ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:31 Ιουλίου 2014
Αναρτήθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π.

Γ. Νταβρής: " Το μνημόσυνο της Δημοκρατίας."

Εγώ γνωρίζω ότι ο απόλυτος λαϊκισμός είναι το ψέμα και η χώρα και η Δημοκρατία, έχει φτάσει εδώ διότι από το 1974 και δώθε λέγονται ψέματα, πληθώρα ψεμάτων.

Το μόνο που καταλαβαίνει ο ελληνικός λαός στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων, είναι ότι υπάρχει ένας Άκης Τσοχατζόπουλος, το «δεκάρι», μπήκε μέσα, τελειώσαμε. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο! Πώς θα πείσουμε τον Έλληνα να υπηρετήσει στον...
Ελληνικό Στρατό –αυτή είναι η γενεσιουργός αιτία- που θα πάει στο σχολειό του, θα πάει στο λύκειο, θα πάει στο πανεπιστήμιο, εάν δεν τον πείσουμε ότι πάει να υπηρετήσει την πατρίδα του; Με τα πρόστιμα; Πως θα πάει ο Έλλην πολίτης στο στρατό, αν δεν μάθει από το σχολειό του ότι πρέπει να υπηρετήσει την πατρίδα του;

Και αυτός ο πλούσιος που θα έχει τα εκατομμύρια που είναι σε διαπλοκή με τις Ένοπλες Δυνάμεις, θα πάει και θα πει: «Πόσα χρόνια έχω εγώ; Δέκα. Πληρώνω και έξω. Τελειώσαμε με το πρόστιμο». Ενώ ο κακομοίρης, ο απλός του οποίου έτυχε να είναι ο πατέρας του στην Αυστραλία, στη Γερμανία και θέλει να υπηρετήσει και αργεί γιατί θέλει έναν μήνα να τελειώσει το πανεπιστήμιο ή τη δουλειά, τότε τρώει το ίδιο πρόστιμο. Έτσι λύνονται αυτά; Δυστυχώς, όχι.

Σήμερα, αν περπατήσουμε στους δρόμους της Αθήνας, θα δούμε ότι είναι μια μαύρη μέρα για τη Δημοκρατία. Εγώ ως Βουλευτής της Αντιπολίτευσης έχω αγωνία για το πού πάει η χώρα. Δεν αντιλαμβάνομαι πώς μπαίνουν όλα αυτά τα προαπαιτούμενα και νομίζω ότι ασχολούμαστε με τα μικρά, ενώ χανόμαστε.
Η πολιτική είναι η τέχνη της επιλογής της ατζέντας, των προτεραιοτήτων.

Πρέπει να βρούμε λεφτά για να μπορούμε να πληρώσουμε αυτούς που είναι στην εθελούσια έξοδο. Ποιος θα πληρώσει τα λεφτά; Για τα λεφτά δεν μιλάει κανείς. Μιλάμε για το κούρεμα. Και για τα λεφτά εύκολα βρίσκουμε ή η εφορία θα κινηθεί για το πρόστιμο των 6.000 ευρώ του ανυπότακτου, θα τον βρει το σύστημα και η τράπεζα και θα τα πάρει.

Από τους είκοσι πέντε χιλιάδες, όπου τα 35 δισεκατομμύρια είναι «μαύρα» λεφτά –και πολλά από αυτά προέρχονται από την «μαύρη» τρύπα και την «παράγκα» των Ενόπλων Δυνάμεων- πότε στο καλό θα πάρετε αυτό το στικάκι και θα το βάλετε σε έναν υπολογιστή για να τους πάρετε αυτά τα «μαύρα» 35 δισεκατομμύρια, για να περισσέψουν λεφτά, να φτιάξουμε τους φάρους, να φτιάξουμε τα σχολεία, να αναστήσουμε την αμυντική βιομηχανία; Κουβέντα!

Δεν έπρεπε να είναι σήμερα προτεραιότητα το πού θα πρέπει να βρούμε τα λεφτά; Δεύτερο θέμα, ακούω για το ζήτημα των μεταρρυθμίσεων. Ποιος ορίζει αυτές τις μεταρρυθμίσεις; Έχουμε σκεφτεί ποια είναι η στρατηγική σκόπευση των δανειστών να μας λύσουν το πρόβλημα; Τι γίνεται με το θέμα της φοροκλοπής και της φοροδιαφυγής, η οποία θα έβγαζε στον αφρό –και συνδέεται με όλα αυτά που γίνονται και στις Ένοπλες Δυνάμεις- όλους αυτούς με τα 35 δισεκατομμύρια που είναι και «μαύρα»; Δεν τους πιάνετε αυτούς.

Δεν υπάρχει απόρρητο για την Οικονομική Επιτροπή της Βουλής.
Πού είναι η αναβάθμιση του Κοινοβουλίου; Πού είναι; Πώς θα νιώθει ο τραπεζίτης της Ελλάδας ξέροντας ότι εάν θα έρθει στην Επιτροπή Οικονομικών θα τον γονατίσει κάτω η Δημοκρατία, για να βρει αυτούς τους φοροκλέφτες; Δεν υπάρχει αυτό, αγαπητοί συνάδελφοι.

Εδώ είμαστε πρωτάκια. Η εξουσία είναι εκτός Κοινοβουλίου. Μας τη δίνει ο λαός και εμείς την πετάμε. Δεν την διεκδικούμε καν. Δεν υπάρχει απόρρητο για τη Βουλή. Έχουμε εδώ λίστες Λαγκάρντ, λίστες Λιχτεστάιν, λίστες «Είκοσι Πέντε», κυκλοφορούν χρήματα απόρρητα. Μέχρι οι δανειστές έχουν βγει απέναντι στο Spiegel και λένε «Οι χοντροί δεν πληρώνουν».
Όχι, δεν πληρώνουν αυτοί. Πρέπει να πληρώσουν τα συνήθη υποζύγια. Αυτή η μεταρρύθμιση θα έρθει;

Δεν θέλω να προσβάλω κανένα. Θέλω να σας πω ότι η δημοκρατία πάσχει από το ψέμα. Ψέματα, ψέματα, ψέματα λέμε όλοι παντού! Εάν δεν πούμε αλήθειες τώρα στην κρίση, το έθνος θα πεθάνει. Θα πεθάνει!

Δεν έχει κανένας το δικαίωμα μέσα από αντεγκλήσεις και μικροκομματισμούς να κάνει πίσω. Θα πρέπει να ενωθούμε. Θα πρέπει να βρούμε αυτούς που πήραν τα λεφτά. Θα πρέπει τα λεφτά να τα δώσουμε στη μεσαία τάξη και κάτω. Πάνω απ’ όλα, όμως θα πρέπει να αναβαθμιστεί το Κοινοβούλιο. Χωρίς αναβαθμισμένο Κοινοβούλιο, με Επιτροπές που θα ασκούν και κυβέρνηση, αλλά και αντιπολίτευση, κυρία Υπουργέ, δεν πρόκειται να ζήσει η Δημοκρατία και δυστυχώς θα χαθεί και ο ελληνισμός.

paraskhnio.gr


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π. στις 7/31/2014 10:18:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Γ. Νταβρής: " Το μνημόσυνο της Δημοκρατίας.""

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες