ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:17 Ιουλίου 2014
Αναρτήθηκε από Unknown

ΙΝ.Π.ΚΑ.Ηπείρου: " Παιδί και διακοπές, ατυχήματα στη θάλασσα."

Τα ατυχήματα στη θάλασσα αποτελούν ένα πολύ μεγάλο ποσοστό τραυματισμών.
Τα παιδιά μικρά ή μεγάλα πρέπει να βρίσκονται υπό συνεχή επιτήρηση, ακόμη και αν γνωρίζουν μπάνιο, να μην κολυμπούν με γεμάτο στομάχι ( πρέπει να περάσουν τέσσερις ώρες από το φαγητό ), να αποφεύγουν τις βουτιές σε μέρη όπου δεν ξέρουν το βάθος ή τη διαμόρφωση του βυθού, γιατί μπορούν να προκληθούν σοβαροί τραυματισμοί.

Οι γονείς να μην αφήνουν τα παιδιά να κολυμπούν σε...
μέρη όπου μετακινούνται σκάφη. Το σωσίβιο που χρησιμοποιούν τα μικρότερα παιδιά πρέπει να είναι εγκεκριμένο και να μην χρησιμοποιούν διάφορα πλαστικά παιγνίδια του νερού στη θέση του. Οι γονείς πρέπει να το ελέγχουν πριν το παιδί μπει στη θάλασσα και να βρίσκονται δίπλα του συνεχώς. Δεν πρέπει να αφήνουν ποτέ μόνο το παιδί σε κάποιο σημείο με νερό.

Και τα μεγαλύτερα παιδιά δεν πρέπει να κολυμπούν μόνα, αλλά πάντα με παρέα ενήλικα. Να μην σπρώχνονται μεταξύ τους μέσα στο νερό, να μην κάνουν επικίνδυνα παιγνίδια μέσα στη θάλασσα και να τα βγάζουν οι γονείς γρήγορα έξω από το νερό, αν δεν νοιώθουν καλά ή αν φοβούνται ή αν κρυώνουν. Η συνεχής επίβλεψη από τους γονείς είναι ο ακρογωνιαίος λίθος για την προστασία του παιδιού.

Ο πνιγμός είναι πάντα σιωπηλός και γι’αυτό το παιδί δεν πρέπει να μένει ποτέ μόνο του. Η κολύμβηση πρέπει να γίνεται με αυστηρή επιτήρηση. Πρέπει οι γονείς να προσπαθήσουν να μάθουν το παιδί τους κολύμπι όσο το δυνατόν νωρίτερα. Να παίζουν μαζί του στα ρηχά μέχρις ότου εξοικειωθεί με το νερό.

Να μην το αναγκάζουν να μπει μέσα στο νερό αν φοβάται. Να φοράει σωσίβιο, όταν είναι πάνω σε βάρκα, ή όταν ασχολείται με κάποιο θαλάσσιο σπόρ.. Να του εξηγούν συνέχεια τους κινδύνους που μπορεί να προκύψουν. Επίσης οι γονείς πρέπει να είναι ενήμεροι για την καθαρότητα ή μη της θάλασσας που πρόκειται να κολυμπήσουν. Η κολύμβηση σε μολυσμένα νερά είναι επικίνδυνη.

Μια άλλη δυσάρεστη εμπειρία από τη θάλασσα είναι η ηλίαση και τα εγκαύματα από τον ήλιο.
Η έκθεση των παιδιών στον ήλιο κρύβει μεγάλους κινδύνους ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια που δεν υπάρχουν τα κατάλληλα φίλτρα στην ατμόσφαιρα λόγω της τρύπας του όζοντος. Τα παιδιά δεν πρέπει να εκτίθενται στον ήλιο χωρίς προστασία. Ανάμεσα στα απαραίτητα εφόδια του ταξιδιού είναι το καπέλο, τα γυαλιά ηλίου (αν πρόκειται για μεγαλύτερα παιδιά), το αντηλιακό με κατάλληλο δείκτη προστασίας, η ομπρέλα της θάλασσας, κάποια μαλακτική κρέμα ή γαλάκτωμα σε περίπτωση πιθανού ηλιακού εγκαύματος.

Το αντηλιακό δεν προφυλάσσει ποτέ εντελώς.
Γι’ αυτό ο χρόνος που τα παιδιά εκτίθενται στον ήλιο πρέπει να είναι ελεγχόμενος και περιορισμένος.

Γενικά οι γονείς για να προστατεύσουν τα παιδιά τους από τις βλαπτικές επιδράσεις του ήλιου κατά την διάρκεια των διακοπών πρέπει να έχουν υπ’όψιν τα εξής:
1. Να αποφεύγουν να πηγαίνουν τα παιδιά για μπάνιο από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 3:00 το απόγευμα .

2. Να χρησιμοποιούν ρούχα με μακριά μανίκια και μακριά παντελόνια, όταν το παιδί είναι εκτεθειμένο στο ήλιο.

3. Γενικά να κρατούν τα παιδιά μακριά από τον ήλιο και να χρησιμοποιούν αντηλιακό από την ηλικία των 6 μηνών.

4. Το αντηλιακό πρέπει να το βάζουν συχνά .

5. Ακόμη και αν έχει συννεφιά το αντηλιακό είναι απαραίτητο, γιατί ένα μεγάλο ποσοστό των ηλιακών αχτίνων περνάει μέσα από τα σύννεφα.

6. Παιδιά με ανοιχτόχρωμο δέρμα και μάτια, με ξανθά ή κόκκινα μαλλιά πρέπει να χρησιμοποιούν το αντηλιακό κάθε μέρα κατά την διάρκεια των διακοπών τους, ακόμα και αν δεν βρίσκονται κοντά στη θάλασσα.

7. Κάτω από την ομπρέλα το παιδί δεν προστατεύεται από τον ήλιο αφού η άμμος αντανακλά μεγάλο μέρος της ακτινοβολίας. Η ομπρέλα καλύτερα είναι να τοποθετείται στι γρασίδι, εάν υπάρχει, όπου η αντανάκλαση της ακτινοβολίας είναι πολύ μικρότερη.

8. Θα πρέπει να απλώνουμε το αντηλιακό σε όλο το πρόσωπο, το λαιμό και το κορμί των παιδιών τουλάχιστον 30 λεπτά πριν εκτεθούν στον ήλιο. Να μην ξεχνάμε να προστατεύουνε τα πτερύγια των αυτιών και τα χείλη με ειδικά στίκ με υψηλό δείκτη προστασίας. Οι περιοχές αυτές ερεθίζονται εύκολα και διευκολύνουν τις χειλιτίδες και τους έρπητες. Εάν τα παιδιά ιδρώσουν ή βραχούν χρειάζεται άμεση ανανέωση.

9. Για τα παιδιά πρέπει να επιλέγουμε αντηλιακά με φυσικά φίλτρα. Αν το παιδί είναι μικρότερο από 3 ετών ο δείκτης προστασίας πρέπει να είναι τουλάχιστο 20, ενώ για τα μεγαλύτερα παιδιά μπορούμε να ξεκινήσουμε με μια κρέμα με δείκτη προστασίας περίπου 15.

10. Ανάλογα με τον τύπο του δέρματος πρέπει να είναι και η μορφή του αντηλιακού. Τα παιδιά με λιπαρό δέρμα χρειάζονται γαλακτώματα, spray, η λοσιόν, ενώ τα παιδιά με ξηρά δέρματα πρέπει να χρησιμοποιούν κρέμες και λάδια.

Ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Προστασίας Καταναλωτών Ηπείρου κ. Χριστόδουλος Πάντος, τονίζει ότι ,το τι αντηλιακά κλπ θα χρησιμοποιήσουμε για τα παιδιά μας, καλύτερα θα ήταν να επισκεφθούμε και συμβουλευθούμε τον δερματολόγο μας., ο οποίος είναι πλέον και πιο αρμόδιος .-


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Unknown στις 7/17/2014 07:51:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "ΙΝ.Π.ΚΑ.Ηπείρου: " Παιδί και διακοπές, ατυχήματα στη θάλασσα.""

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες