ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:18 Ιουλίου 2014
Αναρτήθηκε από xristos.konitsa

Τ. Κουίκ: " Παράνοια του ΥΠΟΙΚ. Φορολογεί τους εθελοντές αιμοδότες. "

«Η παράνοια του Υπουργείου Οικονομικών, σε εποχές Μνημονίων και ασφυκτικής φορολογικής πολιτικής, ξεπερνά πλέον κάθε όριο. Άρχισε να φορολογεί και τους συλλόγους εθελοντών αιμοδοτών.

Η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ έφτασε στην κατάντια να φορολογεί ακόμα και τις σταγόνες αίματος που σώζουν ζωές!
Βεβαίως, το θέμα αφορά πλέον και...
το Υπουργείο Υγείας, που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να μείνει αδρανές μπροστά σε αυτή την εξέλιξη, η οποία περιγράφεται με σαφήνεια σε ανακοίνωση της Ένωσης Συλλόγων και Ομάδων Εθελοντών Αιμοδοτών Καβάλας».

Αυτή τη δήλωση έκανε ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ και Περιφερειακός ΑΜ-Θ Σύμβουλος με τον Συνδυασμό Εθνικού σκοπού ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ του οποίου ηγείται, καταθέτοντας στη Βουλή Ερώτηση - σοκ, η οποία αφορά θέμα που τινάζει στον αέρα τον ιερό θεσμό της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Υπογραμμίζεται ότι στην ΑΜ-Θ Περιφέρεια, η Ξάνθη έχει χρόνια τώρα το ετήσιο πανελλαδικό ρεκόρ συγκέντρωσης αίματος, από τον τοπικό Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών «Η ΑΓΑΠΗ».

Η πλήρης Ερώτηση του Τέρενς Κουίκ έχει ως εξής:
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΚΙΚΑ ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΚΗ ΒΟΡΙΔΗ
ΘΕΜΑ: «ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ»

Κύριοι Υπουργοί,
Σας κοινοποιώ επιστολή της Ένωσης Συλλόγων και Ομάδων Εθελοντών Αιμοδοτών Καβάλας, η οποία αποκαλύπτει την απίστευτη διάσταση που παίρνει η φορολογική πολιτική της συγκυβέρνησής σας, βάζοντας τώρα στα νύχια της και την εθελοντική αιμοδοσία. Φορολογώντας, επί της ουσίας, τις πολύτιμες σταγόνες αίματος που σώζουν ζωές.

Η επιστολή αναρτήθηκε στην δημοσιογραφική ιστοσελίδα videotex.gr του δημοσιογραφικού ομίλου ΕΝΑ της Καβάλας και μου απεστάλη στο κοινοβουλευτικό ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μου.

Το πλήρες κείμενο έχει ως εξής:
«Η Ένωση Συλλόγων και Ομάδων Εθελοντών Αιμοδοτών Π.Ε. Καβάλας, αποτελεί μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρία η οποία συστάθηκε προσφάτως με σκοπό την προώθηση του ιδανικού του εθελοντισμού μέσω της αιμοδοσίας, προς κάλυψη των αυξημένων καθημερινά αναγκών της χώρας μας στο υπερπολύτιμο αγαθό του αίματος.

Δυστυχώς, με την έναρξη της δραστηριότητάς της, η Ένωσή μας αντιμετώπισε ποικίλες δυσκολίες στην υλοποίηση των στόχων της, οφειλόμενες κυρίως στην παντελή έλλειψη στήριξης από τους αρμόδιους Δημόσιους Οργανισμούς και Φορείς. Εσχάτως προέκυψε ένας νέος αξεπέραστος οικονομικός «σκόπελος», ο οποίος αφορά στην επιβληθείσα από το Υπουργείο Οικονομικών καινοφανή υποχρέωση των εταιριών ακόμη και της δικής μας νομικής μορφής να καταβάλουν προς την αρμόδια Δ.Ο.Υ. φόρο προσδιοριζόμενο από τις διατάξεις περί του «Τέλους Επιτηδεύματος», μια καθόλα δυσβάστακτη οικονομική υποχρέωση, πλήρως μάλιστα αναντίστοιχη με τους καταστατικούς σκοπούς και δράσεις μας.

Δηλώνουμε σήμερα ότι η συλλήβδην ομαδοποίηση των πάσης φύσεως εταιριών, η μη διάκριση βάσει του κοινωνικού ρόλου που επιτελεί η καθεμία και η επιβολή παράλογων οικονομικών επιβαρύνσεων σε τακτική μάλιστα ετήσια βάση, μας ωθεί χωρίς κανένα δικαίωμα επιλογής στον καθ’ όλα άδοξο τερματισμό της δράσης της Ένωσής μας, όπως και εκατοντάδων παρόμοιων με εμάς σχηματισμών ανά την επικράτεια, αποτρέποντας αδικαιολόγητα και μάλιστα υπό την κρατική ανοχή την υλοποίηση του ευγενούς, ανιδιοτελούς και κοινωνικά σπουδαίου έργου της διάδοσης της Ιδέας της Εθελοντικής Αιμοδοσίας.

Καλούμε τις ηγεσίες των αρμόδιων Υπουργείων να αντιληφθούν έστω και καθυστερημένα τις ευθύνες απέναντι σε υγιείς προσπάθειες τοπικών κοινωνιών με άμεσα κοινωνικά οφέλη και υψηλά ιδεώδη, και ζητούμε την αλλαγή του τρόπου φορολόγησης των αστικών μη κερδοσκοπικών εταιριών, ώστε να δύνανται οι τελευταίες να συνεχίζουν την αξιόλογη δράση τους χωρίς τη «δαμόκλειο σπάθη» του οικονομικού «στραγγαλισμού» τους, πριν οδηγηθούν στον νομοτελειακό αφανισμό τους».

Και σας ερωτώ κ.κ, Υπουργοί:
1. Είναι δυνατόν να ξεκίνησε η φορολόγηση των Συλλόγων, Ενώσεων, Ομάδων Εθελοντικής Αιμοδοσίας, με τις όποιες μεθοδεύσεις επιτρέπουν οι νέοι φορολογικοί νόμοι;

2. Το θεωρείται φυσιολογικό να φορολογούνται, επί της ουσίας, οι σταγόνες αίματος που σώζουν ζωές;

3. Σκοπεύετε να κλείσετε τα οποία «παραθυράκια» επιτρέπουν οι φορολογικοί νόμοι, ώστε να πάψει η φορολόγηση των Εθελοντών Αιμοδοσίας, οποία νομική μορφή κι αν έχουν;

4. Θα ακυρώσετε τις μέχρι σήμερα βεβαιώσεις φόρων που επεβλήθησαν σε εθελοντικές αιμοδοτικές Ενώσεις ή Ομάδες, επιστρέφοντας και τα οποία χρηματικά ποσά έχουν (αν πρόλαβαν οι εφορίες) καταβληθεί εκ μέρους τους;

Ο ερωτών Βουλευτής
Τέρενς - Νικόλαος Κουίκ


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από xristos.konitsa στις 7/18/2014 12:21:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Τ. Κουίκ: " Παράνοια του ΥΠΟΙΚ. Φορολογεί τους εθελοντές αιμοδότες. ""

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες