ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:30 Ιουλίου 2014
Αναρτήθηκε από Άκης

Δράση: " Ο καλός ο μύλος όλα τα αλέθει;"

Η διαδικασία του επείγοντος για ακόμα ένα πολυνομοσχέδιο πληγώνει τη Δημοκρατία.

Το πολυνομοσχέδιο, που αφορά πολλά διαφορετικά «προαπαιτούμενα» για την εκταμίευση της καλοκαιρινής δόσης του προγράμματος στήριξης, έρχεται στη Βουλή για ψήφιση από το θερινό τμήμα με τη διαδικασία του επείγοντος – μέχρι αύριο!
Η αναβλητικότητα και η διεκπεραιωτική στάση της...
κυβέρνησης για τη ρύθμιση θεμάτων που είναι γνωστά εδώ και μήνες, και για τα οποία υπήρχε επαρκέστατος χρόνος διαχείρισης, είναι εμφανής. Η Δράση θεωρεί ότι κρίσιμες και μεγάλες αποφάσεις, όπως αυτές στο παρόν πολυνομοσχέδιο αλλά και, πρόσφατα, η μικρή ΔΕΗ, απαιτείται να συζητούνται στην Ολομέλεια, ώστε να εξασφαλίζεται η δημοκρατική νομιμοποίηση. Δεδομένων των σοβαρών εκκρεμοτήτων, παρά τις διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου της κυβέρνησης, η Βουλή, ειδικά φέτος, δεν έπρεπε να κλείσει.

Επί της ουσίας, ορισμένες από τις προτεινόμενες ρυθμίσεις είναι απαραίτητες, όπως π.χ. η οριστική χάραξη του αιγιαλού, ο όρος βιωσιμότητας για τα εφάπαξ των επικουρικών ταμείων, η απλοποίηση κάποιων φορολογικών διαδικασιών και του πλαισίου για τις κρατικές προμήθειες.

Άλλες όμως μας προβληματίζουν ιδιαίτερα, όπως:
- Η για πολλοστή φορά αποσπασματική ρύθμιση ασφαλιστικών θεμάτων. Το θέμα του ασφαλιστικού είναι μείζον και η κυβέρνηση το αντιμετωπίζει με ασπιρίνες. Η Δράση έχει καταθέσει συγκεκριμένες, ολοκληρωμένες, καινοτόμες και κοστολογημένες προτάσεις – περιμένουμε να δούμε επιτέλους και την ολοκληρωμένη πρόταση της κυβέρνησης.

- Η πρόβλεψη για φυλάκιση και εξοντωτικά πρόστιμα για όσους καταθέτουν ανακριβείς δηλώσεις «πόθεν έσχες» (αφορά εκατοντάδες πλέον χιλιάδες πολίτες, πολλούς δραστηριοποιούμενους και στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας). Η χρήση αυστηρών ποινών σε αναρίθμητες κατηγορίες υπόχρεων προς το Δημόσιο (χρέη σε εφορία/ταμεία, "πόθεν έσχες", μη τήρηση φορολογικών και άλλων διατάξεων κ.α.), ενώ θωπεύει εκ πρώτης όψεως το δημόσιο περί δικαίου αίσθημα, συνδυάζεται με την άνιση εφαρμογή ή/και την μαζική μη εφαρμογή αυτών των νόμων. Αποτέλεσμα; Υπονομεύεται το κράτος δικαίου: οι αυστηρότατοι νόμοι γίνονται γράμμα κενό, καθώς δεν είναι δυνατόν ούτε να ελεγχθούν ούτε να φυλακιστούν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, ενώ οι νομοταγείς, μπροστά στην αβεβαιότητα της υπαγωγής τους σε ένα κυκεώνα δρακόντειων νόμων, διστάζουν ή αποφεύγουν να δραστηριοποιούνται οικονομικά στην Ελλάδα, βαθαίνοντας έτσι το οικονομικό αδιέξοδο.

- Η πρόβλεψη για απενεργοποίηση του ΑΦΜ όσων δεν πληρώνουν έγκαιρα τους φόρους τους ή δεν ασκούν, έστω και προσωρινά, δραστηριότητα. Με δεδομένη την υπερφορολόγηση των πάντων για τη συντήρηση του πελατειακού κράτους, πολλοί φορολογούμενοι (επιχειρήσεις και ιδιώτες) χαρακτηρίζονται από τη Διοίκηση ως φοροφυγάδες, ενώ έχουν πραγματική αδυναμία πληρωμής. Εξαιτίας δε της κρίσης, πολλοί έχουν περιορισμένη δραστηριότητα, που μπορεί να οδηγήσει τη Διοίκηση σε αυτόματη παύση του ΑΦΜ τους – και μετά καλούνται οι ίδιοι να αποδείξουν το λάθος!

- Η κατάργηση κάποιων φόρων υπέρ τρίτων, αντί του συνόλου. Η κυβέρνηση «σέρνει» το θέμα αυτό για χρόνια, ενώ πρόσφατα αποδείχθηκε ότι η Διοίκηση δεν γνωρίζει καν πόσοι και ποιοι είναι συνολικά αυτοί οι φόροι (και γι αυτό κλήθηκαν οι πολίτες να δηλώσουν σε ειδική εφαρμογή τι καλούνται να πληρώσουν!!!).

Το πολυνομοσχέδιο ξεπερνά τις 200 σελίδες. Η Δράση επιφυλάσσεται να το σχολιάσει αναλυτικότερα τις επόμενες ημέρες. Οι βουλευτές βέβαια καλούνται να το ψηφίσουν άμεσα.


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Άκης στις 7/30/2014 09:19:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Δράση: " Ο καλός ο μύλος όλα τα αλέθει;""

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες