ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:15 Σεπτεμβρίου 2014
Αναρτήθηκε από nikos

Η νέα καμπάνια της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

Εγκαινιάζουμε σήμερα τη νέα καμπάνια μας με τίτλο «Σκέψου αλλιώς», η οποία στοχεύει στην προώθηση μιας νέας αντίληψης για την οργάνωση και λειτουργία τόσο των ελληνικών ανώτατων ιδρυμάτων όσο του ίδιου του φοιτητικού κινήματος.

Έφτασε ο καιρός, η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στο σύνολό της να περάσει μια σειρά από μεταρρυθμίσεις, ώστε πλέον να βασίζεται σε γερά θεμέλια, να...
λειτουργεί με κανόνες και να αναπτύσσει μια νέα κουλτούρα στην παιδεία μας συνολικά.

Μέσα από μια σειρά προτάσεων που έχουμε καταθέσει στο παρελθόν αλλά και θα επικαιροποιήσουμε το προσεχές διάστημα, στοχεύουμε στην δημιουργία ενός νέου, σύγχρονου Πανεπιστημίου και ΤΕΙ, που από τη μία θα καλύπτει σε επίπεδο γνώσεων και κατάρτισης τους φοιτητές και από την άλλη, θα είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες της αγοράς εργασίας, ώστε να διασφαλίζει την επαγγελματική τους αποκατάσταση. Οι δομικές μεταρρυθμίσεις αυτές θα πρέπει παράλληλα να έχουν ως επίκεντρο την βελτίωση της καθημερινότητας των φοιτητών μέσα και έξω από τα αμφιθέατρα.

Για να συμβούν όλα αυτά, θα πρέπει πρώτα να αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι. Να απαγκιστρωθούμε από τη νοοτροπία του παρελθόντος και να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε αλλιώς, αναγνωρίζοντας πέρα από τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του καθενός. Από το ακαδημαϊκό επίπεδο και την οργάνωση των σπουδών, μέχρι την κάλυψη των ιδρυμάτων σε υλικοτεχνική υποδομή και στελεχιακό δυναμικό, θα πρέπει επιτέλους να γίνουν πράξη τα αυτονόητα, αυτά που θεωρούνται δεδομένα σε όλα τα Ακαδημαϊκά ιδρύματα του κόσμου. Μόνο έτσι θα καταφέρουμε να βάλουμε τέλος την απαξίωση που έχουν υποστεί οι σχολές και τα ιδρύματα και να δώσουμε νέα αξία στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Μέσα από την καμπάνια, παρακινούμε τους φοιτητές να σκεφτούν ένα Πανεπιστήμιο και ένα ΤΕΙ διαφορετικό που θα λειτουργεί με κανόνες και με τη σειρά τους και αυτοί να πιέσουν για να γίνουν πράξη οι μεταρρυθμίσεις:
1. Σκέψου να μη κλείνουν οι σχολές με καταλήψεις και οι φοιτητές να ολοκληρώνουν τις σπουδές τους χωρίς καθυστερήσεις.
2. Σκέψου ένα Πανεπιστήμιο στο οποίο θα υπάρχει αξιολόγηση του ακαδημαϊκού έργου .
3. Σκέψου να τιμωρούνται όσοι προκαλούν καταστροφές σε περιουσία του Πανεπιστημίου.
4. Σκέψου την σχολή να υποστηρίζει τους αποφοίτους στην εξεύρεση εργασίας.
5. Σκέψου οι απόφοιτοι να εισέρχονται στην αγορά εργασίας έχοντας ήδη προϋπηρεσία στο αντικείμενο των σπουδών τους, μέσα από πρακτική άσκηση.
6. Σκέψου να υπάρχει πλήρης επέκταση και ενσωμάτωση των ηλεκτρονικών γραμματειών των σχολών, όπως στο εξωτερικό.
7. Σκέψου τα ελληνικά εκπαιδευτικά ιδρύματα να ανταγωνίζονται τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά.
8. Σκέψου σύγχρονες και πλήρως εξοπλισμένες φοιτητικές εστίες, να καλύπτουν τις ανάγκες περισσότερων φοιτητών.
9. Σκέψου η έρευνα και η καινοτομία να χρηματοδοτείται από δημόσια και ιδιωτικά κεφάλαια με ανταποδοτικά οφέλη για τα ιδρύματα.
10. Σκέψου τα ελληνικά ανώτατα ιδρύματα να μετατραπούν σε σύγχρονα ερευνητικά κέντρα που θα συνεισφέρουν στην ανάπτυξη της χώρας.
11. Σκέψου φοιτητές από το εξωτερικό να έρχονται να σπουδάσουν στα ελληνικά εκπαιδευτικά ιδρύματα.
12. Σκέψου οι φοιτητικές παρατάξεις να λειτουργούν με γνώμονα ένα καλύτερο Πανεπιστήμιο και ΤΕΙ και όχι την εξυπηρέτηση κομματικού συμφέροντος.

Μην αφήνεις άλλους να σκέφτονται για σένα.
Σκέψου αλλιώς.
Σκέψου ΔΑΠ-ΝΔΦΚ


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από nikos στις 9/15/2014 08:34:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Η νέα καμπάνια της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες