ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:17 Ιουλίου 2014
Αναρτήθηκε από nikos

Οι επικεφαλής των Ιδρυμάτων Μεσογειακών Μελετών και friedrich Edert στον Πρόεδρο της Βουλής.

Τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη επισκέφτηκαν  οι επικεφαλής του Ιδρύματος Μεσογειακών Μελετών κ. κ. Σήφης Βαλυράκης και Στέργιος Μπαμπανάσης και του Γερμανικού Ιδρύματος “Friedrich Ebert” κ. Χρήστος Κατσούλης, προκειμένου να του επιδώσουν τα συμπεράσματα του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου που διεξήχθη τον περασμένο Απρίλιο στην Αθήνα με θέμα: «Από την κρίση στην ανάπτυξη: σε αναζήτηση νέων αναπτυξιακών μοντέλων για την Ελλάδα και τον Ευρωπαϊκό Νότο».

Ο κ. Σήφης Βαλυράκης παραδίδοντας το ...
κείμενο των συμπερασμάτων στον κ. Μεϊμαράκη είπε πως πρόκειται για 30 επεξεργασμένες προτάσεις σε διάφορους τομείς για την ανασυγκρότηση της χώρας και την έξοδο από την κρίση:
« Στα συμπεράσματα του Διεθνούς Συνεδρίου που σας παραδίδουμε σήμερα, με την παράκληση να τα διαβιβάσετε στις πολιτικές ηγεσίες των κομμάτων, συμπεριλαμβάνονται 30 επεξεργασμένες προτάσεις σε διάφορους τομείς για την ανασυγκρότηση της χώρας και την έξοδο από την κρίση. Πιστεύουμε ότι με αυτήν την προσπάθεια βοηθάμε την προώθηση μιας εθνικής και κοινωνικής συνεννόησης για το αναγκαίο μοντέλο που πρέπει να οργανώσουμε στη χώρα μας, ώστε να αντιμετωπίσουμε την κρίση.
Η συνεννόηση και η σύγκλιση με αμοιβαίες υποχωρήσεις θα βρει κοινό τόπο για την προσπάθεια που χρειάζεται η χώρα για την αντιμετώπιση της ύφεσης προκειμένου να βγούμε από το φαύλο κύκλο της ανατροφοδότησης του χρέους, ανεργίας και φτώχιας. Η πατρίδας μας αξίζει ένα καλύτερο μέλλον και είμαστε όλοι έτοιμοι να εργαστούμε με όλες μας τις δυνάμεις προς αυτήν την κατεύθυνση.»

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, παραλαμβάνοντας το κείμενο των συμπερασμάτων του Διεθνούς Συνεδρίου ανέφερε πως πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό πόνημα που έχει επεξεργαστεί με τα συμπεράσματα του Συνεδρίου για ένα ζήτημα που μας απασχολεί όλους και τόνισε πως πρέπει επιτέλους να αποφασίσουμε γιατί και πως οδηγηθήκαμε στην κρίση και κυρίως να ομοφωνήσουμε πως θα βγούμε από αυτήν.Ο Πρόεδρος της Βουλής ενημέρωσε τους επικεφαλής των Ιδρυμάτων ότι το πόνημα συμπερασμάτων που του παρέδωσαν θα διανεμηθεί σε όλα τα κόμματα, ώστε να το μελετήσουν, και τόνισε πως η Βουλή των Ελλήνων ενθαρρύνει τέτοιες πρωτοβουλίες. Μάλιστα, πρόσθεσε ο κ. Μεϊμαράκης ότι το «Ίδρυμα της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και την Δημοκρατία θα μπορεί να συνεργαστεί μαζί σας στο πλαίσιο που έχετε χαράξει».

Ακολουθεί ενημερωτικό σημείωμα του Ιδρύματος Μεσογειακών Μελετών για το Διεθνές Συνέδριο.
Σε μια δέσμη - τολμηρών και επεξεργασμένων - παρεμβάσεων σε 30 τομείς για την έξοδο από την κρίση και την ανασυγκρότηση της χώρας κατέληξε και προτείνει το Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο που διοργάνωσαν από κοινού το Ίδρυμα Μεσογειακών Μελετών και το (γερμανικό) Ίδρυμα Friedrich Ebert τον περασμένο Απρίλιο στην Αθήνα με θέμα «Από την κρίση στην ανάπτυξη: σε αναζήτηση νέων αναπτυξιακών μοντέλων για την Ελλάδα και τον Ευρωπαϊκό Νότο».

Το κείμενο των συμπερασμάτων παραδόθηκε σήμερα Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014 στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια- υπό την αιγίδα του οποίου διεξήχθη το Συνέδριο- και τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη, προκειμένου να διαβιβαστούν στις ηγεσίες των πολιτικών κομμάτων, ειδικοί επιστήμονες και στελέχη των οποίων συμμετείχαν σε εργασίες του Συνεδρίου. Στη διάρκεια του συνεδρίου παρουσιάστηκαν εισηγήσεις, από επιστήμονες αλλά και ειδικούς από 7 χώρες (Ελλάδα, Γερμανία, Ουγγαρία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία και Κύπρο), ενώ διεξήχθη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα «Μια νέα ατζέντα για την Ευρώπη και την Ελλάδα», στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι από το «Ίδρυμα Μεσογειακών Μελετών», το «Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνστ. Καραμανλής», το «ΙΣΤΑΜΕ», το «Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς», το «Κέντρο Μαρξιστικών Ερευνών» και το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Όπως αναφέρεται στην εισαγωγή των συμπερασμάτων, «σε μια κρίσιμη για τη χώρα μας συγκυρία, ως συν-διοργανωτές αυτής της εκδήλωσης, κρίναμε σκόπιμη τη διάχυση, των βασικών συμπερασμάτων του συνεδρίου, στις πολιτικές δυνάμεις της χώρας και το ευρύτερο κοινό, προσδοκώντας να δώσουμε ένα αρχικό πλαίσιο και μια συνέχεια στη γόνιμη συζήτηση που ξεκίνησε με αφορμή αυτό το συνέδριο και, ενδεχομένως, να συμβάλουμε με αυτό τον τρόπο στην προώθηση μιας ευρείας εθνικής και κοινωνικής συνεννόησης και συναίνεσης για τα στοιχεία του προβλήματος, τον αναγκαίο σχεδιασμό για την έξοδο από την κρίση και τo νέοo αναπτυξιακό μοντέλο που απαιτείται.

Η κατανόηση των αιτιών της κρίσης και των βασικών της παραμέτρων, τόσο εθνικών, όσο και ευρωπαϊκών, είναι απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου να αλλάξουν οι πολιτικές που οδήγησαν σε αυτήν.
Χρειαζόμαστε σύγκλιση με αμοιβαίες υποχωρήσεις, ώστε να συμφωνήσουμε σε έναν ελάχιστο κοινό παρανομαστή για την πολιτική πρόταση διεξόδου από την κρίση.

Βασικός όρος για την έξοδο από την κρίση είναι, η αντιμετώπιση των προβλημάτων που συνδέονται με την ατελή Ευρωπαϊκή Αρχιτεκτονική και το συνολικό ευρωπαϊκό σχεδιασμό, ιδίως στον τομέα της δημοσιονομικής και πολιτικής ολοκλήρωσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η απάντηση στην ύφεση με απασχόληση και ανάπτυξη και η σύγκλιση των οικονομιών Βορρά – Νότου, παραμένει ακόμη το ζητούμενο».

Στις προτάσεις που διατυπώνονται, οδήγησαν αναλυτικές και τεκμηριωμένες διαπιστώσεις για τα αίτια της κρίσης, με απόδοση ευθυνών τόσο στο ίδιο το πολιτικό σύστημα και τις διακυβερνήσεις στην Ελλάδας όσο και την ΕΕ. Ο απολογισμός των προγραμμάτων δημοσιονομικής προσαρμογής και των πολιτικών λιτότητας, παρουσιάζονται χωρίς ωραιοποιήσεις.

Επισημαίνονται οι επιπτώσεις της αποσάθρωσης της κοινωνικής συνοχής και οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν, από τα λάθη, τις αστοχίες και γενικά τον εκτροχιασμό αυτών των πολιτικών που είχαν ως αποτέλεσμα την δημιουργία ενός φαύλου κύκλου ανατροφοδότησης του χρέους, της ύφεσης, της ανεργίας και τής φτώχειας.

Η αντιπροσωπεία
Το κείμενο των Συμπερασμάτων του Συνεδρίου παρέδωσε διαδοχικά στον Πρόεδρο της Βουλής και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αντιπροσωπεία των δυο Ιδρυμάτων αποτελούμενη από τους κ.κ. Στέργιο Μπαμπανάση και Σήφη Βαλυράκη από το "Ίδρυμα Μεσογειακών Μελετών" και Χρήστο Κατσιούλη από το ίδρυμα "Friedrich Ebert"


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από nikos στις 7/17/2014 10:29:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Οι επικεφαλής των Ιδρυμάτων Μεσογειακών Μελετών και friedrich Edert στον Πρόεδρο της Βουλής."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες