ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:26 Αυγούστου 2014
Αναρτήθηκε από Unknown

Ας μιλήσουμε για την Οικονομία.

Γράφει ο Όθων Ιακωβίδης.
Κάθε οικονομική οντότητα, μία οικογένεια, ο μπακάλης της γειτονιάς, μία μικρομεσαία επιχείρηση ή μία πολυεθνική, ή ένα κράτος, οποιαδήποτε στιγμή, είναι υποχρεωμένο να γνωρίζει τον “ισολογισμό” τής Οικονομίας του, δηλαδή:

-τί ταμείο έχει
-ποιά είναι η αξία των αγαθών που έχει στην αποθήκη
-τί άλλες αξίες έχει (σε κινητά και ακίνητα, υλικά και άϋλα)
-πόσα του ...
χρωστούν
-πόσα χρωστάει
-και έτσι να ξέρει αν η οικονομική θέση του είναι στο μείον (και πόσο) ή στο σύν (και πόσο), ώστε “να κάνει το κουμάντο του”.

Όλα αυτά τα τελευταία χρόνια, έχω παρακολουθήσει χιλιάδες ζωντανές και τηλεοπτικές συζητήσεις και αναλύσεις επί αναλύσεων περί τα οικονομικά, την “κρίση” και την “πτώχευση” της Ελλάδας μας. Ποτέ δεν άκουσα να γίνεται λόγος για τον “ισολογισμό” των οικονομικών της Χώρας !

Ο “προϋπολογισμός”, (για τον οποίο τόσος θόρυβος γίνεται κάθε φορά), είναι απλώς ένας προγραμματισμός των ετησίων δαπανών και εισπράξεων.

Ποιός είναι ο οικονομικός ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΌΣ της Χώρας;

Γιατί το καθεστώς πολιτικό σύστημα κρύβει από τον Λαό τα στοιχεία του ισολογισμού του Ελληνικού Κράτους;

Μήπως επειδή η αξία των αγαθών που έχει η Ελλάδα, μαζί με αυτά που της χρωστά η Γερμανία από τις καταστροφές που της προξένησε πρόσφατα (κατά τον Β'ΠΠ) είναι πολλές φορές περισσότερα από αυτά που της “φορτώνουν” ότι χρωστά;

Να αποτιμηθεί και να δημοσιευτεί αμέσως η αξία όσων έχουμε:
-Στην “αποθήκη” :
ορυκτός πλούτος σπάνιων στρατηγικών μεταλλευμάτων
υδρογονάνθρακες και φυσικό αέριο
ύδατα

-Σε “άϋλες αξίες”, όπως:
η μεγαλύτερη ιστορία Λαού με παγκόσμια πνευματική επιρροή, μαρτυρούμενη με μοναδικά μνημεία, μέσα και έξω από τα σύνορα της (σημερινής) Ελλάδας αξεπέραστες φυσικές καλλονές εναλλασσομένων τοπίων βουνού και θάλασσας

-τέλειο κλίμα
μοναδική γεωστρατηγική θέση της Χώρας μεταξύ Ανατολής και Δύσης, επάνω στον “δρόμο των πετρελαίων” υψηλότατο μορφωτικό επίπεδο εργατικού δυναμικού.

-Ευρηματικότητα του Λαού, σφυρηλατημένη στο καμίνι της ιστορίας του

Και γιατί, αν είναι έτσι (που έτσι είναι, δηλαδή αυτά που έχουμε, είναι πολλαπλάσιας αξίας αυτών που χρωστάμε) ο Ελληνικός Λαός έχει παραδοθεί ως ανδράποδο* στους δανειστές της καθεστώσας Ολιγαρχίας;

Για να είναι δεμένος πισθάγκωνα όταν θα του παίρνουν το βιός του;
Το καθεστώς πολιτικό σύστημα, πιστεύει ότι ο Ελληνικός Λαός, θα ανεχθεί αυτή την ιστορική κλοπή ;

* ανδράποδο: Λεξ. Δημητράκου: Ο αιχμάλωτος πωλούμενος ως δούλος.


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Unknown στις 8/26/2014 01:16:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Ας μιλήσουμε για την Οικονομία."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες