ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:22 Ιουλίου 2014
Αναρτήθηκε από Unknown

"Οι Τζιχαντιστές της oικονομίας και των δρόμων".

Γράφει ο Δρ. Κ. Βαρδάκας.
Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους που ελέγχουν την επαρχία Ράκα της Συρίας λιθοβόλησαν μέχρι θανάτου μία γυναίκα η οποία είχε κατηγορηθεί για… «μοιχεία», όπως ανέφερε η μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με την οργάνωση αυτή, πρόκειται για την πρώτη «εκτέλεση» αυτού του είδους που διαπράττει το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) το οποίο ίδρυσε πρόσφατα ένα...
«χαλιφάτο» στα εδάφη που ελέγχει, στην ανατολική Συρία και το δυτικό Ιράκ.

«Η κατάσταση εδώ ξεπερνάει κάθε φαντασία. Ο λιθοβολισμός είναι η χειρότερη τιμωρία στην Ιστορία. Η οικογένεια αυτής της γυναίκας δεν γνώριζε ότι επρόκειτο να την εκτελέσουν»
19 Ιουλίου 2014 ereunitiko.blogspot.gr/

Παράλληλη σκηνή από τους ¨τζιχαντιστές της οικονομίας¨.
«Πώς οι Έλληνες ολιγάρχες λεηλατούν το κράτος τους», είναι ο τίτλος στο περιοδικό Focus που θεωρεί πως η επόμενη ωρολογιακή βόμβα εντός της ζώνης του ευρώ βρίσκεται στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα. «Τα ελληνικά δημοσιοοικονομικά μεγέθη φαίνονται να καλυτερεύουν. Τουλάχιστον αυτό ισχυρίζεται η κυβέρνηση. Πρόκειται όμως για την μισή αλήθεια. Έλληνες οικονομολόγοι δεν έχουν κουραστεί να λένε πως η ελληνική κυβέρνηση χειραγωγεί τα στοιχεία του προϋπολογισμού», γράφει το Focus.

Στο άρθρο γίνεται εκτενή αναφορά στα τραπεζικά χρέη που έχουν δημιουργήσει οι μεγάλοι μιντιακοί όμιλοι οι οποίοι αναφέρονται από το Focus ως ιδιοκτήτες των μεγάλων εφημερίδων, καθώς και ως μέτοχοι ΜΜΕ.

Όπως αναφέρει το άρθρο, όμως, όλα τα λεφτά του κόσμου δεν αρκούν για να σώσουν τους Έλληνες ολιγάρχες. Γίνεται αναφορά ειδικότερα στη διαπλοκή ανάμεσα στα μέσα ενημέρωσης και στις εργοληπτικές εταιρίες.
capital.gr 18 Ιουλίου 2014

"Ο Αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω" (Ιω. 8,7)Ποια γυναίκα δέχεται την πετροβόλο οργή τους;
Μα η Ελλάδα και ο καθημερινός Έλληνας που ¨μοίχευσε¨ τόσα χρόνια με τον άκρατο καπιταλισμό, τα διακοπο-δάνεια και τις άλλες καταναλωτικές ορέξεις .
Τι μας ¨πετάνε¨τα τελευταία χρόνια τα ΜΜΕ ;
¨ Πέτρες εκφοβισμού , λίθους αποπροσανατολισμού και πλίνθους συμμόρφωσης ¨ στις επιταγές της Τρόικας.

Σε αυτά τα έξι χρόνια της ύφεσης και έχοντας όλο και μεγαλύτερα βάρη στην πλάτη τους, δεν ήταν λίγοι οι πολίτες και οι επιχειρήσεις που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Κάποιες επιχειρήσεις πληρώνουν τους υπαλλήλους τους με κουπόνια. Άλλες χρωστούν τακτικά μισθούς σε διάστημα που κατά μέσο όρο φτάνει τους τρεις μήνες.

Την ίδια στιγμή, αναφέρει το δημοσίευμα, οι πολίτες που χρωστούν στην εφορία ή στα ασφαλιστικά ταμεία κινδυνεύουν με συλλήψεις.

Πλέον πολλά τραπεζικά δάνεια δεν εξυπηρετούνται. Μετριοπαθείς υπολογισμοί κάνουν λόγο για 75 έως 77 δισ. ευρώ.
capital.gr 18 Ιουλίου 2014

Και όμως η πετροβόλος οργή θα πάρει ΤΕΛΟΣ.
Μετά τη διανυκτέρευση στο όρος των Ελαιών, πρωί πρωί ο Κύριος γύρισε στο ναό του Σολομώντα στα Ιεροσόλυμα και δίδασκε σε πολυπληθές ακροατήριο . Ξαφνικά οι δάσκαλοι του Νόμου και οι Φαρισαίοι φέρνουν μια γυναίκα που την είχαν πιάσει να διαπράττει μοιχεία και γεμάτοι εμπάθεια για το πρόσωπο του Χριστού και πονηρά σκεπτόμενοι Τον προκαλούν να πάρει θέση, ζητώντας να Τον παγιδέψουν, για να βρουν κατηγορία εναντίον Του.

Προκειμένου να έχουν μάλλον και το λαό με το μέρος τους, προσποιούνται τους πιστούς στο Μωυσή και επικαλούνται το Νόμο του: ‘’ο Μωυσής στο νόμο μάς έχει δώσει εντολή να λιθοβολούμε τέτοιου είδους γυναίκες. Εσύ τι γνώμη έχεις;”. Ο Χριστός έκανε πως δεν έδινε σημασία. Στην επιμονή τους να πάρει θέση, τους είπε:” όποιος ανάμεσά σας είναι αναμάρτητος ας ρίξει πρώτος πέτρα πάνω της”. Και έκανε πάλι πως αδιαφορεί γράφοντας κάπως στην άμμο. Ο λόγος Του είχε απήχηση. Άρχισαν όλοι να αφήνουν τις πέτρες και να αποχωρούν σιγά σιγά με πρώτους τους γεροντότερους, ώσπου έμεινε μόνη η γυναίκα και ο Χριστός, ο οποίος της λέει:” Γυναίκα πού είναι οι κατήγοροι σου; Κανένας δε σε καταδίκασε;” . ”Κανένας, Κύριε” του απαντά. ”Ούτε και εγώ σε καταδικάζω, αλλά πήγαινε κι από δω και πέρα μην αμαρτάνεις πια”, ήταν τα λόγια Του που έκλεισαν κιόλας αυτό το διδακτικότατο σκηνικό
(Ιω. 8, 1-11)

Λέτε να ακούσουμε και εμείς;

”ΕΛΛΑΔΑ πού είναι οι κατήγοροι σου; Κανένας δε σε καταδίκασε;” ”Κανένας, Κύριε” του απαντά. ”Ούτε και εγώ σε καταδικάζω, αλλά πήγαινε κι από δω και πέρα μην αμαρτάνεις πια με τους τοκογλύφους”.

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Unknown στις 7/22/2014 07:53:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for ""Οι Τζιχαντιστές της oικονομίας και των δρόμων"."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες