ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:23 Ιουλίου 2014
Αναρτήθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π.

ΔΕEΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ: " Επικίνδυνες αποκλίσεις εις βάρος της ΕΕΜ...

... στη διαδικασία εδαφικής και διοικητικής μεταρρύθμισης της Αλβανικής επικράτειας. "

Στα επικίνδυνα μονοπάτια της χαλκευμένης διαδικασίας Απογραφής Πληθυσμού 2011, διολισθαίνει με την εκούσια συνδρομή της Κυβέρνησης και των αρμοδίων φορέων της, και η προκαταρκτική συζήτηση περί της Διοικητικής και Εδαφικής Μεταρρύθμισης της ...
Αλβανικής επικρατείας. Αποφεύγοντας την ουσία και την πραγματική ανάγκη της βελτίωσης κατά το πνεύμα της επικρατούσας στην Ευρώπη της παραπέρα αποκέντρωσης και ανεξαρτησίας της τοπικής αυτοδιοίκησης η κυβέρνηση επιλέγει το δρόμο που σηματοδοτούν σαπισμένοι αισθητήρες του παρελθόντος και των υπογείων, ούτως ώστε όπως ο Δον Κιχώτης να παλέψει με φανταστικούς εχθρούς.

Για άλλη μια φορά με ύπουλο τρόπο θέλει να εστιάσει επί της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας. Όχι όμως για να δει τα προβλήματα της και να σεβαστεί τις αρχές διεθνών ντοκουμέντων για την προστασία των Εθνικών, πολιτιστικών και γλωσσικών μειονοτήτων, αλλά να διεγείρει την κοινή γνώμη και να αποκρύψει στην ανούσια δημόσια αντιπαράθεση άλλες αδυναμίες της επιχειρούμενης μεταρρύθμισης. Δεν πρόκειται να διολισθήσουμε σε αυτό το έδαφος που εξυπηρετεί τις μικροκομματικές πολιτικές ή επιθυμίες εθνικιστών!

Θα μείνουμε στην ουσία και αυτή είναι ότι σε πολλές περιπτώσεις, με βάση τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, όπως αυτές αποτυπώνονται σε δηλώσεις υπευθύνων προσώπων της κυβέρνησης και της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής, όχι απλώς δεν λαμβάνονται υπόψη συνταγματικές αρχές, ρυθμίσεις που προκύπτουν από τις Ευρωπαϊκές συμβάσεις, δεν συμπεριλαμβάνουν καμιά απ’ τις θέσεις της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας που από πλευράς μας επισήμως έχουν κατατεθεί στις αρμόδιες αρχές, απεναντίας προμηνύουν ακόμη παραπέρα επιδείνωση.

Ως ΟΜΟΝΟΙΑ καταγγέλλουμε αυτές τις μεθοδεύσεις. Εφόσον στη χώρα δεν υπάρχει πραγματική κατοχύρωση της αυτονομίας της τοπικής αυτοδιοίκησης, απόλυτος σεβασμός στις τοπικές κοινωνίες τις επιδιώξεις και φιλοδοξίες τους, αλλά κυρίως εφαρμογή στην πράξη των δικαιωμάτων των μειονοτήτων, προφανώς οποιαδήποτε εξέλιξη στον ευαίσθητο χώρο της διάρθρωσης και λειτουργία της αυτοδιοίκησης μας καθιστά απόλυτα ενδιαφερόμενους και προσηλωμένους.

Ως ΟΜΟΝΟΙΑ προκειμένου να είμαστε συνεπείς όχι μόνο με τις αρχές μας και όσα γραπτώς περί της εν λόγω μεταρρύθμισης έχουμε καταθέσει, κυρίως όμως με όσα ορίζουν τα ευρωπαϊκά κείμενα και πρακτικές για τις μειονότητες και το ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης, θα συνεχίσουμε την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης περί τούτων των ζητημάτων και των εις βάρος μας παραβιάσεων.

Καλούμε τους διεθνείς οργανισμούς να εστιάσουν σ’ αυτά τα προβλήματα και την επιχειρούμενη χειραγώγηση της ΕΕΜ και μέσα απ’ τους μηχανισμούς αυτούς της δήθεν διοικητικής και εδαφικής μεταρρύθμισης. Να ασκήσουν επιπλέον πίεση στην Κυβέρνηση ώστε με διάλογο και περισσότερη διαφάνεια να καταλήξει σε άλλες επιλογές που ικανοποιούν καλύτερα την ΕΕΜ. Σε διαδικασίες αυτού του είδους η προσοχή και η φροντίδα πρέπει να είναι στις υπό απειλή ομάδες και κοινότητες και όχι στην εξυπηρέτηση σκοτεινών εθνικισμών και ρατσιστικών αντιλήψεων.

Αγ. Σαράντα, 18 Ιουλίου 2014


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π. στις 7/23/2014 10:00:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "ΔΕEΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ: " Επικίνδυνες αποκλίσεις εις βάρος της ΕΕΜ..."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες