ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:24 Ιουλίου 2014
Αναρτήθηκε από xristos.konitsa

Παρενέργειες και ασφαλείς τρόποι εμβολιασμού.

Τι πρέπει να προσέχουν οι γονείς για το παιδί τους.

Του Δρ. Ιωάννη Τολιόπουλου, Μοριακού Βιολόγου, Φυσιολόγου, Βιοανοσολόγου Αναπαραγωγικής Ιατρικής.
Πολλοί επιστήμονες και απλοί πολίτες εκφράζουν ενδοιασμούς όσο αφορά στον εμβολιασμό των μικρών παιδιών. Για ποιο λόγο; Επειδή σήμερα έχει επικρατήσει η ιδέα ότι ο εμβολιασμός, ο οποίος εθεωρείτο μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες για τη δημόσια υγεία, μπορεί να είναι...
επικίνδυνος.

Με τους περισσότερους ανθρώπους να αναγνωρίζουν τις παρενέργειες μετά από μια ένεση εμβολιασμού, οι γονείς πλέον ενδιαφέρονται στο να πάρουν μέτρα προφύλαξης ώστε να μειώσουν τα όποια προβλήματα υγείας μπορεί να εμφανιστούν στο μέλλον. Εάν οι γονείς αποφασίσουν να εμβολιάσουν τα παιδιά τους θα πρέπει να είναι σίγουροι ότι αυτά έχουν πολύ καλή υγεία.

Εάν ένα παιδί είναι άρρωστο ή έχει αρρωστήσει τις προηγούμενες δυο εβδομάδες, θα πρέπει να περιμένουν για μια καλύτερη προσέγγιση.

Εάν το παιδί είναι ιδιόρρυθμο, ιδιότροπο ή εκείνη την περίοδο δεν είναι ο εαυτός του, όλα αυτά μπορεί να σημαίνουν ότι μπορεί να νοσήσει. Ο γονέας θα πρέπει να περιμένει μέχρι να γίνει καλύτερα. Εάν το παιδί είναι παίρνει αντιβιοτικά, ο γονέας θα πρέπει να περιμένει τουλάχιστον έξι εβδομάδες μέχρι το εμβόλιο. Τα αντιβιοτικά εξασθενούν το ανοσοποιητικό σύστημα και δεν είναι ασυνήθιστο τα παιδιά να νοσούν ξανά μετά από λίγο καιρό.
Για παιδιά που πάσχουν από χρόνιες καταστάσεις, όπως αλλεργίες, έκζεμα ή υποτροπιάζουσες λοιμώξεις αυτιών, ο χρόνος εμβολιασμού είναι πιο πολύπλοκος.

Δυστυχώς, αρκετά παιδιά ζουν με χρόνια προβλήματα και θεωρείται πιθανότατα ότι αυτή η κατάσταση οφείλεται ή συνδέεται με προηγούμενα εμβόλια.
Το καλύτερο που μπορεί να γίνει είναι να εφαρμοστούν φυσικές θεραπευτικές προσεγγίσεις, ώστε να μειωθούν οι παρενέργειες πριν και μετά τον εμβολιασμό.
Πολλοί γονείς προσπαθούν να βρουν φυσικούς τρόπους για να βοηθήσουν τα παιδιά τους να αντισταθούν στις παρενέργειες των εμβολίων.

Εάν αποφασίσουν οι γονείς να εμβολιάσουν το παιδί τους, θα πρέπει να ακολουθήσουν μια ασφαλή στρατηγική ώστε να επιμορφωθούν οι ίδιοι και να βοηθήσουν στο να εκλείψουν ή να μειωθούν στο ελάχιστο οι παρενέργειες των εμβολίων.

Η στρατηγική αυτή συνοψίζεται σε τέσσερα βήματα:
1. Γίνε γνώστης της ασθένειας. Απάντησε στα ακόλουθα ερωτήματα:
α. Τι είναι η ασθένεια;
β. Υπάρχουν επιπλοκές;
γ. Πώς θεραπεύεται;
δ. Πόσο συχνή είναι στην περιοχή που ζείτε; Στη χώρα σας;
ε. Ποιο είναι το ρίσκο να κολλήσει ασθένεια το παιδί;

2. Πληροφορήσου για το εμβόλιο:
α. Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του εμβολίου;
β. Ποια είναι τα ρίσκα;

3. Ποιο είναι το στάνταρ πρόγραμμα των εμβολίων;
Να γνωρίζετε ποια είναι τα επόμενα εμβόλια κατά την επίσκεψή σας στον γιατρό.

4. Ποια είναι η κατάλληλη στιγμή να γίνει το εμβόλιο;
α. Εάν το παιδί σας είναι άρρωστο, καθυστερήστε το εμβόλιο μέχρι να γίνει καλύτερα.
β. Εάν το παιδί σας βιώνει καταστάσεις που μπορούν να επηρεάσουν το ανοσοποιητικό του σύστημα, μιλήστε με τον γιατρό πριν το εμβόλιο.
γ. Εάν το παιδί σας έχει πρόσφατα πάρει αντιβιοτικά, στεροειδή ή δυνατά φάρμακα που εξασθενούν το ανοσοποιητικό σύστημα, περιμένετε μερικές εβδομάδες μέχρι τη σταθεροποίηση της υγείας του παιδιού.
δ. Έλεγξε την υγεία του παιδιού πριν και μετά από το εμβόλιο. Ενημέρωσε τον γιατρό εάν το παιδί δείχνει σημάδια αναστάτωσης, δυσφορίας ή σοβαρής ασθένειας.

Φυσικές θεραπείες πριν και μετά από τα εμβόλια
Επειδή τα παιδιά πρέπει να είναι υγιή όταν είναι να εμβολιαστούν, συνίσταται έξτρα ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος πριν και μετά το εμβόλιο.
Οι περισσότεροι παιδίατροι προτείνουν στα παιδιά φάρμακα, όπως ακεταμινοφαίνη (παρακεταμόλη) για ρύθμιση πυρετού ή σωματικού πόνου. Όμως, πολλοί γονείς πλέον δεν θέλουν να χορηγούν φάρμακα στα παιδιά τους, διότι αυτά επικαλύπτουν το πρόβλημα ή καταστέλλουν μόνο τα συμπτώματα. Πριν από κάθε εμβολιασμό θα πρέπει να συνιστάται, από επαγγελματίες επιστήμονες υγείας φυσικές θεραπευτικές προσεγγίσεις, σε παιδιά που εμβολιάζονται για να αντιμετωπίσουν τυχόν τωρινές ή μελλοντικές παρενέργειες.

Συνεπώς, οι γονείς θα πρέπει να συμβουλεύονται επιστημονικές λύσεις χωρίς παρενέργειες όπως η παρακάτω λίστα:
• Black Currant (μαύρο φραγκοστάφυλο-φυτικό σκεύασμα γεμμοθεραπείας για γενική ενδυνάμωση που μπορεί να εναλλάσσεται με αγριοτριανταφυλλιά) (briar rose).
• Briar Rose (αγριοτριανταφυλλιά-φυτικό σκεύασμα γεμμοθεραπείας για παιδικές ασθένειες ή ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος).
Και/ή
• Βιταμίνη C (για παιδιά μικρότερα από 2 έτη: 100 mg δύο φορές ημερησίως-για παιδιά άνω των δύο ετών 250 mg δυο φορές ημερησίως).
• Φυσική γενική ενδυνάμωση ανοσοποιητικού για παιδιά με βιολογικά σκευάσματα

Επίσης, συνίσταται αμέσως μετά το εμβόλιο την ίδια μέρα τα ακόλουθα ομοιοπαθητικά:
• Ledum palustre 30C -3 σφαιρίδια μια ώρα πριν το εμβόλιο και 2 δόσεις μετά το εμβόλιο (κάθε 12 ώρες).
• Thuja occidentalis 30C –για τις παρενέργειες των εμβολίων 3 σφαιρίδια 2 φορές την ημέρα για τις ημέρες μετά το εμβόλιο.
• Chamomilla 30C- 3 σφαιρίδια εάν χρειαστεί μετά το εμβόλιο.
• Arnica montana 30C, για τοπικό πρήξιμο ή μούδιασμα 3 σφαιρίδια δυο φορές την ημέρα για δυο ημέρες μετά το εμβόλιο.Κωνσταντίνειο Ερευνητικό Κέντρο.


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από xristos.konitsa στις 7/24/2014 10:24:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for " Παρενέργειες και ασφαλείς τρόποι εμβολιασμού."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες