ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:1 Ιουλίου 2014
Αναρτήθηκε από nikos

Grand Coalition» E.U.: Γερμανικός «ο Μεγάλος Συνασπισμός» .

Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος.
Προσπάθησε ο Βρετανός Πρωθυπουργός κ Cameron να «μπλοκάρει» την επιλογή του κ Juncker στην Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της θέσης που δημιουργήθηκε το 2009 και αποτελεί το Κεντρικό Σημείο Αναφοράς για όλες τις αποφάσεις που λαμβάνονται σε επιτελικό επίπεδο αλλά δεν τα κατάφερε καθώς έμεινε με μόνο σύμμαχο τον Πρωθυπουργό της Ουγγαρίας κ Orban κόντρα στις ψήφους των υπολοίπων 26 χωρών-μελών της Ε.Ε.

Οι αντιδράσεις τόσο των ...
Βρετανικών και Ευρωπαϊκών όσο και των παγκόσμιας εμβέλειας ΜΜΕ ήταν «ανάμικτες» καθώς κάποιοι άσκησαν κριτική στην εκ προοιμίου καταδικασμένη, όπως υποστήριξαν, ενέργεια του κ Cameron ενώ άλλοι επικρότησαν την σταθερότητα της απόφασής του να πολεμήσεις την επιλογή του κ Juncker έστω και εάν τελικά έχασε.

Τα υπόλοιπα είναι «χθεσινές ειδήσεις» καθώς ήδη ο κ Cameron και ο κ Juncker είχαν ήδη εκτεταμένη τηλεφωνική επικοινωνία σε «φιλικό επίπεδο»…

Τις απόψεις μου είχα καταθέσει σε πολλά φιλικά blogs σε ότι αφορά την Γερμανίδα Καγκελάριο κ Merkel και τον ρόλο της στα δρώμενα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 10 και 11 Ιουνίου:
"Frau Bundeskanzlerin": Τώρα θα δείξει ποιά είναι!..

Κάποιοι που αναρωτήθηκαν γιατί ο Βρετανός Πρωθυπουργός ακολούθησε αυτή την πορεία ενάντια στην εκλογή του κ Juncker προφανώς αγνοούν τόσο την ανερχόμενη δύναμη στα πολιτικά δρώμενα της Βρετανίας που ακούει στο όνομα Nigel Farage, Προέδρου του UKIP που «σάρωσε» στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 25 Μαΐου, όσο και τις επερχόμενες Κοινοβουλευτικές εκλογές του 2015.
Η «πικρία» του Βρετανού Πρωθυπουργού εστιάζεται σε πολλούς Αρχηγούς Κρατών-Μελών της ΕΕ που άλλα του είχαν υποσχεθεί στις μεταξύ τους συζητήσεις και αλλιώς ψήφισαν όταν «ο αλέκτωρ λάλησε τρεις…»

Αυτά στην πολιτική και μάλιστα σε επίπεδα των «Μεγάλων» της Ε.Ε. θεωρούνται δεδομένα αλλά «ακούστηκαν κάποιοι ψίθυροι» επικρίνοντας την δημοσιοποίηση από τον κ Cameron των «κατ΄ιδίαν συζητήσεων» που ΔΕΝ επιβεβαιώθηκαν την ώρα της ψηφοφορίας.

Είναι αλήθεια ότι ο κ Cameron έθεσε επί τάπητος σε όλες και όλους τους συνομιλητές του, ξεκινώντας από την Γερμανίδα καγκελάριο κ Merkel, το γεγονός ότι οι ΕΥΡΩΣΚΕΠΤΙΚΙΣΤΕΣ προτιμήθηκαν από τους Λαούς της Ε.Ε. και αυτό μόνο του ήταν ΔΥΝΑΤΟ επιχείρημα κόντρα στην επιλογή Juncker, ενός πολιτικού με απόψεις και θέσεις ΚΟΝΤΡΑ σε αυτό που εκφράστηκε ως «Λαϊκή Βούληση» στις 25 Μαΐου 2014…

«Το κερασάκι» στην τούρτα Juncker ήταν η παρασκηνιακή συμφωνία ο Πρόεδρος των Σοσιαλιστικών Κομμάτων της Ε.Ε. Γερμανός κ Martin Schulz που παραιτήθηκε από την Θέση Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για να ηγηθεί του Συνασπισμού Σοσιαλιστικών Κομμάτων στις πρόσφατες Ευρωεκλογές, να είναι ΞΑΝΑ ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που ξεκινά τις εργασίες του ως Σώμα σήμερα, 1η Ιουλίου 2014 με νέα σύνθεση περιλαμβάνοντας τους νέους Ευρωβουλευτές που οι Λαοί της Ε.Ε. εξέλεξαν στις 25 Μαΐου…
«Θα το μετανιώσουν…» έγραψε στο twitter ο κ Cameron…

Στα Ευρωπαϊκά πολιτικά «παρασκήνια» έγιναν πολλές παραχωρήσεις σημαντικών θέσεων Επιτρόπων για να εκλεγεί ο κ Juncker Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και, προφανώς για την επικείμενη σημερινή επανεκλογή του κ Schulz ως Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το «μισό διάστημα» της νέας 5ετίας.
Είναι αξιοσημείωτο ότι ένας Σοσιαλιστής θα Προεδρεύει στο νέο Ευρωκοινοβούλιο όπου η πλειοψηφία είναι Κεντροδεξιά!...
Οι «Πράσινοι» άσκησαν δριμύτατη κριτική σε τέοιες «παρασκηνιακές» συμωνίες εκφράζοντας την άποψη ότι ο Πρόεδρος και άλλοι «Άρχοντες» πρέπει να εκλέγονται από τα μέλη του Ευρωκοινοβουλίου και όχι από τους Αρχηγούς Κομματικών Συνασπισμών και τους 28 Αρχηγούς Κρατών-Μελών: Europe Decides Weekly – 27 June. Με την εκλογή του κ Juncker ως Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (είναι ο τρίτος Πρωθυπουργός της μικρής χώρας που λέγεται Λουξεμβούργο που κατακτά αυτή τη θέση) και την σχεδόν απόλυτα βέβαιη εκλογή του κ Schulz ως Προέδρου του νέου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η Γερμανία τελικά θα «ελέγχει» ταυτόχρονα Βρυξέλλες και Στρασβούργο…

«Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ» γεννήθηκε από τη συνεργασία των Λαϊκών και των Σοσιαλιστικών Κομμάτων της Ε.Ε., ευνοεί την Γερμανία και τις πολιτικές λιτότητας της Κυβέρνησης Merkel και είναι, κατά την ταπεινή μου άποψη, σε τελική ανάλυση μια επιβεβαίωση κάποιων σκέψεων που κατέθεσα στα φιλικά μου blogs στις 31 Μαΐου και 1-2 Ιουνίου με τίτλο ΟΛΟΙ, πλέον, οι δρόμοι οδηγούν στο Βερολίνο!...


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από nikos στις 7/01/2014 12:06:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Grand Coalition» E.U.: Γερμανικός «ο Μεγάλος Συνασπισμός» ."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες