ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:17 Ιουλίου 2014
Αναρτήθηκε από Άκης

Μουσικοχορευτική πανδαισία η εκδήλωση της Π.Σ.Ε. ''Ένα τραγούδι για την Ήπειρο''.

Σε μουσικοχορευτική πανδαισία, αναδείχθηκε η εκδήλωση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, ''Ένα τραγούδι για την Ήπειρο'', την Δευτέρα το βράδυ 14 Ιουλίου 2014, στο θέατρο Πέτρας της Πετρούπολης.

Με κυκλωτικούς χορούς, αργά μέσα στη νύχτα, ολοκληρώθηκε η μεγάλη εκδήλωση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας «Ένα τραγούδι για την Ήπειρο» στο...
Θέατρο Πέτρας.

Με τους αληθινούς πρωταγωνιστές της εκδήλωσης, τους ξενιτεμένους Ηπειρώτες, τους φίλους της Ηπείρου και της ζώσας παράδοσης που ανταποκρίθηκαν μαζικά στο κάλεσμα της Π.Σ.Ε, να έχουν πάρει από νωρίς τη σκυτάλη στη μεγάλη μουσικοχορευτική σκυταλοδρομία, εκπέμποντας με χορούς της μακράς διάρκειας πολύτιμα μηνύματα ανάτασης και έγερσης, σε τόσο δύσκολους καιρούς.

Σε καιρούς που μπορούμε να πορευτούμε όλοι μαζί, σαν κρίκοι στην ίδια αδιάσπαστη αλυσίδα, όπως στους χορούς μας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε μαγικά, με τρεις εξαίρετους δεξιοτέχνες του κλαρίνου και τις κομπανίες τους, όλους μαζί στη σκηνή, στο εμβληματικό ξεκίνημα κάθε Ηπειρώτικης σύναξης το μοιρολόι. Η εναλλαγή των δεξιοτεχνών, η διαδοχική εναλλαγή των ρόλων μεταξύ τους προοιώνισαν με τον πιο υποσχετικό τρόπο ό,τι ακολούθησε σε αυτή.

Μια πλειάδα κομπανιών, δεξιοτεχνών, ομίλων και ερμηνευτών ανταποκρίθηκαν εθελοντικά στο κάλεσμα της Πανηπειρωτικής, ερμηνεύοντας τον ανθό της Ηπειρώτικης Μουσικής Παράδοσης.

Ο Νίκος και ο Κώστας Φιλιππίδης, οι κομπανίες του Θοδωρή Γεωργόπουλου και του Τάσου Μαγκλάρα, ο Αντώνης Κυρίτσης, ο Κώστας Λεοντίδης και ο Κώστας Μάντζιος, η Παραδοσιακή Χορωδία και το Εργαστήρι Ηπειρώτικου Πολυφωνικού Τραγουδιού της Π.Σ.Ε., το πολυφωνικό σύνολο «Χαονία» και το πολυφωνικό της Ένωσης Ηπειρωτών Ιλίου, η Ντίνα Αλεξοπούλου, ο Τάσος Κατωπόδης, ο Θωμάς Κυρίτσης, οι χορευτικοί όμιλοι των Συλλόγων Ηπειρωτών Πετρούπολης, Θριασίου Πεδίου και της Ένωσης Ηπειρωτών Ιλίου, , ήταν όλοι εκεί, μετατρέποντας το «Ένα Τραγούδι για την Ήπειρο» σε μια μουσικοχορευτική πανδαισία.
Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος βράβευσε το σύνολο των συμμετεχόντων ενώ βράβευσε ιδιαίτερα τον Δήμο Πετρούπολης για την πολύχρονη στήριξη του έργου της Πανηπειρωτικής με τη γενναιόδωρη φιλοξενία των εκδηλώσεών της.

Στο χαιρετισμό από μέρους της Πανηπειρωτικής, ο Σωτήρης Κολιούσης, πλαισιωμένος από τα μέλη του Δ.Σ. που συνέβαλαν ουσιαστικά στη διοργάνωση, εστίασε στη σχέση της Παράδοσης με τους συλλογικούς αγώνες, αναδεικνύοντας τον οραματικό χαρακτήρα της, αναφερόμενος σε πάγια αιτήματα της Ηπειρώτικης Αποδημίας και τις επίκαιρες πρωτοβουλίες και δράσεις της Π.Σ.Ε.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Υφυπουργός Εργασίας κ. Αντώνης Μπέζας, ο πρώην Υπουργός κ. Αντώνης Φούσας, η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας Βίκυ Ευταξά, η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ευρυτανικών Σωματείων Αγγελική Σκοτίδα και πολλοί άλλοι.

Η μεγάλη εκδήλωση «Ένα Τραγούδι για την Ήπειρο» ήταν μια εκδήλωση στήριξης της ίδιας της Πανηπειρωτικής, του έργου και της δράσης της που γίνονται σήμερα πιο απαραίτητα.

Στην εποχή της κρίσης που όλο και περισσότερο δεν έχουμε παρά ο ένας τον άλλο, στηρίζοντας το μεγαλύτερο συλλογικό μας φορέα, την Πανηπειρωτική, ενισχύουμε το στήριγμα για κάθε ξενιτεμένο Ηπειρώτη.
Αυτό ανέδειξε η κορυφαία Ηπειρώτικη βραδιά αυτό το καλοκαίρι στην Αθήνα με τον τρόπο της Πανηπειρωτικής που τολμά να διοργανώνει κορυφαία πολιτιστικά γεγονότα σε τέτοιες εποχές, ακόμα και στο μέσο του καλοκαιριού και σε εργάσιμη ημέρα, όπως οι απόδημοι μπορούν και το αξίζουν!


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Άκης στις 7/17/2014 01:34:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Μουσικοχορευτική πανδαισία η εκδήλωση της Π.Σ.Ε. ''Ένα τραγούδι για την Ήπειρο''."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες