ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:18 Σεπτεμβρίου 2014
Αναρτήθηκε από Unknown

ΕΟΠΠΥ: " Εμείς Όπου Πάμε Πεθαίνει η Υγεία. "

Του Ανδρέα Μελεζιάδη.
Κάθεστε; Εάν όχι, καθίστε καλύτερα. Αλλά, όχι σε καρέκλα, γιατί μπορεί να πέσετε κάτω. Προτιμότερα σε πολυθρόνα ή καναπέ, εάν σας έμειναν…

Θα σας μεταφέρω προσωπική  εμπειρία, που δεν επιδέχεται αμφισβητήσεων, αφού τεκμηριώνεται με ντοκουμέντα.
Το κακό είναι που...
μεγάλωσα αρκετά.
Για το λόγο αυτό λοιπόν, είμαι αναγκασμένος, θέλω – δε θέλω, να επισκέπτομαι μια φορά το μήνα το γιατρό μου, για φάρμακα, και κάθε 8 μήνες με 1 έτος, να κάνω και κάποιες προληπτικές αιματολογικές κτλ εξετάσεις.

Καθόλου περίεργα όλα αυτά, αφού μάλλον τα κάνουν όλοι όσοι είναι περίπου στην ηλικία μου.
 Ο γιατρός μου, μου έγραψε κάποιες αιματολογικές εξετάσεις , συνηθισμένες, δέκα επτά τον αριθμό, για να γίνουν με μία αιμοληψία.
Η αξία ( όχι η συμμετοχή ) της καθεμιάς, ήταν από 1,5 μέχρι 5 ευρώ. Μέσος όρος τα 2,8 ευρώ.

Πήγα και εγώ σήμερα πρωί – πρωί, χωρίς καφέ, χωρίς φαγητό κτλ, όπως συνιστάται, σε ένα ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο, για τα ‘’περαιτέρω’’.
Το ότι δεν είχα ξυπνήσει καλά – καλά ακόμα, επειδή ήταν 7 το πρωί, με προφύλαξε πιθανόν από εγκεφαλικό επεισόδιο, όχι από οικονομικό αίτιο αλλά από αγανακτησιακό, όταν η υπάλληλος με ενημέρωσε ότι σύμφωνα με εγκύκλιο που πήραν σήμερα το πρωί, δεν μπορούσα να κάνω όλες τις εξετάσεις, αλλά μόνον ένδεκα ( 11 ) από αυτές.
Τις υπόλοιπες, ή θα τις πλήρωνα εξ ολοκλήρου, ή θα μου τις έγραφε ο γιατρός μετά από 4 ημέρες. Για επαλήθευση μάλιστα, μου έδειξε και την εγκύκλιο, την οποία φωτοτύπησα και σας επισυνάπτω.

Η πρώτη μου αντίδραση, θα ήταν να απαντήσω ‘’@#@$%$#@%$#**&^%’’, αλλά η υπάλληλος δεν έφταιγε σε τίποτα, και εγώ ΣΥΝΗΘΩΣ είμαι ευγενής.
Για ατό το λόγο λοιπόν, επέλεξα τυχαία ( πού να ξέρω εγώ ) τις ένδεκα εξετάσεις, και πήγα για αιμοληψία.

Μπαίνουν κάποια ερωτήματα, που χρειάζονται απαντήσεις.
Ο γιατρός μου, που τον εμπιστεύομαι, μου έγραψε κάποιες εξετάσεις.
 Έχω εγώ τις γνώσεις ή και το ηθικό δικαίωμα απέναντι στην υγεία μου να επιλέξω ποιες θα κάνω και ποιες όχι ;
Εάν τις κάνω σε δύο ‘’δόσεις’’, είναι απαραίτητη η επαναληπτική αιμοληψία, γιατί το αίμα δεν ‘’κρατάει’’. Πρέπει να ταλαιπωρηθώ με αυτήν;
Υπόψη ότι κάποια άτομα, την αιμοληψία την αποφεύγουν όπως ο διάολος το λιβάνι, και ψυχολογικά κινδυνεύουν, όπως με διαβεβαιώνει ο παιδικός μου φίλος ψυχολόγος – ψυχίατρος.

Μπορώ να κάνω τις 11 από τις εξετάσεις με συμμετοχή Δημοσίου, και τις υπόλοιπες πληρώνοντας από την τσέπη μου. Για αυτό το λόγο πλήρωνα επι 35 χρόνια Υγειονομική Περίθαλψη ? Όταν ήμουν 30 και 40 χρονών, δεν την είχα ανάγκη.
ΤΩΡΑ όμως, την έχω !
Πρέπει να ξαναεπισκεφθώ τον γιατρό μου;
Αυτό, αν δεν κάνω λάθος, έχει κάποιο κόστος στο Δημόσιο. Αυτό δεν είναι επιπλέον έξοδο του Δημοσίου;

Για τα φάρμακα που παίρνω τα ίδια τα 4 τελευταία χρόνια, σήμερα πληρώνω το τετραπλάσιο, με τις καλαμακίες περί γενοσήμων κτλ.
Αυτό το έξοδο, όπως και των ιατρικών εξετάσεων, δεν είναι μία εύσχημη ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΣ μου;

Καθημερινά υπάρχουν τηλεφωνικές και ηλεκτρονικές ενοχλήσεις – ενημερώσεις από ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ασφαλιστικές εταιρείες, που διαφημίζουν τα Προγράμματα Υγείας τους, επιδιώκοντας την εγγραφή μας με κάθε τρόπο.
Μήπως η επιδίωξη του Υπουργείου ‘’Υγειας’’ και του ΕΟΠΠΥ είναι να πάμε σε αυτές;
Μήπως κάποιοι έχουν οικονομικά συμφέροντα εάν γίνει αυτό;

Στην Ελλάδα ζούμε !
Άσε, οι απαντήσεις δεν χρειάζονται αφού είναι πρόδηλες.

Και καλά, εγώ και οι σαν και εμένα, λίγο πάνω – λίγο κάτω, ακόμα μπορούμε να ανταπεξέλθουμε σε τέτοια έξοδα, ‘’κόβοντας’’ φυσικά από κάπου αλλού.
Ένα γεροντάκι όμως, με την… ‘’κοινωνική σύνταξη’’ μόνο, χωρίς φίλους και συγγενείς να συνδράμουν οικονομικά, πώς θα επιβιώσει;
Βασιζόμενο στην… ευσπλαχνία του κράτους;
Και ο Κόμμοδος ήταν ‘’εύσπλαχνος’’ ( Για όσους ξέρουν Ρωμαϊκή Ιστορία )

Αρχίζω να καταλαβαίνω την θεωρία να αναθέτουν Υπουργεία σε άσχετους ανθρώπους.
Από τους αυνανισμούς του κ. Γεωργιάδη, μεταπέσαμε στις πεοκρουσίες του σοβαροφανούς κ. Βορίδη.
Άσχετοι και οι δύο με το αντικείμενο, επιδίδονται διαχρονικά σε πρωτοφανείς παλινωδίες με τις αλληλοαναιρούμενες αποφάσεις τους, προκαλώντας την οργή, το γέλιο, την θυμηδία, την αγανάκτηση σε όλους, σχετικούς και άσχετους.

Δεν θέλουμε να το πιστέψουμε, αλλά το Εθνικό Σύστημα Υγείας, ΠΕΘΑΝΕ.
Και μαζί του, κατά τα φαινόμενα, επιθυμία των αριθμολάγνων που κυβερνούν, θα ήταν ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ, ιδιαίτερα τους συνταξιούχους, για τι έτσι θα βελτιωνόταν και η δημοσιονομική λογιστική.

Μήπως πλέον, η Ελλάδα κατάντησε ένα κράτος – ότι νάναι; 
Αυτό αποδεικνύεται, από τα πάντα.
Από το ότι δεν πάμε ούτε για κατούρημα, εάν δεν το εγκρίνει η ΕΕ και το ΔΝΤ ( Σας λέει τίποτα το ψήφισμα ΟΗΕ για το χρέος τηςΑργεντινής; Τι ψηφίσαμε; )

Από το ότι εάν πούμε ‘’πούστη’’ έναν πούστη, κινδυνεύουμε να βρεθούμε φυλακή.

Από το ότι εάν αγριοκοιτάξουμε έναν ποικιλόχρωμο βαζιβουζούκο δολιχοκέφαλο και τον πούμε ‘’λαθρομετανάστη’’, πάλι κινδυνεύουμε να πάμε φυλακή.

Από το ότι εάν μας βάλουν στο ‘’μάτι’’, κινδυνεύουμε με φυλάκιση ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ , όχι με κατηγορίες των οποίων χρειάζεται η απόδειξη, αλλά και χωρίς κατηγορίες.

Από το ότι οι διάφορες εκδηλώσεις ( παρελάσεις, εγκαίνια ΔΕΘ κτλ ) γίνονται εν μέσω κυβερνητικά καθοδηγουμένης αστυνομικής τρομοκρατίας, (χωρίς την ευθύνη της Αστυνομίας για τα μέτρα ) με σκοπό την απρόσκοπτη παρουσία των…. Αρχών, και την αποφυγή συγκεντρώσεως του κόσμου, μην τυχόν και διαμαρτυρηθούν, κομψά ή άκομψα, και ..’’χαλάσει η εικόνα’’ μας .

Από το ότι αποκλείεται κυκλοφοριακά το κέντρο μιας πόλεως 1.000.000 κατοίκων, για να πιεί το καφεδάκι του ο πρωθυπουργός στο Βασιλικό Θέατρο.

Αρκετά ακόμα ‘’από το ότι’’ θα μπορούσα να παραθέσω, αλλά είναι περιττά γιατί πιστεύω ότι έχετε καταλάβει. Εάν καταλάβατε, αφού διαβάσατε τα παραπάνω, χαίρομαι.

Εάν δεν ήταν ανάγκη να τα διαβάσετε για να καταλάβετε, χαίρομαι περισσότερο.
Εάν παρ’ όλα αυτά, ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, έ τότε λυπάμαι για λογαριασμό σας.

Για τους ισχυρισμούς μου, περι των ιατρικών εξετάσεων, έχω όλα τα απαραίτητα στοιχεία, στην διάθεση οποιουδήποτε.
Σας βάζω και την σχετική σελίδα της ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ, για να θαυμάσετε.
Εάν θέλετε να δείτε ολόκληρο το ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΕΥΧΟΣ, στην φωτογραφία υπάρχει ο ‘’μπούσουλας’’.

Πολύ σας ταλαιπώρησα σήμερα πάλι.
Τα υπόλοιπα, που δεν τελειώνουν ποτέ, άλλη φορά, σύντομα.
Ανδρέας Μελεζιάδης
Συνταγματάρχης ( ΔΒ ) εα 

Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Unknown στις 9/18/2014 09:42:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "ΕΟΠΠΥ: " Εμείς Όπου Πάμε Πεθαίνει η Υγεία. " "

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες