ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:26 Ιουνίου 2014
Αναρτήθηκε από xristos.konitsa

Θράκη: Eκτουρκίζουν τα παιδιά μας χωρίς να το καταλάβουμε...

Κραυγή αγωνίας μέσα από το ρεπορτάζ Πομάκου δημοσιογράφου . 
 "Χάνουμε τη Θράκη και η ελληνική κυβέρνηση κοιμάται!

Αυτό που εμείς φωνάζουμε εδώ και χρόνια, πως δηλαδή η Θράκη είναι εντελώς ξεχασμένη από την ελληνική πολιτεία και πως εδώ επί της ουσίας διοικεί το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής φάνηκε ξεκάθαρα και στις τελευταίες ευρωεκλογές και όλοι εκείνοι που...
κάποτε μας έλεγαν υπερβολικούς θα πρέπει μάλλον να αναθεωρήσουν την άποψη τους αυτή και να δουν πιο σοβαρά το θέμα της Θράκης.

Είναι πλέον απόλυτη ανάγκη η επίσημη ελληνική πολιτεία να ασχοληθεί ενεργά και πάνω απ' όλα αποτελεσματικά με τη συγκεκριμένη περιοχή και τους πολίτες της, αν θέλουμε να μιλάμε ακόμα για ελληνική Θράκη.

Είναι γνωστό σε όλους πως η Τουρκία προσπαθεί με κάθε τρόπο να εκτουρκίσει τους εδώ μουσουλμάνους και να δημιουργήσει μια τουρκική και όχι μουσουλμανική μειονότητα και όσο η ελληνική κυβέρνηση δεν αντιδρά ο στόχος αυτός της Τουρκίας επιτυγχάνεται με πολύ γοργά βήματα.

Πάντα το έλεγα πως η Τουρκία ξέρει τι θέλει και φυσικά αυτό που θέλει βρίσκει τους τρόπους να το πετύχει σε αντίθεση με την ελληνική πλευρά η οποία στην καλύτερη των περιπτώσεων μένει απλός θεατής των εξελίξεων και στην χειρότερη, κυρίως για λόγους πολιτικών συμφερόντων συμβάλει στην επίτευξη των στόχων της γειτονικής μας χώρας για τη Θράκη.

Για παράδειγμα η τουρκική κυβέρνηση γνωρίζει πολύ καλά πως για να καταφέρει να εκτουρκίσει τους μουσουλμάνους της Θράκης θα πρέπει με κάθε τρόπο να τους φέρει σε άμεση επαφή με την Τουρκία κι αυτό ακριβώς κάνει. Μέχρι και πριν από μερικά χρόνια αυτό δεν ήταν ιδιαίτερα δύσκολο αφού έτσι κι αλλιώς εκατοντάδες μουσουλμανόπαιδα της Ελλάδας σε ετήσια βάση μόλις αποφοιτούσαν από το μειονοτικό δημοτικό σχολείο συνέχιζαν τις σπουδές τους στην Τουρκία κι όταν έφτανε η ώρα να επιστρέψουν στην Ελλάδα ένιωθαν ήδη Τούρκοι και όχι Έλληνες.

Τα τελευταία χρόνια βέβαια μειώθηκε αισθητά ο αριθμός των Ελλήνων μουσουλμάνων που σπουδάζουν στην Τουρκία κι έτσι έπρεπε να βρεθούν άλλοι τρόποι ώστε οι μουσουλμάνοι της Θράκης να έρχονται όσο το δυνατόν πιο συχνά σε επαφή με τη γειτονική χώρα κι όπως φαίνεται βρέθηκαν αρκετοί τέτοιοι τρόποι. Καθοριστικό ρόλο φυσικά παίζουν οι χοτζάδες που διδάσκουν κοράνι αλλά και τούρκική γραφή κι ανάγνωση στα παρασχολεία που λειτουργούν στα τζαμιά της Θράκης κατά τις απογευματινές ώρες και στα οποία σχεδόν όλοι οι μουσουλμάνοι της περιοχής στέλνουν τα παιδιά τους πιστεύοντας πως εκεί διδάσκονται μόνο θρησκευτικά και τίποτα άλλο.

Ωστόσο οι εν λόγω χοτζάδες πέρα από τη δουλειά που κάνουν στα προαναφερόμενα παρασχολεία, έχουν αναλάβει να φέρουν σε επαφή με την Τουρκία όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά από τη Θράκη. Αυτό γίνεται μέσα από συχνές εκδρομές στην γειτονική μας χώρα το κόστος των οποίων είναι εξ ολοκλήρου πληρωμένο από το τουρκικό προξενείο κι έτσι τα παιδιά που συμμετέχουν σ' αυτές το μόνο που χρειάζεται να διαθέσουν είναι ένα διαβατήριο ή μια αστυνομική ταυτότητα αφού όλα τα άλλα έξοδα τους είναι όπως είπα και πριν πληρωμένα.

Η επίσημη αιτιολογία για την διοργάνωση αυτών των εκδρομών είναι πως πρόκειται για μια επιβράβευση των καλύτερων μαθητών αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει αφού δικαίωμα να στείλει το παιδί του σε κάποια από αυτές τις εκδρομές έχει ο κάθε μουσουλμάνος της Θράκης, άσχετα αν το παιδί τους είναι καλός μαθητής ή όχι στα θρησκευτικά των παρασχολείων που λειτουργούν στα τζαμιά.

Άρα δεν πρόκειται για καμιά επιβράβευση των καλών μαθητών, αντίθετα πρόκειται για μια πολύ καλά οργανωμένη προσπάθεια να φέρουν τα παιδιά μας σε όσο το δυνατόν πιο άμεση επαφή με την Τουρκία και το λέω αυτό διότι οι εν λόγω εκδρομές δεν περιλαμβάνουν ξενάγηση σε παραλίες, όμορφα τοπία και άλλα αξιοθέατα της Τουρκίας. Τα μόνα μέρη που επισκέπτονται τα παιδιά είναι τα τζαμιά της Τουρκίας και οι μόνοι άνθρωποι με τους όποιους έρχονται σε επαφή είναι χοτζάδες και ιμάμηδες της Τουρκίας κι όλοι καταλαβαίνουμε τι σημαίνει αυτό.

Μόνο τον τελευταίο μήνα πραγματοποιήθηκαν δυο τέτοιες εκδρομές και φυσικά θα ακολουθήσουν πολλές ακόμα αφού οι γονείς, μη ξέροντας πως μοναδικός στόχος είναι ο εκτουρκισμός των παιδιών τους, τις εκδρομές τις βλέπουν σαν μια πολύ καλή ευκαιρία να δουν τα παιδιά τους μια άλλη χώρα χωρίς να ξοδέψουν ούτε ένα ευρώ. Να αναφέρων πως μιλάμε για παιδιά ηλικίας από 8 έως 12 ετών τα οποία με τη συνοδεία ενός ή δύο το πολύ χοτζάδων και χωρίς καμιά εγγύηση για την ασφάλεια τους μένουν για τουλάχιστον τρεις μέρες σε μια ξένη χώρα, μακριά από τους γονείς και το σπίτι τους.

Ωστόσο όταν δεν πάει το βουνό στον Μωάμεθ πάει ο Μωάμεθ στο βουνό κι αυτό το ξέρει καλύτερα από εμάς το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής. Έτσι για τους μουσουλμάνους που δε μπορούν να πάνε στην Τουρκία έρχεται η Τουρκία εδώ κι αυτό γίνεται μέσω της οικονομικής στήριξης που παρέχει σε αρκετές περιπτώσεις.

Δεν αναφέρομαι βέβαια σε μισθούς που πιθανότατα καταβάλει η Τουρκία στους εδώ μουσουλμάνους και όχι μόνο συνεργάτες της αλλά στην οικονομική στήριξη συλλογικών προσπαθειών που γίνονται από μουσουλμάνους της περιοχής.

Συγκεκριμένα αναφέρομαι στην προσπάθεια των μουσουλμάνων κατοίκων πολλών οικισμών να χτίσουν νέο τζαμί στο χωριό τους κι όπως ασφαλώς θα γνωρίζετε τα τζαμιά χτίζονται με χρήματα που συγκεντρώνουν οι ίδιοι οι κάτοικοι του κάθε χωριού. Όσο δεν υπήρχε η οικονομική κρίση η δημιουργία νέων τζαμιών δεν ήταν ιδιαίτερα δύσκολο πράγμα αφού ο καθένας μπορούσε για ένα μικρό χρονικό διάστημα να διαθέσει κάποια χρήματα για τον σκοπό αυτό.

Τώρα όμως που τα πράγματα δυσκόλεψαν όλο και περισσότεροι μουσουλμάνοι αδυνατούν να βάλουν το χέρι στη τσέπη ώστε το χωριό τους να αποκτήσει νέο τζαμί κι αυτήν ακριβώς την αδυναμία έρχεται να εκμεταλλευτεί με τον καλύτερο τρόπο η Τουρκία.

Με πιο απλά λόγια σε όποιο χωριό με μουσουλμάνους κατοίκους κι αν χτίζεται την περίοδο αυτή νέο τζαμί το τουρκικό προξενείο μέσω των ανθρώπων του εδώ σπεύδει να προσφέρει οικο0νομική ενίσχυση βγάζοντας έτσι τους κατοίκους του κάθε χωριού από τη δύσκολη θέση να κόψουν από το υστέρημα τους και να προσφέρουν χρήματα για το χτίσιμο του τζαμιού.

Αυτό ασφαλώς έχει σαν αποτέλεσμα να δημιουργείται η εντύπωση πως η Τουρκία είναι εκείνη που στηρίζει έμπρακτα τους μουσουλμάνους της Θράκης και όχι η Ελλάδα κι άρα οι άνθρωποι αυτοί νιώθουν να είναι δίπλα τους η Τουρκία και όχι η ίδια τους η πατρίδα.

Όλα αυτά τα ξέρουμε και εμείς τα ξέρει και η ελληνική κυβέρνηση αλλά δυστυχώς δε βλέπω την παραμικρή διάθεση να ασχοληθεί με τη Θράκη. Προφανώς ο κατά τα άλλα πατριώτης Αντώνης Σαμαράς δεν ενδιαφέρεται και πολύ για το αν η Θράκη θα παραμείνει ελληνική ή αν θα περάσει στα χέρια της Τουρκίας αν και άτυπα αυτό ήδη έχει γίνει.
Ο θεός να βάλει το χέρι του, κύριε πρωθυπουργέ, μιας και εσείς δε λέτε να βάλετε το δικό σας."
Σ. Καραχότζα

ΕΥΛΟΓΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ
Από το παραπάνω ρεπορτάζ και από άλλα παρόμοια που γράφουν τακτικά οι Πομάκοι της Θράκης, μπορεί να πεί κανείς, ότι είναι οι μόνοι ελληνικής καταγωγής κάτοικοι της Θράκης, που την υπερασπίζονται πραγματικά!

Η πλειοψηφία των λαλίστατων Ελλήνων δημοσιογράφων και ιδιαίτερα της Αθήνας, τί κάνουν; Πόσοι από αυτούς και πότε ασχολήθηκαν σοβαρά, πλην ελαχίστων, με το καυτό θέμα της Θράκης μας; Τι περιμένουν για να το κάνουν, την εντολή των πουλημένων αφεντικών τους; Άδικα θα περιμένουν.
Τα αφεντικά τους παίρνουν εντολές από την σημερινή προσκυνημένη συγκυβέρνηση, η οποία συμφώνησε και υπέγραψε την παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας και η οποία φαίνεται, εκτός από τη στάση της στο θέμα της Θράκης, και στα άλλα σημαντικά εθνικά θέματα όπως, για το όνομα της Μακεδονίας, για το θέμα της Τσαμουριάς, που βάζουν κάθε λίγο οι Αλβανοί εθνικιστές και η κυβέρνηση τους στρώνει χαλί για την Ε.Ε., καθώς και για τις πρόσφατες βόλτες που κάνει ο τουρκικός στόλος, αλωνίζοντας ολόκληρο το Αιγαίο.

Έλληνες γρηγορείτε.
Διώξτε και τιμωρείστε με κάθε τρόπο τους υπεύθυνους της καταστροφής της χώρας μας.

Η Ελλάδα δεν τους θέλει και δεν τους χρειάζεται. Η Ελλάδα ανήκει μόνο στους πραγματικούς Έλληνες... Αυτούς που αγαπούν την Πατρίδα, την προστατεύουν και αν χρειαστεί, θυσιάζονται γι' αυτήν...

Απλός Έλληνας πολίτης


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από xristos.konitsa στις 6/26/2014 07:43:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for " Θράκη: Eκτουρκίζουν τα παιδιά μας χωρίς να το καταλάβουμε..."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες