ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:25 Σεπτεμβρίου 2014
Αναρτήθηκε από Unknown

Η προπαγάνδα της παγκόσμιας κληρονομιάς από την UNESCO.

UNESCO.
Πρόκειται για τον Εκπαιδευτικό Επιστημονικό και Πολιτιστικό Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών ΟΗΕ του οποίου τ΄ αρχικά στην αγγλική αποτελούν και την διεθνή ονομασία UNESCO (United Nations Educational Scientific and Cultural Organization).

Αυτός ο οργανισμός έρχεται να απαξιώσει τα έθνη και την ιστορία τους, την κουλτούρα και τον πολιτισμό του κάθε λαού και να υιοθετήσει την εθνική κληρονομιά σε παγκόσμια.
Η αποδοχή του δημοσιεύματος που ακολουθεί και που ...
προωθεί τα «κορυφαία μνημεία της Παγκόσμιας Κληρονομιάς» , μαζί με την άποψη των πολιτικών μας που έχει ακουσθεί επανειλημμένα, ότι οι αρχαιολογικοί χώροι, τα μάρμαρα του Παρθενώνα και όσα αρχαία ευρήματα της χώρας μας βρίσκονται στα μουσεία του εξωτερικού, δεν είναι εθνική αλλά παγκόσμια κληρονομικά, στην ουσία στοχεύουν στην τροχοπέδη της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα, αλλά και της νομιμοποίησης της κλεψιάς και της αρχαιοκαπηλίας που διαπράχτηκε εις βάρους της χώρας.

Αυτή η προπαγάνδα κι άλλες πολλές, που παρατηρούμε κατά χρονικά διαστήματα, αντί να δημιουργήσουν τον θαυμασμό μας για τους ανθρώπους που δημιούργησαν τα μνημεία, πείθουν για τον θαυμασμό μόνο των μνημείων σαν να μην είναι τα αποτελέσματα πολιτισμού και ανάπτυξης των λαών. Δεν είναι καθόλου τυχαίο που όσα κράτη δεν κατέχουν πραγματική ιστορία (όπως οι ΗΠΑ) αναφέρονται μόνο στην Παγκόσμια κληρονομιά, κάνοντας την δικιά τους εσκεμμένη επέκταση προωθώντας την Παγκοσμιοποίηση.

Η μεγάλη διαφορά των Ελλήνων με όλους αυτούς είναι ότι κατέχοντας έναν από τους σπουδαιότερους πολιτισμούς από αρχαιοτάτων χρόνων, μπορούμε να εκτιμήσουμε και να σεβαστούμε τους άλλους λαούς και τον δικό τους πολιτισμό. Θαυμάζουμε όλα τα μουσεία του κάθε κράτους, γιατί αυτά είναι η ιστορία τους, είναι αυτά που διαφοροποιούνται από τα άλλα έθνη και αναδεικνύουν την μοναδικότητα τους και την αξία των ανθρώπων μέσα στην πάροδο των χρόνων.

Τελευταία είδαμε τον Πρωθυπουργό της χώρας να επισκέπτεται τον αρχαιολογικό χώρο της Αμφίπολης, μια ύποπτη ενέργεια που μας έβαλε όλους σε σκέψη. Τι δουλειά έχει ένας αρχηγός κόμματος που έχει ξεπουλήσει τα πάντα στη χώρα, σε έναν αρχαιολογικό χώρο, θα μπορούσε αυτό να σημαίνει ένα ακόμα ξεπούλημα των μνημείων μας και της ιστορίας μας;

Μετά από την διαφήμιση και το παγκόσμιο ενδιαφέρον για τα ευρήματα της Αμφίπολης, έρχεται η ανακοίνωση ότι η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας επιδιώκει την ένταξη των ευρημάτων στην παγκόσμια κληρονομά της UNESCO.

Για όσους ξεπουλάνε την εθνική μας κληρονομιά έχουμε να τους απαντήσουμε με την δήλωση της Μελίνας Μερκούρη:
«Τι σημαίνει ο Σαίξπηρ για την Αγγλία;
Ο καθεδρικός του Αγίου Παύλου;
Τι σημασία έχει το Ταζ Μαχάλ για την Ινδία;
Η Καπέλα Σιξτίνα για την Ιταλία;
Τα Μάρμαρα του Παρθενώνα είναι η περηφάνια μας. Είναι η ταυτότητα μας.
Είναι ό, τι μας συνδέει με το Ελληνικό Θαύμα.
Είναι δημιουργίες συνώνυμες με τις έννοιες της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας.»

Δείτε το βίντεο:







UNESCO: Τα κορυφαία μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς

UNESCO: Τα κορυφαία μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς Η UNESCO έχει καθιερώσει τον θεσμό των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Πρόκειται για μνημεία, ομάδες κτισμάτων και χώρων με ιστορική, αισθητική, αρχαιολογική, επιστημονική, εθνολογική ή ανθρωπολογική αξία. Ανάμεσα στα κορυφαία μνημεία της Unesco συμπεριλαμβάνεται και ένα ελληνικό, που δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από τον ναό του Παρθενώνα.



Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της UNESCO:
«Τα μνημεία που συγκαταλέγονται στον Κατάλογο της Παγκόσμιας Κληρονομιάς επιλέγονται και εγκρίνονται βάσει της αξίας τους ως τα καλύτερα παραδείγματα της δημιουργικής ευφυΐας του ανθρώπου. Αποτελούν τεκμήρια μιας σημαντικής ανταλλαγής ανθρώπινων αξιών και παρέχουν μια μοναδική ή τουλάχιστον εξαιρετική μαρτυρία μιας πολιτισμικής παράδοσης ή ενός πολιτισμού που ζει ακόμα ή έχει εξαφανισθεί. Είναι άμεσα συνδεδεμένα με σημαντικά στάδια της ανθρώπινης ιστορίας και για το λόγο αυτό έχουν εξέχουσα οικουμενική αξία και αποτελούν τμήμα της κοινής κληρονομιάς της ανθρωπότητας».


Εμείς θα σας παρουσιάσουμε μερικά από τα κορυφαία μνημεία Παγκόσμιας κληρονομιάς ανά τον κόσμο!
Bagan, Myanmar

Angkor, Cambodia

Galápagos Islands, Ecuador
Ακρόπολη, Ελλάδα
Great Barrier Reef, Australia

Mont-Saint-Michel, France

ΠροσLos Glaciares National Park, Argentina

Machu Picchu, Peru

Το πρώτο ελληνικό μνημείο που μπήκε στη λίστα της Unesco
Ο ναός του Επικούριου Απόλλωνα είναι το πρώτο ελληνικό μνημείο που συμπεριελήφθη στον κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO το 1986 με τον ακόλουθο σχολιασμό: «Ο διάσημος ναός αφιερωμένος στο θεό του ήλιου και της ίασης των ασθενειών κτίστηκε γύρω στα μέσα του 5ου αι. π.Χ. στα υψίπεδα των Αρκαδικών βουνών. Ο ναός με το αρχαιότερο κορινθιακό κιονόκρανο που έχει βρεθεί μέχρι τώρα συνδυάζει το αρχαϊκό ύφος και το δωρικό ρυθμό με ορισμένα καινοτόμα αρχιτεκτονικά στοιχεία.»

Η Ελλάδα ως Παγκόσμια Κληρονομιά
Η Ελλάδα συμμετέχει προνομιακά στον κατάλογο με τα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς, πληρώντας όλα αυτά τα σπουδαία και αυστηρά κριτήρια του θεσμού.
Το πρώτο μνημείο της ελληνικής επικράτειας που εντάχθηκε στον κατάλογο της UNESCO ήταν ο Ναός του Επικούρειου Απόλλωνα, το 1986. Ο κατάλογος έκτοτε αυξήθηκε εντυπωσιακά. Σήμερα περιλαμβάνει δεκαεπτά μνημεία σε όλη τη χώρα.

Αναλυτικά τα μνημεία είναι τα εξής:
Ναός του Επικούρειου Απόλλωνος στις Βάσσες (1986)
Αρχαιολογικός χώρος Ακροπόλεως Αθηνών (1987)
Αρχαιολογικός χώρος Δελφών (1987)
Ιερό του Ασκληπιού στην Επίδαυρο (1988)
Άγιον Όρος – Άθως (1988)
Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου (1988)
Μετέωρα (1988)
Παλαιοχριστιανικά και βυζαντινά μνημεία Θεσσαλονίκης (1988)
Αρχαιολογικός χώρος Μυστρά (1989)
Αρχαιολογικός χώρος Ολυμπίας (1989)
Αρχαιολογικός χώρος Δήλου (1990)
Μονή Δαφνίου, Μονή Όσιου Λουκά και Νέα Μονή Χίου (1990) Αρχαιολογικός χώρος Ηραίου Σάμου
Αρχαιολογικός χώρος Αιγών (Βεργίνα) (1996)
Αρχαιολογικοί χώροι Μυκηνών και Τίρυνθας (1999)
Ιστορικό κέντρο (Χώρα), Μονή Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου και Σπήλαιο Αποκαλύψεως στην Πάτμο (1999)
Παλαιά Πόλη Κέρκυρας (2007)

ΠΗΓΕΣ:
newsbomb.gr
el.wikipedia.org
unesco-hellas.gr
news247.gr
bringthemback.org
Από το ιστολόγιο: ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Unknown στις 9/25/2014 10:39:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Η προπαγάνδα της παγκόσμιας κληρονομιάς από την UNESCO."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες