ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:18 Σεπτεμβρίου 2014
Αναρτήθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π.

Σε σύσκεψη στο Υ.Π.Ε.Κ.Α. η Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Σε σύσκεψη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, με αντικείμενο μια σειρά σημαντικών θεμάτων που άπτονται στην εφαρμογή του κυβερνητικού έργου στους τομείς ενέργειας και περιβάλλοντος, συμμετείχε η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, Βίκυ Ευταξά μετά από σχετική πρόσκληση του Υπουργού, Γιάννη Μανιάτη.

Στη διάρκεια της τρίωρης σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της...
Τρίτης (16/9/2014) υπό την προεδρία του Υπουργού, έγινε εκτενής αναφορά και ενημέρωση για την έρευνα και εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων, θέμα που αφορά άμεσα και την Π.Ε. Ιωαννίνων. Μάλιστα, ο Υπουργός ανακοίνωσε στη Γενική Γραμματέα πως σύντομα θα επισκεφθεί τα Ιωάννινα συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες, προκειμένου σε ειδική συνάντηση να παρουσιαστούν όλα τα δεδομένα που αφορούν στις συμβάσεις έρευνας υδρογονανθράκων, με στόχο να ενημερωθούν οι τοπικές κοινωνίες και φορείς.

Από την πλευρά της, η Γενική Γραμματέας, έθεσε ειδικότερα ζητήματα που αφορούν και στις δύο περιφέρειες (Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας), όπως:
• Την περαιτέρω αξιοποίηση των Ανανεώσιμων Πηγών για την παραγωγή ενέργειας με στόχο να προκύψουν πολλαπλασιαστικά οφέλη για τους πολίτες και τις τοπικές κοινωνίες μέσω των αντισταθμιστικών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η απόφαση του κ. Μανιάτη, στην οποία συμπεριλαμβάνονται και Δημοτικές Ενότητες Δήμων της Ηπείρου όπου έχουν εγκατασταθεί αιολικά-ηδροηλεκτρικά πάρκα, σύμφωνα με την οποία θα κατανεμηθούν συγκεκριμένα ποσά που θα αποδίδονται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ στους οικιακούς καταναλωτές.

• Την χρησιμοποίηση του χωροταξικού και πολεοδομικού σχεδιασμού ως «εργαλείου» για την προσέλκυση επενδύσεων.

• Την επιτάχυνση των διαδικασιών για τη χρηματοδότηση του προγράμματος «εξοικονομώ κατ’ οίκον» και την ενσωμάτωση σε αυτό ευνοϊκών προϋποθέσεων για κατοίκους και επαγγελματίες σε ορεινές και δυσπρόσιτες περιοχές.

Επίσης, οι συμμετέχοντες Γενικοί Γραμματείς των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων στη σύσκεψη ενημερώθηκαν και ταυτόχρονα αντάλλαξαν απόψεις με την ηγεσία του Υπουργείου, για όλες τις δράσεις και τις Νομοθετικές και Κανονιστικές ρυθμίσεις που έχει δρομολογήσει και υλοποιεί το ΥΠΕΚΑ, ενώ αποφασίστηκε να υπάρξουν πρωτοβουλίες για την καλύτερη προώθηση του Κυβερνητικού έργου σε τοπικό επίπεδο.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, η Γενική Γραμματέας του ΥΠΕΚΑ, Νάντια Γιαννακοπούλου, ο Γενικός Γραμματέας Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Κων/νος Μαθιουδάκης, ο Γενικός Γραμματέας Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, Σωκράτης Αλεξιάδης, ο Ειδικός Γραμματέας Υδάτων, Κων/νος Τριάντης και Υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Ενώ, από τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις παρέστησαν και οι επτά (7) Γενικοί Γραμματείς.


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π. στις 9/18/2014 10:36:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Σε σύσκεψη στο Υ.Π.Ε.Κ.Α. η Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες