ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:29 Ιουλίου 2014
Αναρτήθηκε από Unknown

Την ένταξη του έργου «Εγκατάσταση επεξεργασίας αστικών στερεών αποβλήτων Περιφέρειας Ηπείρου» στο ΕΣΠΑ, ζητά ο Σ. Καλογιάννης.

Το θέμα της χρηματοδότησης του έργου «Εγκατάσταση επεξεργασίας αστικών στερεών αποβλήτων Περιφέρειας Ηπείρου» έφερε στη Βουλή, με Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, ο Σταύρος Καλογιάννης, ζητώντας την ένταξη τους έργου στο ΕΣΠΑ.

Ειδικότερα στην Ερώτησή του αναφέρει:...

«Η Περιφέρεια Ηπείρου έχει αναλάβει, με προγραμματική σύμβαση με τους Φορείς Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟ.Δ.Σ.Α.) της Περιφέρειας, την υλοποίηση του έργου «Εγκατάσταση επεξεργασίας αστικών στερεών αποβλήτων Περιφέρειας Ηπείρου».


Το έργο συμβάλει στην επίτευξη των στόχων του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ) και του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ), εναρμονίζεται δε και με τις κατευθύνσεις του υπό εκπόνηση νέου ΕΣΔΑ, σύμφωνα με την Οδηγία 2008/98.
Το έργο σήμερα βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο δημοπράτησης επιλογής προσωρινού αναδόχου, καθώς έχουν αξιολογηθεί οι τεχνικές δεσμευτικές προσφορές των υποψηφίων και αναμένεται εντός ενός μηνός να ολοκληρωθεί και η διαδικασία επιλογής προσωρινού αναδόχου, μετά το άνοιγμα και των δεσμευτικών οικονομικών προσφορών.

Το έργο, σε επίπεδο αδειοδότησης, έχει ήδη εγκεκριμένη ΑΕΠΟ (170753/2013 και απόφαση τροποποίησης 172611/2014) και περιλαμβάνεται στον ολοκληρωμένο αναθεωρημένο ΠΕΣΔΑ Περιφέρειας Ηπείρου που βρίσκεται στην διαδικασία των εγκρίσεων από τους αρμόδιους φορείς κάτι που εξασφαλίζει την ταχύτατη διαδικασία υλοποίησης του , μετά την ανάδειξη του προσωρινού αναδόχου.

Η Περιφέρεια Ηπείρου στο πλαίσιο της χρηματοδότησης του έργου, σύμφωνα με τους κανόνες επιλεξιμότητας της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου, κατάθεσε πρώτη απ’ όλες τις Περιφέρειες της χώρας αίτημα χρηματοδότησης, στην πρόσκληση 4.11 του ΕΠΠΕΡΑΑ στις 02.10.2013.
Ωστόσο, αν και το αίτημα χρηματοδότησης της Περιφέρειας Ηπείρου έχει αξιολογηθεί χωρίς να υφίσταται επ’ αυτού καμία εκκρεμότητα, μέχρι σήμερα - 9 μήνες μετά - δεν έχει ολοκληρωθεί η ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ.

Σημειώνεται ότι στις 04.04.2014 έγινε η οριστική υποβολή του Τεχνικού Δελτίου από την Περιφέρεια Ηπείρου προς το ΕΠΠΕΡΑΑ. Σε κάθε περίπτωση, το έργο θα έπρεπε με βάση την κατατεθείσα πρόταση της Περιφέρειας Ηπείρου να έχει ολοκληρωμένη αξιολόγηση πριν την έκδοση της εγκυκλίου του Υπ.ΑΝ (14.04.2014) για την εξυγίανση του ΕΣΠΑ. Ακόμη όμως και κατ’ εφαρμογή της εν λόγω εγκυκλίου, θα έπρεπε να είχε πάρει εξαίρεση από την διαδικασία εξυγίανσης του ΕΣΠΑ, λόγω της ωριμότητας του αλλά και λόγω της σημασίας του για την αποφυγή προστίμων που συνδέονται με την μη επίτευξη του στόχου εκτροπής Βιοαποδομήσιμων Αστικών Αποβλήτων για το 2013 από την χώρα και κατ’ αναλογία και από την Περιφέρεια Ηπείρου».

Ο Σταύρος Καλογιάννης ρωτά τους αρμόδιους Υπουργούς:
Πότε θα εκδοθεί η απόφαση ένταξης του εν λόγω έργου στο ΕΣΠΑ;
Με δεδομένη την καθυστέρηση στην ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ, είναι διασφαλισμένοι οι απαραίτητοι πόροι προς χρηματοδότησή του;


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Unknown στις 7/29/2014 09:04:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Την ένταξη του έργου «Εγκατάσταση επεξεργασίας αστικών στερεών αποβλήτων Περιφέρειας Ηπείρου» στο ΕΣΠΑ, ζητά ο Σ. Καλογιάννης."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες