ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:25 Σεπτεμβρίου 2014
Αναρτήθηκε από nikos

Κίνηση για την αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου.

Οι Αλβανοί προχωρούν στην ίδρυση της Δημοκρατίας της Ιλλυρίδας.
Στις 10/9 οι Αλβανοί των Σκοπίων στα πλαίσια ενός συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε ανακοίνωσαν πως προχωρούν στην ανακήρυξη της Δημοκρατίας της Ιλλυρίδας στο ανατολικό τμήμα της Τ.Γ.Δ.Μ. όπου κατοικεί πληθυσμός αλβανοφώνων.

Ακόμα ανακοίνωσαν πως σχηματίζουν στρατό και εθνική φρουρά της νέας αυτής χώρας η οποία θα συμμετέχει σε μία συνομοσπονδία που θα δημιουργηθεί με το...
κράτος των Σκοπίων.

Βλέπουμε λοιπόν πως οι Αλβανοί με διάφορες μεθοδεύσεις προχωρούν συνεχώς και ακατάπαυστα στο εθνικό τους σχέδιο της δημιουργίας της μεγάλης Αλβανίας. Το 1975 όταν στο Ελσίνκι ιδρύθηκε ο Ο.Α.Σ.Ε. διακηρύχθηκε το απαραβίαστο και αμετάβλητο των ευρωπαϊκών συνόρων. Παρ΄όλα αυτά όμως βλέπουμε τελευταία συνεχείς συνοριακές ανακατατάξεις: Κόσσοβο, Κριμαία, Ανατολική Ουκρανία, Νότια Οσετία, Αμπχαζία κ.ά. και η πατρίδα μας δεν δείχνει την παραμικρή διάθεση να διεκδικήση ότι και από τις διεθνείς συμβάσεις της ανήκει, επιμένοντας να παίζει τον ρόλο του φρόνιμου παιδιού. Στην διεθνή πολιτική σκηνή όποιος δεν διεκδικεί τα δίκαιά του χάνει και αυτά που έχει.

Πανηπειρωτικό Συνέδριο στα Ιωάννινα
Σε ξενοδοχείο των Ιωαννίνων πραγματοποιήθηκε στις 24-27 Ιουλίου τον 3ο Συνέδριο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού το οποίο περιλαμβάνει και την Βόρειο Ήπειρο στην ύλη των δραστηριοτήτων του (Η Ήπειρος είναι μια, ενιαία και αδιαίρετος). Η «Αναγέννηση» προσεκλήθη και έλαβε μέρος στις εργασίες του συνεδρίου.

Eκδήλωση για το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας στην Αθήνα
Το Σάββατο 17 Μαΐου ο «Εθνικός Σύλλογος Βόρειος Ήπειρος 1914» πραγματοποίησε εκδήλωση για την 100ρίδα της υπογραφής του Πρωτόκολλου της Κερκύρας στο ξενοδοχείο Novus City στην Αθήνα. Ομιλητές ήσαν οι Θεόδωρος Οικονόμου - Καμαρινός και Ειρήνη Παπά. Ο νεανικός ενθουσιασμός και ο αγωνιστικός παλμός κυριάρχησαν στην εκδήλωση.

Γέμισε με συνθήματα η Φοινίκη
Στις 8/9 ξύπνησαν οι κάτοικοι της Φοινίκης και είδαν όλο το χωριό βαμμένο στα μπλε, γεμάτο με συνθήματα και αυτοκόλλητα όπως «Αυτονομία στη Βόρεια Ήπειρο» «Βόρειος Ήπειρος Γη Ελλήνων», ζωγραφισμένες ελληνικές σημαίες κ.ά. Η αλβανική αστυνομία βέβαια άρχισε αμέσως έρευνες για το θέμα όμως δεν μπόρεσε τίποτα να βρει. Όταν υπάρχουν αγωνιστικές δράσεις σαν αυτή υπάρχει και ελπίδα για ένα καλλίτερο αύριο για τον βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό.

Eγκαίνια Ιερού Ναού Αγίων Σαράντα στο Αλύκο
Στις 15 Αυγούστου στο χωριό Αλύκο έγιναν τα εγκαίνια του πανέμορφου Ιερού Ναού των Τεσσαράκοντα Μαρτύρων και βέβαια η λειτουργία του εορτασμού της Κοιμήσεως . της Θεοτόκου, πρωτοστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου με την συνεπικουρία του μητροπολίτη Αργυροκάστρου Δημητρίου και άλλων ιεραρχών και ιερέων. Πλήθος οι πιστοί, οι Έλληνες διπλωμάτες, η ηγεσία του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, ήσαν όλοι εκεί. Ο ναός είναι ένα πραγματικό στολίδι για το Αλύκο, ένα ακόμα δείγμα του μεγαλείου του έργου που ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας επιτελεί.

Τέσσερα χρόνια από την δολοφονία του Αριστοτέλη Γκούμα
Στις 12 Αυγούστου συμπληρώθηκαν τέσσερα χρόνια από την νύχτα της άνανδρης δολοφονίας του Αριστοτέλη Γκούμα στην Χιμάρα από Αλβανούς επειδή είχε το θάρρος να υπερασπιστεί το δικαίωμά του να μιλάει στην μητρική του γλώσσα, στα Eλληνικά. Προσπάθεια συνεχής που προέρχεται από υπηρεσίες του αλβανικού κράτους, να μειωθεί η σημασία του γεγονότος, να μην πραγματοποιούνται δημόσιες εκδηλώσεις και σιγά σιγά να ξεχαστεί το ζήτημα.
Έτσι φέτος δεν πραγματοποιήθηκε ούτε καν μνημόσυνο. Κάποιοι λίγοι γύρω από τον τάφο του και ένα τρισάγιο. Το βράδυ ενώ η νεολαία της Χιμάρας διασκέδαζε στα Σπήλια, κάποιος έριξε την ιδέα και κάποιοι δεκάδες Χιμαριώτες με αναμμένα κεριά μαζεύτηκαν στο σημείο της δολοφονίας του και νοερά συντρόφευσαν τον αδικοχαμένο Αριστοτέλη.

Η Αλβανία κλείνει την παιδαγωγική ακαδημία Αργυροκάστρου
Πρωτολειτούργησε το 1953, στα σκληρά χρόνια του Ενβέρ Χότζα, με σκοπό να δημιουργήσει δασκάλους για τα ελληνικά σχολεία των μειονοτικών ζωνών. Παρά τις όποιες ελλείψεις της ήταν για δεκαετίες ένα σημαντικότατο εκπαιδευτήριο που προμήθευε με τους ακούραστους δασκάλους τα ελληνικά χωριά. Από τις αίθουσές του βγήκαν σημαντικοί λόγιοι, άνθρωποι της διανόησης που έλαμψαν στον Βορειοηπειρωτικό χώρο. Το 1996 η ελληνική κυβέρνηση ανακαίνισε τις εγκαταστάσεις της παιδαγωγικής ακαδημίας με έργα συνολικού κόστους 140 εκατομμυρίων δραχμών.

Σήμερα όμως έρχεται το αλβανικό υπουργείο παιδείας να αμφισβητήσει την χρησιμότητα ύπαρξής της και φαίνεται πως έχει δρομολογήσει το κλείσιμό της. Προφανώς και αυτή η κίνηση όπως οι τόσες άλλες στοχεύουν στην αλβανοποίηση του χώρου και στο να εξαλειφθεί κάθε τι το ελληνικό. Βέβαια αυτό είναι απόλυτα αντίθετο με την συμφωνία πλαίσιο περί μειονοτήτων που η αλβανική κυβέρνηση έχει υπογράψει. Ποιος όμως έχει την βούληση να τραβήξει το αυτί της Αλβανίας για όσα πράττει. Αντίθετα η άνευ όρων απόδοση στην Αλβανία του καθεστώτος της προς ένταξη στην Ε.Ε. χώρας της έχει δώσει σιγουριά αλλά και αλαζονεία στην συμπεριφορά της.

H «Αναγέννηση» έχει ανάγκη οικονομικής στήριξης
Η κίνησή μας έχει αναπτύξει σημαντικές δραστηριότητες αρωγής προς τον Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου. Δραστηριότητες εκπαιδευτικές, πολιτιστικές, γραμματειακής στήριξης, ενημέρωση της κοινής γνώμης στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Βόρειος Ήπειρος και πολλά, πολλά ακόμα. Το ταμείο μας θα πρέπει άμεσα να ενισχυθεί σημαντικά ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στην εκπλήρωση όσων έχουμε δεσμευθεί πως θα υλοποιήσουμε. Ο λογαριασμός μας στην Eurobank είναι 0026-0180-90-0100725024. Ζητάμε την στήριξή από τα μέλη και τους φίλους της κίνησής μας.


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από nikos στις 9/25/2014 09:16:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Κίνηση για την αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου. "

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες