ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:8 Ιουλίου 2014
Αναρτήθηκε από Unknown

Ό. Γεροβασίλη: " Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων για την υποτιθέμενη αξιολόγηση."

Οι 4 εκλεγμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι στην Π.Ε. Ιωαννίνων με την παράταξη Ήπειρος Ανατροπής (η επικεφαλής της παράταξης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Άρτας Όλγα Γεροβασίλη, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ιωαννίνων Βασίλης Τσίκαρης, ο Κώστας Μπασιούκας και ο Σπύρος Πάικας) συναντήθηκαν, το μεσημέρι της Δευτέρας 7/7/2014, με αντιπροσωπεία των Συλλόγων Εργαζομένων στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Στη συνάντηση συζητήθηκε το...
μέτρο της υποτιθέμενης "αξιολόγησης" που προωθεί η συγκυβέρνηση και δηλώθηκε η στήριξη της ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ στην στάση και στον αγώνα των εργαζομένων.

Η θέση της παράταξης διατυπώθηκε ξεκάθαρα κατά την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου, το απόγευμα της ίδιας ημέρας, όπου η Όλγα Γεροβασίλη καταδίκασε και κατήγγειλε απερίφραστα το συγκεκριμένο μέτρο, που στοχεύει στην κατεδάφιση του δημόσιου τομέα, στην απαξίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και των εργαζομένων, στην κορύφωση της διαδικασίας των διαθεσιμοτήτων-απολύσεων, στην διαβάθμιση και μείωση των μισθών και στην θεσμοθέτηση «κανιβαλικών» σχέσεων εργασίας στο σύνολο του δημόσιου τομέα.

Η επικεφαλής της ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ κάλεσε το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου να αποφασίσει ότι η Περιφέρεια Ηπείρου δεν θα συμμετάσχει σε καμιά ενέργεια ή διαδικασία, σχετική με την εφαρμογή της «συγκριτικής αξιολόγησης», αλλά, αντίθετα, θα συμπαρασταθεί στον αγώνα των εργαζομένων της ενάντια στην ανθρωποφαγία και στην υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.

H τοποθέτηση της Όλγας Γεροβασίλη στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου

Κυρίες και κύριοι
Έχουμε όλοι πλέον αντιληφθεί ότι, βασική προτεραιότητα της νεοφιλελεύθερης πολιτικής, αποτελεί η κατεδάφιση του δημόσιου τομέα.
Αυτή επιχειρείται μέσω του συστηματικού κλεισίματος δομών, ειδικά αυτών που αφορούν την παροχή κοινωνικών αγαθών, την απαξίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και των εργαζομένων και, συνακόλουθα, μέσω χιλιάδων απολύσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, στρατηγικό εργαλείο της συγκυβέρνησης αποτελεί η υποτιθέμενη αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων.
Ο στόχος της είναι να αποτελέσει το όχημα για την κορύφωση της διαδικασίας των διαθεσιμοτήτων-απολύσεων, την διαβάθμιση και την μείωση των μισθών και την θεσμοθέτηση «κανιβαλικών» σχέσεων εργασίας στο σύνολο του δημόσιου τομέα.
Με βασικούς στόχους αυτού του μέτρου την υποβάθμιση-συρρίκνωση του Δημοσίου και την επίθεση ενάντια στη συνδικαλιστική δράση .

Με τον Ν. 4250/2014 θεσπίζεται σύστημα συγκριτικής «αξιολόγησης». Τον όρο «αξιολόγηση» τον βάζω εντός πολλών εισαγωγικών, καθώς δεν υπάρχει καλοπροαίρετος, νοήμων άνθρωπος που πιστεύει ότι μπορεί μια αξιολόγηση να έχει γνωστά εκ των προτέρων αποτελέσματα.

Κι όμως, η «αξιολόγηση», που προωθεί η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου ορίζει εκ των προτέρων, με πασιφανέστατα παράλογο, αντισυνταγματικό και αντιεπιστημονικό τρόπο, τα ανώτατα ποσοστά υπαλλήλων που μπορούν να αξιολογηθούν ανά βαθμολογική κλίμακα.

Δηλαδή, με βαθμό 9 έως 10 και χαρακτηρισμό «Άριστοι» θα αξιολογείται ποσοστό έως και 25% των υπαλλήλων, με βαθμό 6 έως 9 και χαρακτηρισμό «Μέτριοι» θα αξιολογείται ποσοστό έως και 60% των υπαλλήλων και με βαθμό κάτω του 6 και χαρακτηρισμό «Κακοί» θα αξιολογείται ποσοστό 15% των υπαλλήλων.
Είναι χαρακτηριστικό ότι, ειδικά για τους Προϊσταμένους κάθε βαθμίδας, προκειμένου να ανταμείψουμε τα «δικά μας παιδιά», το ποσοστό των «αρίστων» εκτινάσσεται από 25% σε 70%.
Και να μην ξεχνούμε επίσης, ότι η αξιολόγηση συνδέεται και με την μισθολογική εξέλιξη.

Εάν η συγκυβέρνηση εννοεί πραγματικά ότι επιθυμεί, μέσω της αξιολόγησης, την εξυγίανση του δημόσιου τομέα και την αναβάθμιση των υπηρεσιών προς τους πολίτες, τότε πρέπει να της αποδώσουμε εύσημα για τις μαντικές της ικανότητες.
Διότι, πώς αλλιώς μπορούμε να χαρακτηρίσουμε το γεγονός να γνωρίζει, εκ των προτέρων, ότι οι «κακοί» (σε εισαγωγικά) υπάλληλοι είναι το 15 και όχι το 20 ή το 10 τοις εκατό;

Η πραγματικότητα είναι άλλη και είναι πλέον εξόφθαλμα ευκρινής.
Ο περιβόητος Ν. 4250/2014 εξυπηρετεί συγκεκριμένους σκοπούς της νεοφιλελεύθερης πολιτικής και έχει πολιτικά χαρακτηριστικά, που συνίστανται από τα παρακάτω στοιχεία:
1. Χειραγώγηση και τρομοκράτηση των υπαλλήλων - πλήρη υποταγή των εργαζομένων στην υπηρεσιακή και πολιτική ιεραρχία - ιδεολογική αναπαραγωγή της υπεροχής του ατομικού απέναντι στο συλλογικό - περαιτέρω ασφυκτικό έλεγχο στην ανάδειξη στελεχών στον δημόσιο τομέα.
2. Δημιουργία δεξαμενής προς απόλυση Δημοσίων Υπαλλήλων, μέσω της κατηγορίας του 15%.
3. Τιμωρητική αντιμετώπιση των υπαλλήλων που σηκώνουν κεφάλι στην αυθαιρεσία κάθε είδους Προϊσταμένων.
4. Υλοποίηση των νεοφιλελεύθερων επιλογών για μια κρατική διοίκηση (σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο), που θα είναι στην υπηρεσία των συμφερόντων και όχι των πολιτών, με σχέσεις εργασίας που επιβάλλουν εξαθλίωση και αναξιοπρέπεια.

Η ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ καταδικάζει και καταγγέλλει απερίφραστα το συγκεκριμένο μέτρο, όπως φυσικά και όλες τις σχετικές εγκυκλίους του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Καλεί το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου να αποφασίσει ότι η Περιφέρεια Ηπείρου δεν θα συμμετάσχει σε καμιά ενέργεια ή διαδικασία, σχετική με την εφαρμογή της «συγκριτικής αξιολόγησης», αλλά θα συμπαρασταθεί στον αγώνα των εργαζομένων της ενάντια στην ανθρωποφαγία και στην υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών.


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Unknown στις 7/08/2014 09:26:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Ό. Γεροβασίλη: " Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων για την υποτιθέμενη αξιολόγηση.""

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες