ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:29 Ιουλίου 2014
Αναρτήθηκε από Unknown

Προ των πυλών μεγάλη σύγκρουση ΝΑΤΟ - Ρωσίας.

-Τα πιόνια τοποθετούνται αργά και σταθερά στην σκακιέρα» για τον νέο Κριμαϊκό πόλεμο.
-1.300 Βρετανοί στρατιώτες στην «επίδειξη δύναμης» του ΝΑΤΟ στην Πολωνία το Φθινόπωρο.
-180 Αμερικανοί καταδρομείς στο Κίεβο για «ειδικές επιχειρήσεις».

Μετάφραση – Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!
Περισσότεροι από 1.300 Βρετανοί στρατιώτες πρόκειται να λάβουν μέρος σε μεγάλη άσκηση του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη, σε μια ...
περαιτέρω επίδειξη δύναμης του ΝΑΤΟ για την αντιμετώπιση της «συνεχιζόμενης ρωσικής συνεισφοράς» στην "αποσταθεροποίηση" της Ουκρανίας, αναφέρει ο βρετανικός τύπος.

Η Βρετανία θα «αναπτύξει» στο πολωνικό έδαφος τουλάχιστον 1.350 βασιλικούς πεζοναύτες και πάνω από 350 τεθωρακισμένα και άλλα οχήματα, για να λάβουν μέρος στην άσκηση «Black Eagle». Από την προσάρτηση από την Ρωσία της Κριμαίας, το Ηνωμένο Βασίλειο έχει αναπτύξει, μαχητικά αεροσκάφη Typhoon της RAF, σε βάσεις των χωρών της βαλτικής με αποστολές αεροπορικής αστυνόμευσης, καθώς και με συμμετοχή σε μικρότερες κλίμακας ασκήσεις του ΝΑΤΟ σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Μιλώντας σε επίσκεψη του στην Βαρσοβία, ο βρετανός υπουργός Άμυνας Michael Fallon, δήλωσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα αποστείλει μια πλήρη ταξιαρχία μάχης για να λάβει μέρος στην νατοϊκή άσκηση «Black Eagle» στην Πολωνία το φθινόπωρο, στη μεγαλύτερη βρετανική στρατιωτική συμμετοχή στην περιοχή από το 2008.

Η ανακοίνωση επιβεβαιώθηκε και από τον βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον όπου μαζί με άλλους βασικούς ηγέτες της ΕΕ συμφώνησαν να επιταχύνουν τις πολιτικές πιέσεις για μια τελική συμφωνία στην εφαρμογή εκτεταμένων οικονομικών κυρώσεων εναντίον της Μόσχας, με στόχο τους τομείς, άμυνας, ενέργειας αλλά και του χρηματοπιστωτικού τομέα.

«Σε τηλεδιάσκεψη με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ο Κάμερον, η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και ο Ιταλός πρωθυπουργός Matteo Renzi, έκαναν αποδεκτά όλα τα μέτρα τα οποία θα πρέπει να τεθούν σε ισχύ «το συντομότερο δυνατόν», δήλωσε πηγή της «Downing St. 10».

Εάν υπάρξει συμφωνία για τα μέτρα από όλες τις χώρες του ΝΑΤΟ (κάτι που είναι σίγουρο) αναμένεται το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων ρώσων αξιωματούχων, μαζί με την απαγόρευση πρόσβασης της Ρωσίας στις ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές, γεγονός που μεταφράζεται σε προβλήματα στον τομέα του εμπορίου, στην άμυνα, στις ευαίσθητες τεχνολογίες αλλά και στον τομέα της ενέργειας.

Ο Fallon, σε επίσημη επίσκεψη στην Πολωνία μαζί με τον βρετανό υπουργό Εξωτερικών Philip Hammond, δήλωσε ότι είναι σημαντικό να υπογραμμιστεί η δέσμευσή του ΝΑΤΟ στη συλλογική ασφάλεια των μελών της συμμαχίας σε μια περίοδο αυξημένων εντάσεων στην περιοχή.
«Είναι σωστό τα μέλη και οι εταίροι του ΝΑΤΟ να αποδεικνύουν την δέσμευσή τους στην συλλογική ασφάλεια των συμμάχων μας στην Ανατολική Ευρώπη».
«Ειδικότερα, η δέσμευση της βρετανικής ομάδας μάχης για την νατοϊκή άσκηση «Black Eagle», αποδεικνύει την διαρκή και ουσιαστική υποστήριξή μας προς τα ανατολικά σύνορα του ΝΑΤΟ», κατέληξε ο ίδιος.

Επίσης κατέφθασαν στο Κίεβο μέσα σε συνθήκες άκρας μυστικότητας, εκπαιδευτές των ειδικών δυνάμεων του Στρατού των ΗΠΑ, που ανήκουν στις αερομεταφερόμενες δυνάμεις. Πολλοί από αυτούς έχουν παρακολουθήσει εντατικά μαθήματα της Ουκρανικής γλώσσας, ανέφερε ρωσικό πρακτορείο.Οι αμερικανοί αξιωματικοί και υπαξιωματικοί των καταδρομών προέρχονται από την βάση Fort Benning που αποτελεί την βάση των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων με την περίφημη διεύθυνση Ειδικών Επιχειρήσεων.
Η παρουσία των αμερικανών καταδρομέων αφορά «μαύρες επιχειρήσεις», όπως συνέβη και σε κράτη της Κεντρικής και της Νότιας Αμερικής, οι οποίες εντάσσονται στο γενικότερο πλαίσιο της στρατιωτικής και της αμυντικο-βιομηχανικής συνεργασίας, της συλλογής στρατιωτικών πληροφοριών και της αντικατασκοπίας, μεταξύ ΗΠΑ και Ουκρανίας, προασπίζοντας τα αμερικανικά γεωπολιτικά συμφέροντα στην ευρύτερη περιοχή, καταλήγει το δημοσίευμα.

Οι αμερικανοί στρατιωτικοί έχουν πιθανότατα διττή αποστολή. Από την μία πλευρά, θα προετοιμάσουν, εκπαιδεύσουν και επανδρώσουν με κατάλληλο προσωπικό τις ειδικές ουκρανικές δυνάμεις, με σκοπό την διεξαγωγή ανορθόδοξων επιχειρήσεων («εξουδετέρωση» ρωσόφωνων πολέμαρχων, καταστροφή κρίσιμων εγκαταστάσεων κά).

Από την άλλη πλευρά, μέρος της αμερικανικής δύναμης θα πραγματοποιήσει επιχειρήσεις συλλογής πληροφοριών για την κατάσταση των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων που βρίσκονται στα σύνορα με την Ουκρανία, καθώς επίσης θα συλλέξει πληροφορίες για τους «ρώσους ομόλογους» που δρουν από κοινού με τους ρωσόφωνους, αλλά και για τους ηγέτες των αυτονομιστών του Ντονέτσκ.

Υπενθυμίζεται επίσης, η άφιξη στο λιμάνι της Οδησσού πριν μερικές ημέρες, 12 τροχοφόρων αυτοκινούμενων πυροβόλων του πολωνικού στρατού, καθώς και προσωπικό με λεωφορεία και φορτηγά με σκοπό να σταλούν στο Ντονέτσκ, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Новороссии.
Συγκεκριμένα στο λιμάνι της Οδησσού κάτω από άκρα μυστικότητα κατέφθασαν 12 τροχοφόρα αυτοκινούμενα πυροβόλα 152 χιλιοστών με την κωδική ονομασία "Dana" τσεχικής κατασκευής, των πολωνικών Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και στρατιωτικά λεωφορεία και φορτηγά. Μιλάμε για μέρος της 1ης πολωνικής Ταξιαρχίας Πυροβολικού με έδρα το Mazury, και την άφιξη των πολωνών στρατιωτών, στο σιδηροδρομικό σταθμό από ξεχωριστή πλατφόρμα φόρτωσης.

Ανακοινώθηκε χθες από το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας η εκσκαφή μεγάλης τάφρου που θα καλύπτει απόσταση 450 χλμ, με την Υπερδνειστερία και η οποία θα εκτείνεται μέχρι τα σύνορα με την Μολδαβία, με αντικειμενικό στόχο να καθυστερήσει όσο γίνεται δυνατόν μια πιθανή προέλαση της 14ης ρωσικής Στρατιάς από τα δυτικά της Ουκρανίας.

Από την στιγμή λοιπόν που έχουμε να κάνουμε με εμπλοκή αμερικανικών ειδικών δυνάμεων, Πολωνών στρατιωτών στην Ουκρανία, Βρετανών στην Πολωνία, Ρώσων στα σύνορα με την Ουκρανία, μιλάμε στην ουσία για έναν νέο «κριμαϊκό πόλεμο» που θα αλλάξει τον χάρτη της περιοχής, με απρόβλεπτες συνέπειες.

Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Unknown στις 7/29/2014 09:25:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Προ των πυλών μεγάλη σύγκρουση ΝΑΤΟ - Ρωσίας."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες