ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:10 Σεπτεμβρίου 2014
Αναρτήθηκε από Unknown

Δράση: " Ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας άδικος φόρος και πρέπει να καταργηθεί άμεσα."

Η πρόταση της Δράσης για τη φορολογία των ακινήτων.

Με αφορμή τις νέες, πρόχειρες, υποτίθεται «διορθώσεις», στον ΕΝΦΙΑ, η Δράση επαναλαμβάνει την πρότασή της σχετικά με τη φορολογία των ακινήτων:
Άμεσος επαναπροσδιορισμός των αντικειμενικών αξιών, ώστε να ανταποκρίνονται στην ...
πραγματικότητα. Η Δράση έχει προσφύγει στο ΣτΕ για το θέμα αυτό, καθώς η κυβέρνηση παρανομεί διατηρώντας τις «αντικειμενικές» αξίες του 2007, ενώ θα έπρεπε να τις επικαιροποιεί ανά διετία και οπωσδήποτε το 2012 σύμφωνα με το μνημόνιο. Μάλιστα, με τα νέα κριτήρια περιουσίας που εισάγει, υπολογίζει την περιουσία με βάση αυτές τις εκτός πραγματικότητας «αντικειμενικές»!

Μετατροπή της φορολογίας της ακίνητης περιουσίας σε ανταποδοτικό τέλος υπέρ των Δήμων, με ταυτόχρονη κατάργηση της χρηματοδότησης των Δήμων από τον προϋπολογισμό. Έτσι θα ενισχυθεί η ανεξαρτησία των Δήμων και θα υπάρχει λογοδοσία για την οικονομική τους διαχείριση. Ενώ ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει εδώ και έναν χρόνο αποδεχθεί την ορθότητα της πρότασης, η υλοποίηση παραπέμφθηκε στις ελληνικές καλένδες. Αντιθέτως, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στους πολίτες και στην οικονομία και σε μία προσπάθεια να εξασφαλίσει όσα της λείπουν για τη συντήρηση του πελατειακού κράτους, η κυβέρνηση διατηρεί τον ΕΝΦΙΑ με παράλογα μπαλώματα: για παράδειγμα, ενώ ο φόρος αφορά τη φετινή κατάσταση της περιουσίας, αντί να παρέχει έκπτωση σε αυτούς που φέτος δεν έχουν εισόδημα από τα ακίνητά τους και πλήρωσαν φόρο πέρυσι, παρέχει έκπτωση σε αυτούς που είχαν πέρυσι μη ηλεκτροδοτούμενο ακίνητο και δεν πλήρωσαν φόρο αλλά φέτος μπορεί να έχουν εισόδημα από αυτό! Φορολόγηση μόνο της υπεραξίας που αποκομίζει ο ιδιοκτήτης τη στιγμή που πουλά το ακίνητό του και επομένως αποκτά πραγματικό εισόδημα.

Η υπερφορολόγηση των ακινήτων έχει μειώσει την πραγματική αξία τους - και των ακινήτων του Δημοσίου – έχει παγώσει την κτηματαγορά και μία σειρά συνδεδεμένων κλάδων, και έχει πραγματικές αρνητικές επιπτώσεις στη λειτουργία της οικονομίας. Κυρίως όμως, έχει φέρει σε απόγνωση εκατοντάδες χιλιάδες φορολογουμένους, τα ληξιπρόθεσμα χρέη των οποίων προς την εφορία αυξάνονται πάνω από 1 δισ. ευρώ τον μήνα!

Ας καταλάβει επιτέλους η κυβέρνηση ότι η δημοσιονομική εξυγίανση πρέπει να γίνει με τη μείωση των δαπανών και όχι με την αύξηση των εσόδων του Δημοσίου μέσω της αφαίμαξης των φορολογουμένων!


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Unknown στις 9/10/2014 01:11:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Δράση: " Ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας άδικος φόρος και πρέπει να καταργηθεί άμεσα.""

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες