ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:24 Ιουλίου 2014
Αναρτήθηκε από xristos.konitsa

Μειώθηκε η τιμή γάλακτος για τον παραγωγό αυξήθηκε για τον καταναλωτή...

Την αποτυχία των μέτρων Χατζηδάκη παραδέχεται ο Γιακουμάτος.

Στις 6 Μαρτίου 2014 διατυπώναμε εδώ τις αντιρρήσεις μας για τα μέτρα που προωθούσε η κυβέρνηση για φρέσκο γάλα, ελαιόλαδο και γιαούρτι, την περίφημη "εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ". Ειδικά για το γάλα είχαμε πει τότε ότι δεν πρόκειται να μειωθούν οι τιμές για τον καταναλωτή με παρόμοια μέτρα.
Το παρακάτω άρθρο από τον...
ιστότοπο agrotypos.gr, αλλά και η καθημερινή εμπειρία όλων μας, έρχεται να μας επιβεβαιώσει (δυστυχώς):

Τα ίδια τα κυβερνητικά στελέχη παραδέχονται ότι απέτυχε η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ για τη τιμή του γάλακτος, κάτι που θα πρέπει να προβληματίσει τους βουλευτές που έσπευσαν να την ψηφίσουν πριν λίγους μήνες. «Πράγματι το γάλα έχει ακριβύνει σε ποσοστό 5 %», παραδέχτηκε ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Γεράσιμος Γιακουμάτος, στην πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον πρώην Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι αρκετές από τις απόψεις που διατυπώνει ο τελευταίος για το θέμα του γάλακτος είναι στη σωστή κατεύθυνση. Από την προσεχή Δευτέρα ο υφυπουργός ξεκινά κύκλο συναντήσεων με τους εκπροσώπους των αγελαδοτρόφων, των γαλακτοβιομηχανιών και των σούπερ μάρκετ. «Μόλις τελειώσει αυτή η διαβούλευση θα έχω απάντηση για το θέμα της τιμής του γάλακτος», τόνισε.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των αγελαδοτρόφων φαίνονται επιφυλακτικοί για τις προθέσεις του υφυπουργού, ενώ θεωρούν ότι το κυριότερο πρόβλημα είναι ο τρόπος συναλλαγών με τις «μεταχρονολογημένες επιταγές» και τα «πιστωτικά τιμολόγια».

Υπενθυμίζεται ότι τον Φεβρουάριο και προτού ψηφιστεί στη Βουλή ο νόμος Χατζηδάκη με τις αλλαγές στη διάρκεια ζωής του γάλακτος, ορισμένες γαλακτοβιομηχανίες, από τις ηγέτιδες της κατηγορίας, είχαν προχωρήσει σε αυξήσεις της τιμής έως και 5%, τιμές οι οποίες και μετά την ψήφιση του νόμου παρέμειναν σε αυτά τα επίπεδα. Ανάμεσα στις παρεμβάσεις που συζητά ο νέος υφυπουργός είναι η μείωση του κόστους ενέργειας για τους παραγωγούς, η καθιέρωση εκπτωτικών προσφορών για το γάλα που είναι κοντά στην ημερομηνία λήξης ώστε να μειωθούν οι επιστροφές ληγμένων και η μείωση του ΦΠΑ του συγκεκριμένου προϊόντος στον κατώτατο συντελεστή (από 13% που ισχύει σήμερα).

Όπως δηλώνει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αγελαδοτρόφων Γαλακτοπαραγωγής Ελλάδος, Γ. Κεφαλάς, «η μέση τιμή παραγωγού από τα 45 λεπτά το κιλό, που ήταν πριν τη ψήφιση του νομοσχεδίου, έπεσε στα 42 λεπτά το κιλό. Ο υφυπουργός κ. Γιακουμάτος θέλει να ρίξει την τιμή του γάλακτος στο ράφι των σούπερ μάρκετ αλλά δεν γνωρίζουμε την κατεύθυνση που θα ακολουθήσει και αν θα συνεχίσει την πολιτική Χατζηδάκη. Π

εριμένουμε να γίνει η συνάντηση για να μάθουμε τις προθέσεις του. Η τιμή του γάλακτος δεν έχει μειωθεί στο ράφι. Αυτό που έχει γίνει είναι ότι «πίεσαν» τις γαλακτοβιομηχανίες - με την απειλή των εισαγωγών - και κατάφεραν να μειώσουν την τιμή αγοράς σε ποσοστό 5%. Όμως αυτή η μείωση δεν πέρασε στην κατανάλωση.

Πιστεύουμε ότι δεν μπορεί να αγοράζουν τα σούπερ μάρκετ το γάλα από τις γαλακτοβιομηχανίες και να πληρώνουν με επιταγές που εξοφλούνται μετά από 10 μήνες. Αυτή η συναλλαγή έχει ένα χρηματοοικονομικό κόστος για τις γαλακτοβιομηχανίες γύρω στο 6%. Δεν μπορεί ο καταναλωτής να πληρώνει άμεσα το γάλα αλλά το σούπερ μάρκετ να πληρώνει με τόσο μεγάλη καθυστέρηση. Αυτή η οικονομική «ασφυξία» μετακυλίεται από τις γαλακτοβιομηχανίες στους παραγωγούς και τους υπόλοιπους προμηθευτές.

Μέχρι πρόσφατα οι γαλακτοβιομηχανίες πλήρωναν το γάλα στους αγελαδοτρόφους με καθυστέρηση ενός μήνα.
Σήμερα έχουμε γαλακτοβιομηχανίες που πληρώνουν με καθυστέρηση ακόμη και έξι μηνών. Το πρόβλημα στην αγορά αναμένεται να ενταθεί το επόμενο χρονικό διάστημα με τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΜΕΒΓΑΛ».

agrotypos.gr
Το είδαμε στο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από xristos.konitsa στις 7/24/2014 10:29:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Μειώθηκε η τιμή γάλακτος για τον παραγωγό αυξήθηκε για τον καταναλωτή..."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες