ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:1 Ιουλίου 2014
Αναρτήθηκε από Άκης

Τοξικά απόβλητα της Συρίας στο πλοίο Cape Ray.

Του Δημήτρη Κωνσταντάρα.
Ο εκλεκτός καθηγητής Γιώργος Ζουγανέλης που κουράστηκε, «έσκασε» και τελικά βαρέθηκε να συνεχίζει να εργάζεται για το «συμφέρον των πολλών» και να μιλάει σε «ώτα μη ακουόντων» είναι γνωστό ότι …πήρε των ομματιών του, ξενιτεύτηκε, εγκαταστάθηκε στην Ιαπωνία όπου εργάζεται, δημοσιεύει, μελετά, ακούγεται, δημοσιεύει και εξελίσσεται.

Δυστυχώς εμείς δεν επωφελούμαστε από τις γνώσεις και την πείρα του.
Έγραφε την Τετάρτη , 25 Ιουνίου, στο...
blog του zcode-gr.blogspot.jp που έχει εκατοντάδες χιλιάδες αναγνώστες με τίτλο «Τα Χημικά της Κρήτης και το Κράτος των Αθηνών», κάτι που και πολλοί από εμάς ( εγώ σίγουρα) έχουμε πει :
« Έχω βαρεθεί να μιλάω για αυτό το θέμα. Δεν έχει νόημα πια».

Συγκλονιστικό άρθρο γεμάτο αλήθειες που αν έφταναν έστω στ αυτιά κάποιων «εντεταλμένων» , θα του είχαν στείλει στα γρήγορα αεροπορικό εισιτήριο Πρώτης Θέσεως για να έρθει στην Αθήνα από την Ιαπωνία και – τουλάχιστον- να αναλύσει τα λεγόμενά του και τα γραφόμενά του και να διαφωτίσει για τις επιστημονικές του απόψεις, ακόμη κι αν τις …απορρίψουν .
Κάτι που δεν κάνουν στην Ιαπωνία, όπου τον ακούν, τον διαβάζουν και τον σέβονται.

Διαβάστε 3-4 σημεία για ένα σοβαρότατο ζήτημα που ή δεν το θεωρούν οι υπεύθυνοι σοβαρό ή το θεωρούν ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ αλλά δεν μπορούν ή δεν θέλουν να κάνουν κάτι:
« Επί μήνες εγώ και άλλοι συνάδελφοι από την Ελλάδα αναφερόμαστε στα Χημικά που θα κάνουν το γύρο της Κρήτης λόγω της κίνησης των θαλασσίων επιφανειακών ροών της Ανατολικής Μεσογείου, σε περίπτωση ατυχήματος στο πλοίο-παγίδα που λέγεται Cape Ray. Ακόμη δεν εδόθη απάντηση για τη περιοχή 24. Κανείς δεν ξέρει επακριβώς το είδος και τη ποσότητα των τοξικών που θα “εξουδετερωθούν” με υδρόλυση πάνω στο πλοίο.
Αν το ήξεραν θα μπορούσαν να υπολογίσουν την αύξηση της τοξικότητας του θαλασσίου ύδατος αλλά και του κρέατος κάποιων ψαριών που θα επιβάρυνε το ατύχημα. Αν ήξεραν τη θέση του πλοίου την ώρα του ατυχήματος θα γινόταν αποκλεισμός της αλίευσης σε περιοχές της Ανατολικής Μεσογείου προς την οποία θα εκινούντο τα ρεύματα, αν γίνει ατύχημα. Aυτές οι μελέτες δεν γίνονται σε μια μέρα.»

Το ξέρετε το θέμα; Το θυμάστε;
Είχε …ψιλο-γραφτεί, είχε …ψιλο-κυκλοφορήσει και μετά….
Άκρα του Τάφου Σιωπή.
Εμείς όμως δεν πρέπει να μάθουμε ποια είναι η αλήθεια; Επίσημα;
Κινδυνεύουμε;
Λέει σοβαρά πράγματα; Ή να του στείλουμε κανένα γιατρό «δικό μας» στην Ιαπωνία;

Λέει πιο κάτω : « Αυτό που θα έπρεπε να γίνεται ήδη, είναι τακτικές αναλύσεις για τοξικότητα σε ψάρια και οργανισμούς του βυθού - όχι μόνο στο νερό – σε συγκεκριμένες περιοχές της Ανατολικής Μεσογείου (όχι σε ένα σημείο και βάθος αλλά σε πολλά και διαφορετικά σημεία και βάθη και κατά τακτά χρονικά διαστήματα) αλλά και μετρήσεις φασμάτων από δορυφόρο ή δορυφόρους (που θα παρακολουθούν τη μεταβολή των οπτικών ιδιοτήτων της επιφάνειας της θάλασσας απο τον ουρανό. Αντί αυτού στη Κρήτη, το έχουν ρίξει στο τραγούδι και στη ρακή, Ευτυχισμένος λαός…»Ομολογώ ότι δεν πιστεύω ότι στην Κρήτη οι υπεύθυνοι επιστήμονες τόχουν ρίξει στη ρακή. Απλά, «κάπου” υπάρχει ένα embargo.
Tου τύπου : «Καλά, άστο αυτό… πάμε παρακάτω».

Μα διαβάστε τι λέει ο άνθρωπος: « Δεν είναι δυνατόν να μιλούν για μυστικότητα οι Αμερικανοί, όσον αφορά τη θέση του πλοίου αφού το Cape Ray είναι πλοίο ορατό στα radar, όπως και μια έκρηξη πάνω σε αυτό. Άρα ο ισχυρισμός περί μυστικότητας καταρρίπτεται. Κάτι άλλο πρόκειται να γίνει πάνω στο Cape Ray και οι Αμερικανοί δεν θέλουν να το δεί κανείς.»

Δημοσιεύουμε από το blog του καθηγητού Ζουγανέλη,( zcode-gr.blogspot.jp) δυο φωτογραφίες από δορυφόρο που δείχνουν τη θέση μιας πετρελαιοκηλίδας στις ακτές του Λιβάνου, από διαρροή σε κάποιες αποθήκες εργοστασίου στις ακτές του.( Η μία πρίν και η άλλη μετά το συμβάν).
Επίσης μια φωτογραφία που δείχνει κατ’ αναλογία τη θέση της πετρελαιοκηλίδας στο κόλπο του Μεξικού, που σχηματίσθηκε μετά τη διαρροή πετρελαίου απο το τρυπάνι που έκανε εξόρρυξη σε βάθος πανω απο 2,000 μέτρα.
Βλέπετε λοιπόν πως ένας δορυφόρος μπορεί να βοηθήσει στη παρακολούθηση του Cape Ray και να επιτρέψει στη κυβέρνηση των Αθηνών να λάβουν γρήγορες αποφάσεις άν και όταν συμβεί κάτι (φανερά ή κρυφά).

Ολοκληρώνοντας τις σκέψεις του ο καθηγητής Ζουγανέλης λέει: «Αν συμβεί ατύχημα έχουν ληφθεί μέτρα για να μη φάει κανείς τοξικά;
Εγώ λέω ότι όχι.
Στην κυβέρνηση ξέρουν τί μέτρα θα πάρουν;
Yπάρχει πρόβλεψη;
Ένα γράμμα στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου καλό είναι να υπάρχει».

Και καταλήγει:
« Ελπίζω να μη δούμε ένα προμελετημένο έγκλημα που θα κάνει κακό στον τουρισμό της Κρήτης και θα προκαλέσει μεγάλο ρήγμα στην οικονομία της χώρας».

Θα μας πει κάποιος αν αυτά που λέει – και φοβάται- ο καθηγητής Ζουγανέλης έχουν κάποια βάση; Κι αν έχουν, λαμβάνονται μέτρα; Διότι τα τοξικά της Συρίας βρίσκονται φορτωμένα στο πλοίο. Και το πλοίο… ταξιδεύει.


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Άκης στις 7/01/2014 09:20:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Τοξικά απόβλητα της Συρίας στο πλοίο Cape Ray."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες