ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:17 Ιουλίου 2014
Αναρτήθηκε από Unknown

Το τέλος του παλιού μας κόσμου… και ο ευρωκεντρισμός ως αιτία θανάτου.

Του Ανδρέα Ζαφείρη.
Στις 15 Ιουλίου, στην πόλη Fortaleza της Βραζιλίας, ξεκινά η ετήσια σύνοδος κορυφής των BRICS. (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική).

Μια σύνοδο κορυφής με παγκόσμια σημασία καθώς στην ατζέντα , πέρα από την αμφισβήτηση των ΗΠΑ και του γεωπολιτικού τους ρόλου , θα βρίσκεται και η ίδρυση Κοινού Αποθεματικού ταμείου με κεφάλαια ύψους 50 δις δολαρίων και...
Κοινής Αναπτυξιακής τράπεζας με αρχικό κεφάλαιο 100 δις δολαρίων. (BRICS Development Bank).

Για πρώτη φορά φέτος η Κίνα θα αναδειχθεί στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, δίνοντας τέλος στην κυριαρχία των Ηνωμένων Πολιτειών που δεσπόζουν στην πρώτη θέση από τα τέλη του 19ου αιώνα. Την 3η θέση καταλαμβάνει πλέον η Ινδία εκτοπίζοντας την Ιαπωνία.
Ρωσία και Κίνα πρόσφατα κατέληξαν σε συμφωνία για την προμήθεια ρωσικού φυσικού αερίου στην Κίνα με ορίζοντα 30 ετών, ύψους 400 δις δολαρίων.

Η συνεργασία των δυο χωρών πρόκειται να συνεχιστεί και στην Κριμαία, καθώς σχεδιάζεται ένας νέος οικονομικοενεργειακός δρόμος :"The Economic Belt of the Great Silk Route''. Η Κίνα , λόγω των εξελίξεων στην Ουκρανία, θα εγκαταλείψει μια προγραμματισμένη 5 δις δολαρίων επένδυση σε εργοστάσιο ηλιακής ενέργειας στη Νεβάδα με σκοπό να επενδύσει τα χρήματα στην Κριμαία.Παράλληλα πληθαίνουν οι φωνές που θέλουν κι άλλες χώρες να επιθυμούν την ένταξή τους στην ομάδα. Ινδία, Νότια Αφρική και Βραζιλία είναι ένθερμοι υποστηρικτές της ένταξής της Αργεντινής στους BRICS χωρίς να αποκλείεται και το Μεξικό, η Νιγηρία και η Ινδονησία.

Η ενεργειακή συμφωνία που υπογράφηκε πριν 3 μέρες μεταξύ Αργεντινής και Ρωσίας, (ενώ παρόντες στο… δείπνο(!) ήταν και οι πρόεδροι Evo Morales (Βολιβία), Nicolas Maduro (Βενεζουέλα) και José «Pepe» Mujica (Ουρουγουάη), η επίσκεψη Putin σε Νικαράγουα και Κούβα δείχνουν την έκταση των γεωπολιτικών ανακατατάξεων.

Την ίδια στιγμή η γειτονιά μας βιώνει επίσης συνταρακτικές αλλαγές με τους δαίμονες του πολέμου να έχουν αφυπνισθεί και με το ΝΑΤΟ σε ρόλο υποκινητή.

Και η πολύφερνη(;) ευρωζώνη; Η ευρωζώνη κλυδωνίζεται πολιτικά και οικονομικά ενώ ο, σχεδόν ιδρυματικού τύπου, μονοδιάστατος εγκλωβισμός μας στον ευρωμονόδρομο είχε σαν αποτέλεσμα ο μέσος ρυθμός ανάπτυξης να είναι μόλις 1,25%, από το 1981 έως σήμερα, ενώ τα τελευταία 5 χρόνια η ελληνική οικονομία κατέρρευσε κατά 25%!!

Οι δυνατότητες της Γερμανίας να ελαφρύνει το δημόσιο χρέος του Ευρωπαϊκού Νότου (περίπου 5τρις $ !!!) είναι ανύπαρκτες. Η επόμενη καπιταλιστική κρίση (…περίπου το 2018) θα βρει τη Ρωσία, την Ινδία και πιθανά τη Βραζιλία να έχουν ξεπεράσει τη Γερμανία σε πραγματικό ΑΕΠ.

Το 2019-20 η Γερμανία πιθανά θα είναι η 7η παγκόσμια δύναμη. Το τελευταίο που μπορεί να σκέπτεται η μεγαλοαστική τάξη της Γερμανίας, μπροστά σε μια τέτοια προοπτική, είναι μια συμφωνία τύπου 1953 ή ένα «νέο σχέδιο Μάρσαλ».


Παραμονή στην ευρωζώνη αυτόματα μεταφράζεται σε μετατροπή της χώρας σε αποικία χρέους .
Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο.

Η πολιτική δεν είναι θέμα προθέσεων, καλών ή κακών.
Και κανείς δεν έχει δικαίωμα να καλλιεργεί αυταπάτες για το αντίθετο.

Μοναδικός όρος επιβίωσης είναι μια νέα Ελλάδα με βαθιές ταξικές και γεωστρατηγικές αλλαγές.

Αλλαγές που θα διασφαλίζουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, τη μόνιμη σταθερότητα και ειρήνη στην περιοχή αλλά και τα ταξικά συμφέροντα του λαού μας από τη σκοπιά της λαϊκής κυριαρχίας, στα πλαίσια μιας πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής.

iskra.gr


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Unknown στις 7/17/2014 07:33:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Το τέλος του παλιού μας κόσμου… και ο ευρωκεντρισμός ως αιτία θανάτου."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες