ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:9 Ιουλίου 2014
Αναρτήθηκε από Άκης

Αυξήθηκε επικίνδυνα η δριμύτητα των πυρκαγιών.

Αν και λιγότερες οι πυρκαγιές, πάνω από (70,4%) η αύξηση των καμένων εκτάσεων.

Tου Ανδριανού Γκουρμπάτση, Αντιστράτηγου - Υπαρχηγού Π.Σ,ε.α, Νομικού.
Σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα στοιχεία οι αγροτοδασικές πυρκαγιές στη χώρα μας, αν και λιγότερες σε αριθμό, χαρακτηρίζονται από μεγαλύτερη δριμύτητα (είναι πιο καταστροφικές), σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του ...
2013.

Πιο συγκεκριμένα, από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου δηλαδή την 1η Μαΐου μέχρι και 30 Ιουνίου 2014, εκδηλώθηκαν συνολικά (1.303) αγροτοδασικές πυρκαγιές από τις οποίες κάηκαν, πάνω από (60.990) στρέμματα(1) αγροτοδασικών εκτάσεων. Ωστόσο το αντίστοιχο διάστημα του 2013, είχαν εκδηλωθεί (1.994) πυρκαγιές, και κάηκαν (35.791,7) στρέμματα.

Κατά συνέπεια λοιπόν, την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο εκδηλώθηκαν μεν (691) λιγότερες πυρκαγιές, ποσοστό (65,3%), σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2013, αλλά όμως οι πυρκαγιές φέτος είναι πιο καταστροφικές από το 2013. Ειδικότερα, το ως άνω διάστημα έχουν καεί περισσότερα από (25.198) στρέμματα, σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2013 δηλαδή παρατηρείται αύξηση των καμένων αγροτοδασικών εκτάσεων κατά (70,4%).

Συμπερασματικά λοιπόν, με βάση τα ανωτέρω στοιχεία, η δριμύτητα των πυρκαγιών κατά την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο και μέχρι σήμερα δηλαδή από 1 Μαΐου μέχρι 30 Ιουνίου 2014, υπερδιπλασιάστηκε από πέρυσι. Πιο συγκεκριμένα την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο καίγονται 46,8 στρέμματα / ανά πυρκαγιά, ενώ πέρυσι καίγονταν 17,9 στρέμματα / ανά πυρκαγιά, ήτοι 2,6 φορές πιο καταστροφικές

Πηγή(1): E.F.F.I.S.


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Άκης στις 7/09/2014 11:42:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Αυξήθηκε επικίνδυνα η δριμύτητα των πυρκαγιών."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες