ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:9 Ιουλίου 2014
Αναρτήθηκε από Unknown

Κόμβος ενημέρωσης για την εμπορία παιδιών από "Το Χαμόγελο του Παιδιού".

Ενημέρωση και παρέμβαση για την εμπορία παιδιών θα παρέχει ο οργανισμός "Το Χαμόγελο του Παιδιού" από τη Τρίτη 1 Ιουλίου μέσω της πιλοτικής λειτουργίας INFO-DESK που επεκτείνει τις υποστηρικτικές υπηρεσίες και λειτουργία της 116 000 Ευρωπαϊκής Γραμμής για τα Εξαφανισμένα Παιδιά.

Το νέο εργαλείο καταπολέμησης της εμπορίας παιδιών υλοποιείται στο πλαίσιο του έργου "VICTOR  -Παιδιά θύματα εμπορίας - Οι ευθύνες μας".
Συντονιστής του έργου είναι "Το Χαμόγελο του Παιδιού" και ...
υλοποιείται με τη συμμετοχή συνολικά 15 κρατικών φορέων, διεθνών οργανισμών και μη κυβερνητικών οργανώσεων από 7 χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης με εμπειρία στην αντιμετώπιση της εμπορίας παιδιών.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία προκύπτει από την ανάγκη διασύνδεσης των φαινομένων των εξαφανίσεων και της εμπορίας παιδιών και στοχεύει στη δημιουργία ενός κόμβου ενημέρωσης και παρέμβασης που θα παρέχει ανοικτή πρόσβαση σε πληροφόρηση και υποστήριξη για ζητήματα εμπορίας ατόμων και ειδικότερα παιδιών.

Κόμβοι ενημέρωσης θα λειτουργήσουν επίσης στη Ρουμανία, Βουλγαρία και Σλοβενία από τους οργανισμούς Save the Children Romania, Nadja Foundation Centre και Society Kljuc αντίστοιχα.

Απώτερος στόχος είναι η ενίσχυση της διακρατικής συνεργασίας στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και η ευαισθητοποίηση του κοινού, ευάλωτων ομάδων παιδιών και επαγγελματιών που έρχονται σε άμεση επαφή με παιδιά θύματα ή δυνητικά θύματα εμπορίας.

Οι υπηρεσίες που θα παρέχονται μέσω των "INFO - DESKS" αξιοποιούν στην πράξη την ήδη υπάρχουσα τεχνογνωσία που προέρχεται από τη λειτουργία των Ευρωπαϊκών Γραμμών για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116 000, επεκτείνοντας τη λειτουργία τους και στο πεδίο της εμπορίας σε εθνικό, περιφερειακό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Συγκεκριμένα, το νέο εργαλείο παρέμβασης και ενημέρωσης θα παρέχει:
Πληροφορίες για την εμπορία ατόμων και ειδικότερα για την εμπορία παιδιών.
Ενημέρωση για τα εθνικά και διεθνή νομικά εργαλεία και μηχανισμούς στο πεδίο της εμπορίας ατόμων.
Λειτουργία της 116 000 Ευρωπαϊκής Γραμμής για τα Εξαφανισμένα Παιδιά προσβάσιμη σε 24ωρη βάση για το κοινό.
Διοργάνωση δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού και ευάλωτων ομάδων παιδιών.

Για να ενημερωθείτε σχετικά με το φαινόμενο της εμπορίας παιδιών ή να καταγγείλετε κάποιο περιστατικό μπορείτε να καλείτε 24 ώρες το εικοσιτετράωρο στο 116 000. Επίσης, το Information Desk είναι ανοικτό και προσβάσιμο για το κοινό από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή (09:00-17:00) στη διεύθυνση: Σπύρου Λούη 1, Μαρούσι, T.K. 15124.

Το έργο "VICTOR - Παιδιά θύματα εμπορίας - Οι ευθύνες μας" υλοποιείται με χρηματοδότηση του προγράμματος "Πρόληψη και καταπολέμηση της εγκληματικότητας" (ISEC) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στο πλαίσιο του προγράμματος έχουν ήδη υλοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία εκπαιδεύσεις επαγγελματιών (όπως Κοινωνικοί Λειτουργοί & Ψυχολόγοι, Επαγγελματίες Υγείας, Αστυνομία, Επιμελητές Ανηλίκων και Εισαγγελείς) στην αναγνώριση παιδιών θυμάτων εμπορίας ή δυνητικά θυμάτων εμπορίας. Οι εν λόγω εκπαιδεύσεις έλαβαν χώρα με μεγάλη επιτυχία στην Αθήνα, στη Σόφια, στο Βουκουρέστι και στη Λιουμπλιάνα.

Το πρόγραμμα στοχεύει εκτός των άλλων στην ενίσχυση της περιφερειακής συνεργασίας για την καταπολέμηση του φαινομένου, ενώ περιλαμβάνει και την υλοποίηση καμπάνιας ευαισθητοποίησης που θα υλοποιηθεί τους επόμενους μήνες σε Ελλάδα, Βουλγαρία, Σλοβενία, Ρουμανία, Μολδαβία, Σερβία και την Ουκρανία.


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Unknown στις 7/09/2014 11:37:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Κόμβος ενημέρωσης για την εμπορία παιδιών από "Το Χαμόγελο του Παιδιού"."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες