ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:5 Σεπτεμβρίου 2014
Αναρτήθηκε από Unknown

Δράση: " Λαϊκισμός και νέοι διορισμοί η επιλογή του Ανδρέα Λοβέρδου."

Προκαλεί εξαιρετική εντύπωση το γεγονός ότι ο Υπουργός Παιδείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος δηλώνει την πρόθεσή του να προχωρήσει σε διορισμό 10.000 εκπαιδευτικών κατά την επόμενη σχολική χρονιά (2014-15), επιδιώκοντας να εξαιρέσει το Υπουργείο του από την εφαρμογή του 1:10 στο Δημόσιο, την ίδια στιγμή που δυο πρόσφατα πορίσματα του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, τα οποία είναι σε γνώση του Υπουργού και είδαν το φως της δημοσιότητας αναφέρουν ποσοστά από 44% έως 65% εκπαιδευτικών σε σχολεία που...
δεν συμπλήρωναν το διδακτικό τους ωράριο με διάφορα παράνομα μέσα κατά τα τελευταία τέσσερα σχολικά έτη.

Σύμφωνα με τα πορίσματα, πάνω από 2.000 εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων, με παράνομες μεθοδεύσεις είχαν απαλλαγεί από μέρος ή ακόμα και πλήρως από το διδακτικό τους ωράριο. Οι «γνωστές» πρακτικές είναι μεταξύ άλλων οι εξής:

- Τεχνητή δημιουργία εικονικών νέων τμημάτων στα σχολεία
- Μη συστηματική ενημέρωση του ηλεκτρονικού συστήματος καταγραφής μεταβολών των σχολικών μονάδων από τους κατά νόμο υπεύθυνους διευθυντές
- Ανάθεση εικονικού «διοικητικού έργου» σε εκπαιδευτικούς.

Πριν λοιπόν αναζητήσει ο Υπουργός Παιδείας την εύκολη λύση των νέων διορισμών, η Δράση τον καλεί να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια αξιοποίησης του υφιστάμενου προσωπικού, επιταχύνοντας το σχετικό διοικητικό έλεγχο, οδηγώντας σε πειθαρχικό έλεγχο τους υπευθύνους, επιβραβεύοντας όσους κάνουν ευσυνείδητα τη δουλειά τους αλλά και περιορίζοντας την υπερφορολόγηση.

Παράλληλα τον καλούμε να επανεξετάσει όλο το πλέγμα αναθέσεων διδασκαλίας μαθημάτων, καθώς η Ελλάδα είναι η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα με 114 διαφορετικές ειδικότητες εκπαιδευτικών.

Σε διαφορετική περίπτωση ο Υπουργός θα είναι υπόλογος γιατί σε μια δύσκολη συγκυρία υπερφορολόγησης των Ελλήνων πολιτών επιλέγει τον εύκολο δρόμο του λαϊκισμού και των νέων διορισμών από το δύσκολο δρόμο των μεταρρυθμίσεων και της βέλτιστης αξιοποίησης των ανθρώπινων πόρων στην εκπαίδευση.


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Unknown στις 9/05/2014 12:17:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Δράση: " Λαϊκισμός και νέοι διορισμοί η επιλογή του Ανδρέα Λοβέρδου." "

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες