικού τόξου και πάμε προς Αιγαίο πλευρά;

Μήπως ήρθε η ώρα να ενεργοποιηθεί το ¨ώριμο¨ πλέον Μουσουλμανικό τόξο στα Βαλκάνια;

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας.
Η άθλια κατάσταση της βουλγαρικής οικονομίας και η εξαθλίωση του βουλγαρικού λαού μαζί με την γεωστρατηγική απαξίωση της βουλγαρίας έφεραν την συμπολίτευση και την αντιπολίτευση στην γειτονική χώρα να είναι δυναμικά αποφασισμένες εδώ και καιρό όσον αφορά την υλοποίηση του έργου της διέλευσης του αγωγού South Stream από την...
επικράτεια της .

¨Το «πράσινο φως» στην υλοποίηση του σχεδίου του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου South Stream εντός της βουλγαρικής επικράτειας, «άναψε» το κοινοβούλιο, ψηφίζοντας τροπολογία του Ενεργειακού Νόμου, η οποία καθιερώνει ειδικό καθεστώς του έργου.
04 Απριλίου 2014

Μια ενδεχόμενη αναστολή από την Ευρωπαϊκή Ένωση του σχεδίου αγωγού αερίου “South Stream”, για τη διανομή ρωσικού αερίου στην Ευρώπη παρακάμπτοντας την Ουκρανία, δεν θα επηρεάσει την υλοποίησή του, δήλωσε ο ρώσος υπουργός Ενέργειας Αλεξάντρ Νόβακ.
18 Απριλίου 2014 ¨

¨Και αρχίζουν τα όργανα¨!
Τα διεθνή όργανα.
Α.Θα συνεχίσουμε τις συζητήσεις όταν οι Ρώσοι εταίροι μας επανέλθουν στον δρόμο του Διεθνούς Δικαίου», δήλωσε στην Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung ο Ευρωπαίος Επίτροπος για θέματα ενέργειας, Guenther Oettinger. Οι διαπραγματεύσεις για την κατασκευή του αγωγού που θα μεταφέρει το Ρωσικό φυσικό αέριο στην Ε.Ε. παραπαίουν καθώς η Ουκρανική κρίση επισκιάζει τα πάντα, σύμφωνα με την συνέντευξη που παραχώρησε στη FAS.

Ο κ. Oettinger πρόσθεσε ότι η Ρωσία πρέπει να επιδείξει προθυμία να συνεργαστεί επάνω στην βάση των ενεργειακών νόμων που διέπουν την Ε.Ε. και αυτό είναι ένα επιπλέον προαπαιτούμενο για να συνεχιστούν οι συζητήσεις για τον αγωγό.
capital.gr Κυριακή,
1 Ιουνίου 2014 – 18:44

Β. Να ενεργοποιήσει τη διαδικασία παράβασης κατά της Βουλγαρίας αποφάσισε η Κομισιόν σχετικά με την κατασκευή του βουλγαρικού τμήματος του αγωγού South Stream.

Οι Βρυξέλλες θεωρούν ότι το έργο παραβιάζει την ευρωπαϊκή νομοθεσία και πρέπει να τερματιστεί, δίνοντας στην βουλγαρική κυβέρνηση προθεσμία 1 μήνα για να απαντήσει και επισήμως στις ενέργειες της Κομισιόν.
energia.gr/
Τρίτη, 3 Ιουνίου 2014

Και τώρα πως μπορείς να ¨συμμορφώσεις ¨έναν λαό που όπως φαίνεται δεν φαίνεται να ¨συμμορφώνεται ¨λόγω πενίας; Είναι δυνατόν;

1) Η Βουλγαρία αποτελεί τη μοναδική χώρα της Βαλκανικής χερσονήσου με τη μεγαλύτερη Τουρκική μειονότητα ως ποσοστό...του πληθυσμού της (9%)
Υπάρχει φόβος σε περίπτωση προβοκάτσιας από Βούλγαρους εθνικιστές να προκληθούν αντίποινα σε σλαβόφωνους κάτοικους Δήμων που εγκαταβιώνει τουρκική μειονότητα. Η Βουλγαρία βυθίζεται σε οικονομική κρίση και μαζική ανεργία που λειτουργούν ως ΠΥΡΙΤΑΠΟΘΗΚΗ εξελίξεων αποσταθεροποίησης.

2) Το πολιτικό σύστημα της Βουλγαρίας είναι σε αρκετό βαθμό διεφθαρμένο και επιρρεπές σε αίφνης μεταβολές σχεδίων όπως αποδείχθηκε άλλωστε και στην την Ελληνική εμπειρία ματαίωσης του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη.

3) Η Βουλγαρία έχει δραστήρια τουρκική μειονότητα στο έδαφος της και μπορεί με την κατάλληλη ¨καθοδήγηση¨ να προκαλέσει καθυστερήσεις και νομικά εμπόδια στην κατασκευή του αγωγού με αφορμή την οικολογική ασφάλεια εξ αιτίας της μόλυνσης της Μαύρης θάλασσας.

4) Η τελική διαδρομή διέλευσης του South Stream μέσω των εδαφών της Βουλγαρίας είναι ακόμα μυστική.
΄Οπως φαίνεται και από σχετικά διαγράμματα διέλευσης του αγωγού που κυκλοφορούν, διάφορα εδαφικά προβλήματα ασφαλείας (σαμποτάζ-πολιτικές αναταραχές ) στο χώρο της Βουλγαρίας μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά την συνολική λειτουργία του ακόμα και την έναρξη του .

5) Η Βουλγαρία αυτή την στιγμή αποτελεί τον "αδύναμο κρίκο" της ΕΕ και του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια και στην χώρα έχουν ξυπνήσει οι φιλορωσικές μνήμες μιας άλλης εποχής.
Μήπως ήρθε η ώρα να ενεργοποιηθεί το ώριμο πλέον Μουσουλμανικό τόξο στα Βαλκάνια; Κόσσοβο-Σκόπια-Τουρκική μειονότητα στην Νότια Βουλγαρία- δήθεν ¨αλυτρωτικές¨ προθέσεις κάποιων μειονοτικών στην Ελληνική Δυτ. Θράκη.

Είναι δυνατόν να ¨δέσουν¨ όλα αυτά σε ένα σχέδιο με στόχο την αποσταθεροποίηση της ευρύτερης περιοχής με πολλές σκοπιμότητες αρχής γενομένης από την ¨ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ¨ της Βουλγαρίας στις επιταγές του νέου γεωπολιτικού παιχνιδιού;

Τελικά πριν κατεβούν τα ¨προβλήματα¨ της Ουκρανίας στα Στενά του Βοσπόρου, μήπως κάποιοι γείτονες βιάζονται να τα κατεβάσουν και μέσω Βουλγαρίας στο Αιγαίο;

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Unknown στις 6/03/2014 09:46:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Αποσταθεροποίηση Βουλγαρίας, ενεργοποίηση Μουσουλμανικού τόξου και πάμε προς Αιγαίο πλευρά;"

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες