ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:2 Ιουλίου 2014
Αναρτήθηκε από Ιωάννα

Αίτηση προς το ΤΕΕ Ηπείρου για συζήτηση κρίσιμου θέματος.

ΠΡΟΣ τη Δ.Ε και τα μέλη του ΤΕΕ, τμ. Ηπείρου.
Αγαπητοί συνάδελφοι και συμπολίτες. Κατ΄ αρχάς συγχαρητήρια για την εκλογή σας και καλή δύναμη στο δυσκολότατο έργο σας.

Σας επισυνάπτουμε τις πρόσφατες παρεμβάσεις της Ανεξάρτητης Αρχής Συνήγορος του Πολίτη και της Οργάνωσης "SOS Τροχαία Εγκλήματα".
Είμαστε στη διάθεσή σας, όταν εσείς...
κρίνετε, να παρευρεθούμε σε συνεδρίασή σας και να παρουσιάσουμε τις (τεχνικά θεμελιωμένες, νομίζουμε) απόψεις μας για να βρεθεί εποικοδομητική λύση στα πρόσθετα προβλήματα οδικής ασφάλειας που έχουν προκύψει με τους κατασκευασθέντες και προγραμματισμένους νέους οδικούς άξονες της πόλης μας.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση, Βαγγέλης Λιβιτσάνος

Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων και άρση της επικινδυνότητας σε έργα οδοποιΐας στα Ιωάννινα ζητά ο συνήγορος του πολίτη.
Ιούνιος 30, 2014

Ενώ ο εισαγγελέας Ρόδου ασκεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για το θάνατο τεσσάρων ανθρώπων τον Νοέμβρη του 2014 (μετα απο μεγάλη βροχόπτωση) θεωρώντας υπέυθυνους τους αιρετους άρχοντες της περιοχής για πλήθος παραλείψεων και κακοτεχνιιών -συμφωνα με το πορισμα των πραγματογνωμώνων του ΤΕΕ:
α) υπήρχε έλλειψη μελέτης σχεδιασμού και κατόπιν κατασκευής ικανών τεχνικών έργων αντιπλημμυρικής προστασίας,
β) υλοποιήθηκαν λανθασμένες επιλογές, όπως για παράδειγμα κατασκευή δρόμου στο πρωτεύον ή δευτερεύον οδικό δίκτυο, εγκάρσια μέσα σε ρέματα,
γ) υπήρχε παντελής έλλειψη αστυνόμευσης για τις παρεμβάσεις τρίτων στα υδατορέματα (ποταμούς, χειμάρρους και ρέματα), όπου δηλαδή δεν υπήρξε καμία υπηρεσία να αστυνομεύσει περιοχές που μπαζώνονταν και από ποιους,
δ) απομειώθηκε το πλάτος των υδατορεμάτων, αποτέλεσμα είτε του κτισίματος οικημάτων είτε μπαζώματος. (ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ),
ο Συνήγορος του Πολίτη εξετάζει την περιβαλλοντική αδειοδότηση και επικινδυνότητα του υπό διαμόρφωση μικρού οδικού δακτυλίου και άλλων έργων οδοποιΐας στα Ιωάννινα.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν εκδώσει επανειλημμένα αποφάσεις απαλλαγής από Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων για τα συγκεκριμένα έργα. Η Αρχή έχει επισημάνει ότι η πρακτική αυτή της Διοίκησης βρίσκεται σε αντίθεση με την αρχή της νομιμότητας και την προστασία του δημοσίου συμφέροντος.

Αναγνωρίζει την απόφαση που πρόσφατα έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο για τη βελτίωση της ασφάλειας των πολιτών επί της οδού Κενάν Μεσσαρέ. Ωστόσο, εμμένει στην πρότασή του για εκπόνηση ενιαίας Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τα συγκεκριμένα έργα οδοποιΐας, ώστε να καθοριστούν όροι για την προστασία του περιβάλλοντος και των πολιτών.

Η Διοίκηση έχει αποδεχτεί την πρόταση του Συνηγόρου από το Μάιο του 2013, δίχως ωστόσο να έχει υλοποιηθεί. ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

Ειχαμε επισημάνει σε προηγούμενη αναρτηση μας (ΕΔΩ) τα προβλήματα στο μικρο δακτύλιο των Ιωαννίνων και την σημαντική συστηματική προσπάθεια της Επιτροπής Κατοίκων να θέσει το θέμα.

Είναι παρήγορο που μετα απο μια τόσο μεγάλη προσπάθεια λίγο πριν τις εκλογές, τον Απρίλιο του 2014 το ∆ηµοτικό Συµβούλιο ενέκρινε την αποκλειστική χρήση τµήµατος της οδού Κεναν Μεσσαρέ ως χώρου στάθµευσης. Ωστόσο όπως επισημαίνει ο Συνήγορος του πολίτη το πρόβλημα δεν ήταν μόνο αυτό και πρόβλημα δεν υπάρχει μόνο στην οδο Κεναν Μεσαρέ.

SOS Τροχαία εγκλήματα.


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Ιωάννα στις 7/02/2014 02:08:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Αίτηση προς το ΤΕΕ Ηπείρου για συζήτηση κρίσιμου θέματος."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες