ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:31 Ιουλίου 2014
Αναρτήθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π.

Υπερχρεωμένα νοικοκυριά...

Του Ανδρέα Μελεζιάδη.
Εδώ και 3-4 χρόνια, από τότε που άρχισε το "νταβαντούρι" με τις "στημένες" εγκληματικές οικονομικές πράξεις κάποιου ελληνοαμερικάνου που παρίστανε τον πρωθυπουργό ελέω θεού, μια μερίδα των συμπατριωτών μας ( και όχι "συμπολιτών" όπως επιμένουν να γράφουν μερικοί με "κενό αέρος" στην κρανιακή κοιλότητα ) άρχισαν να διαμαρτύρονται, να φωνάζουν, να ουρλιάζουν, και άλλα παρόμοια, γιατί τα λεφτά τους λιγόστεψαν (ή και κόπηκαν εντελώς, σε αρκετές περιπτώσεις δυστυχώς ), με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές υποχρεώσεις τους.

Όλα αυτά είναι Ιστορία πλέον, έτσι τουλάχιστον έχει...
καταγραφεί.
Τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και τα ‘’κόκκινα’’ δάνεια….

Εκ προοιμίου, για να μην ξεσηκωθούν και φωνάζουν όλοι μαζί ή και λίγοι – λίγοι χώρια, θα πρέπει να κάνουμε κάποιες παραδοχές, σε ποιους ακριβώς αναφέρεται αυτό το άρθρο, γιατί στην γενική κατηγορία υπάρχουν πολλοί.

Αναφερόμαστε λοιπόν, στους υπερχρεωμένους λόγω καλαμακείας, που δυστυχώς είναι είδος επουσιώδες εν υπερεπαρκεία.
Σε αυτούς και αυτές που ξέχασαν ότι εάν χρεωστούν, πρέπει και να πληρώσουν τα χρωστούμενα.

Σε αυτούς, που ενώ μπορούσαν να έχουν μόνον Φιατάκι, θέλησαν να πάρουν Μερσεντές

Σε αυτούς, που ενώ ήταν άφραγκοι, ξαφνικά αποφάσισαν να αγοράσουν εξοχικό.

Σε αυτούς που επειδή τα παιδιά τους παντρεύονται και ‘’ΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΑ ΚΑΛΑ’’ ( Μέγιστη καλαμακεία, ποιός δεν τα θέλει ‘’όλα καλά’’ ? ) περνάνε από τον μπάγκο ( μπάγκο = bank = τράπεζα) , παίρνουν το..’’δανειάκι’’ τους, και αγοράζουν σπίτια στα ‘’καμάρια’’ τους που τα θέλουν ‘’όλα καλά’’, άσχετα εάν οι ίδιοι μέχρι να αγοράσουν σπίτι ξέρεναν το σκατό τους για 30 χρόνια και ‘’τους βγήκε η πίστη ανάποδα’’.

Σε αυτούς που αποφασίζουν το μικρό μαγαζάκι που έχουν, να το κάνουν…. ‘’επιχείρηση’’ με φωτεινή ταμπέλα, και περνούν και αυτοί από το … μπάγκο.

Σε αυτούς ( και κυρίως ‘’σε αυτές’’, πώς να το κάνουμε ) που δεν διανοούνται να βγούν στην αγορά, χωρίς να γεμίσουν ένα πορτ-μπαγκάζ με ψώνια. Ας είναι καλά η ‘’ΚΑΡΤΑ’’ που σύντομα έγιναν ‘’ΚΑΡΤΕΣ’’ και γέμισαν και αυτές.

Πολλά ακόμα ‘’σε αυτούς’’ θα μπορούσα να γράψω, αλλά αφού καταλάβατε σε ποιους αναφέρομαι, φτάνουν τόσοι.

Σε αυτούς λοιπόν, που η έλλειψη γνώσεων, παιδείας, ρεαλισμού και η περίσσεια επιπολαιότητας, αμυαλωσύνης, ‘’ωχαδελφισμού’’, και νεοελληνικής νοοτροπίας τους οδήγησε στο ‘’μπάγκο’’ των ευαγών ιδρυμάτων που πάντα περιμένουν με ανοιχτή την αγκαλιά για να εξυπηρετήσουν.

Σε όλους αυτούς λοιπόν αναφερόμαστε, τους εγκληματικά για τον εαυτό τους αφελείς, που είναι πάνω από το 80% των περίφημων…. ’’υπερχρεωμένων νοικοκυριών’’.

Το υπόλοιπο 20%, είναι τα πραγματικά θύματα της κατάστασης, αυτοί που δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα και βρέθηκαν όπως βρέθηκαν. Αυτοί, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΘΟΥΝ !
Λέμε τώρα σε αυτό το 80% που περιγράψαμε.

Καλά ρε φίλε, όταν τα ξόδευες, δεν ήξερες ότι πρέπει και να τα πληρώσεις, Νόμιζες ότι σου τα χαρίζανε;
Όταν έπαιρνες δάνεια για να ζήσεις – όπως νόμιζες – καλύτερα, δεν έλαβες υπόψη την παροιμία ‘’τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και επιδέξιους κώλους’’;

Νόμιζες ότι εάν δεν είχες λεφτά για να πληρώσεις τη δόση σου κάποια φορά, αυτά τα ευαγή ιδρύματα, οι σωτήρες σου, θα σου έλεγαν ‘’δεν πειράζει, θα δώσεις όταν έχεις’’ ή κάτι παρόμοιο ;

Νόμιζες…, νόμιζες…, ό τι καλαμακεια σου κατέβαινε στο κεφάλι τη ‘’νόμιζες’’, και να το τώρα το αποτέλεσμα.
Πνίγεσαι, και προσπαθείς να σωθείς τραβώντας τα μαλλιά σου.
Και ουρλιάζεις, και διαμαρτύρεσαι ότι σε αδίκησαν, σε έκλεψαν, σε ξεγέλασαν, σε έφεραν σε αυτή την κατάσταση.
Όλα τα σκέφτηκες, έτσι;

Το μόνο που δεν μπορείς να σκεφτείς είναι το ότι ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ έφτασες εδώ που έφτασες, και για αυτό φταίει το δικό σου το κεφάλι και κανένα άλλο.

Και καταφέρεσαι εναντίον των πάντων!
Σου φταίει ο υπουργός, ο πρωθυπουργός, η τράπεζα ( όλοι αυτοί πράγματι έχουν το μερίδιό τους ), ο γείτονας, ο φίλος , η γυναίκα και τα παιδιά σου, ο Αβραάμ Πάπας, ο φούφουτος, ο περιπτεράς της γειτονιάς, ο ταχυδρόμος, και νομίζεις ότι ο μόνος που δεν φταίει είσαι εσύ ο ίδιος.

Σοβαρολογείς τώρα;
Ποιόν κορο’ι’δεύεις;
Στον εαυτό σου μιλάς, δε δίνεις συνέντευξη σε κανάλι.

Μα, θα μου πεί κάποιος, εγώ είχα οργανώσει τη ζωή μου, έπαιρνα 2.000 και μπορούσα να διαθέσω 600 ευρώ για δόση δανείου.
Τώρα που παίρνω 1.200 τι θα κάνω;

Καλά, εγώ περιμένεις να σου πώ τι να κάνεις;
Είχες ακούσει ποτε αυτό που λέγεται, ‘’ΚΡΑΤΑ ΠΙΣΙΝΗ’’ ;
Σίγουρα ΝΑΙ.
Κράτησες;
Αν είχες κρατήσει τώρα δεν θα ήσουν ολοφυρόμενος και διαμαρτυρόμενος κατά πάντων.

Πώς θα ζήσεις ;
Με τα 600 που σου μένουν ( ίσως και λιγώτερα).

Εσύ ο ίδιος δεν ήσουν που τότε, τον ‘’ΧΡΥΣΟ ΑΙΩΝΑ’’ του Χρηματιστηρίου, έβαλες ό τι είχες και δεν είχες σε μετοχές, κερδίζοντας καθημερινά 8% του κεφαλαίου σου, και φιλοδοξούσες να γίνεις Ωνάσης ή Νιάρχος το λιγώτερο;
Θα μου πείς ότι ‘’εμπήκαν χρόνοι δίσεκτοι και μήνες οργισμένοι’’ και έχασες και το κεφάλαιο, πρίν προλάβεις να κάνεις ‘’ΚΙΧ’’.

Έ, ας πρόσεχες !
Δεν το λέω εγώ αλλά το είπε ο τότε Πρωθυπουργός μας που ακόμα κάνει βόλτες έξω μαζί με την παρέα του.

Έρχεσαι τώρα, να στραφείς εναντίον όλων αυτών των πράσινων και γαλάζιων ‘’κλόουν’’ που είχαν υποδαυλίσει την μεγαλομανία σου, και νομίζεις πως οι κόκκινοι ή σωμόν ‘’κλόουν’’ θα σε συμπονέσουν, θα σε συντρέξουν και θα σε σώσουν.

Μάλλον ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙΠΟΤΑ !
 Κάποτε, έλεγα ότι ΤΟ ΧΙΛΙΑΡΙΚΟ ΕΧΕΙ ΧΡΩΜΑ ΚΑΦΕ, ΟΥΤΕ ΜΠΛΕ, ΟΥΤΕ ΠΡΑΣΙΝΟ, ΟΥΤΕ ΚΟΚΚΙΝΟ.
Το ίδιο λέω και τώρα ( αλήθεια, τι χρώμα έχει το 500ευρώ;)

Ακόμα δεν έχεις καταλάβει, ότι ο αγώνας είναι για τα λεφτά και μόνον.
 ΑΥΤΟΙ ( και είναι πολλοί ) προσπαθούν να πάρουν ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ λεφτά, και όχι μόνον.
Μήπως με την αφέλειά σου τους βοήθησες;

Και λένε τα ΜΜΕ για τον 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο που έρχεται, με αναφορές στην Ουκρανία, την Συρία, το Ιρακ, και πολλά άλλα μέρη.

Δεν σου λένε όμως, ότι Ο 3ος ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ και τον κάνει ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ εναντίον ΟΛΩΝ ΜΑΣ.
Το πήρες χαμπάρι ή το θέλεις ζωγραφιστό;

Εσύ, φίλε μου, με το ‘’υπερχρεωμένο νοικοκυριό’’, κάποια στιγμή θα καταλάβεις ότι είσαι στην κορυφή του παγόβουνου.
Αναλογίσου, τι υπάρχει κάτω από εσένα….Ανδρέας Μελεζιάδης
Συνταγματάρχης ( ΔΒ) εα 

Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π. στις 7/31/2014 10:39:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

1 σχόλια for "Υπερχρεωμένα νοικοκυριά..."

  1. Ανώνυμος

    Αυτα να τα πεις πρωτα στο συναφι σου,τους μαγκες,τους στρατιωτικους που εχουν επαφες και σχεσεις με τη μασονια και τα προδοτικα πολιτικα καθεστωτα που διοικουν την χωρα,η δεν τα ξερεις; Ηρθες τωρα να μας πουλησεις εξυπναδες σαν σουπερ αναλυτης....Αν θελεις να κανεις κατι της προκοπης χυσε το αιμα σου για την πατριδα που υποφερει,μπορεις;Παπαρια μπορεις.ας ειναι καλα ο μισθος και η συνταξουλα που σας δινουνε,βρε ουστ αχρηστοι.....

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες