ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:16 Ιουλίου 2014
Αναρτήθηκε από Unknown

Μεταρρυθμίσεις... όπως λέμε Ξεπούλημα.

Γράφει ο Ηλίας Σταμπολιάδης*.
Η κυβέρνηση των δωσίλογων έχει πάρει εντολή να ξεπουλήσει τα κερδοφόρα περιουσιακά στοιχεία του έθνους. Για να περάσει το εγχείρημα στον καθεύδοντα ελληνικό λαό το μετονόμασε “μεταρρύθμιση” ακολουθώντας την επιτυχημένη τακτική της αλλοίωσης των εννοιών που είναι απαραίτητη προϋπόθεση της εξουσιαστικής προπαγάνδας.

Μετά το ξεπούλημα των τραπεζών, των νερών, των λιμανιών και των αεροδρομίων ήλθε η σειρά της ενέργειας, δηλαδή της ΔΕΗ για να ακολουθήσει σε λίγο και το ξεπούλημα των ...
πανεπιστημίων.

Το χειρότερο είναι ότι η αντιπολίτευση αντί να αναλάβει το καθήκον να ξεσηκώσει ολόκληρο τον ελληνικό λαό, που είναι και ο μοναδικός ιδιοκτήτης του τόπου, ανέθεσε την αντίσταση, ενάντια αυτής της πολιτικής, στους συνδικαλιστές εργατοπατέρες.
Μία κάστα ανθρώπων που παραδοσιακά αγωνίζονται για συντεχνιακά συμφέροντα αδιαφορώντας για το κοινωνικό σύνολο, χωρίς να χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης από τον λαό αυτό που υφίσταται τις συνέπειες.

Αυτή την ταξική αντιπαλότητα εκμεταλλεύεται σήμερα η κυβερνητική προπαγάνδα που έστειλε τα δημοσιογραφικά της παπαγαλάκια να αναδείξουν τα προβλήματα των γερόντων και των ασθενών από την διακοπή του ρεύματος καθώς και τις ζημιές που θα υποστούν οι επαγγελματίες κρεοπώλες, ζαχαροπλάστες, εστιάτορες.
Ανέδειξαν ακόμη και τα προβλήματα υγείας των δοντιών που δεν θα δουλεύουν οι ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες.
Έβγαλαν και τους γόνους των κατ’ επάγγελμα πολιτικών οικογενειών να ομιλήσουν για τις “κοινωνικές ευθύνες” των απεργών.
ΣΙΚ.

Πως όμως να αντιδράσει ένας λαός που για να βρει δουλεία έπρεπε να ψηφίσει τον τοπικό Πάγκαλο που στο τέλος του είπε ότι “μαζί τα φάγαμε”;

Πώς να αντιδράσει ένας λαός που επιδοτείτο για προϊόντα που δεν παρήγαγε, ή όταν τα παρήγαγε τα πέταγε στις χωματερές; 
Στον κάμπο της Πτολεμαϊδας φυτεύουν ακόμη καρυδιές ανά ένα μέτρο για να πάρουν έξτρα επιδότηση από την ΔΕΗ με τη συγκατάθεση της δικαιοσύνης.

Πώς να αντιδράσει ένας λαός που επιδοτήθηκε για να εγκαταλείψει τις παραγωγικές του δραστηριότητες;
Στα νησιά έκοψαν τα ψαροκάικα ενώ στην ενδοχώρα ξεπάτωσαν τα αμπέλια τους.

Πώς να αντιδράσει ένας λαός που του έβαλαν όλα τα παιδιά στην ανώτατη εκπαίδευση, καταργώντας κάθε έννοια αξιοκρατίας, φυσικής επιλογής και κατανομής λειτουργιών, ενώ συγχρόνως μείωσαν τις δαπάνες για την παιδεία και έκλεισαν τις μισές Σχολές;

Πώς να αντιδράσει ένας λαός που το μόνο πράγμα που του εμπνέουν για την προσωπική του ολοκλήρωση είναι το life style και το ποδόσφαιρο;

Υπάρχει έλλειμμα κοινωνικής συνοχής και ο καθένας αγωνίζεται για τον εαυτό του ή το πολύ και για την συντεχνία του.

Είναι μεγάλη η ευθύνη της Αριστεράς που αν και είναι ο υποτιθέμενος φορέας του οράματος της κοινοκτημοσύνης απέρριψε όλες τις αξίες που απαιτούνται για την λειτουργία ενός τέτοιου συστήματος όπως είναι η εθνική αυτογνωσία, η αίσθηση του κοινού συμφέροντος, η αναγνώριση των ιδιαιτεροτήτων μεταξύ των ανθρώπων, η αλληλεγγύη, η αυτοθυσία, η δικαιοσύνη και η ελευθερία.

Συμπλέει με τη νέα τάξη πραγμάτων στο θέμα του εθνομηδενισμού και της καταστροφής της κοινωνικής ταυτότητας και συνοχής χωρίς τα οποία χάνεται και η έννοια της εθνικής συνείδησης του πολίτη ως κατόχου της εθνικής περιουσίας.
Έχουμε το παράλογο να ισχυρίζονται ότι υπερασπίζονται την εθνική περιουσία όταν δεν αποδέχονται την έννοια του έθνους που εκ φύσεως αποτελείται από διαφορετικές τάξεις και αναδεικνύουν τις ταξικές διαφορές χωρίς να έχουν προτείνει τρόπους εξάλειψης της κοινωνικής αδικίας άλλους από την κατάργηση των τάξεων επιβάλλοντας την δικτατορία του κόμματος.

Χρειάζεται επαναφορά του συστήματος στην ανθρωποκεντρική του βάση ώστε οι πολίτες να το εμπιστευτούν και να ενωθούν για να ανατρέψουν τον δράκοντα που τους καταδυναστεύει.

Αυτό θα το πετύχουν μόνο με εξέγερση όταν πλέον δεν θα έχουν να χάσουν τίποτε, ως μη έχοντες τίποτε.
Είναι φανερό πλέον ότι το σύστημα στερείται των διαδικασιών εξέλιξης και ανανέωσης του και καθοδηγείται από μηχανισμούς εξουσίας που δεν υφίστανται κοινωνικό έλεγχο.

Δυστυχώς η απελευθέρωση δεν πρόκειται να έλθει μέσα από το κυνοβούλιο και για αυτό ο Θεός να βάλει το χέρι Του.*Ηλίας Σταμπολιάδης
Καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης  Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Unknown στις 7/16/2014 11:45:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for " Μεταρρυθμίσεις... όπως λέμε Ξεπούλημα."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες