ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:10 Σεπτεμβρίου 2014
Αναρτήθηκε από Unknown

Κ. Μάρκου: "Οι άνθρωποι του χθες έχουν διαφθαρεί ηθικά".

Συνέντευξη στο Sirma info, και τον Δημήτρη Συρμάτση.

Καταπέλτης είναι η ανεξάρτητη βουλευτής Κατερίνα Μάρκου για τις εξελίξεις στην Δημοκρατική Αριστερά, το κόμμα από το οποίο αποχώρησε πρόσφατα.
Μιλώντας στο Sirma info κάνει λόγο για «μηχανισμό του ΚΚΕ εσωτερικού μέσα στη ΔΗΜΑΡ» αποκλείει κάθε ...
ενδεχόμενο επιστροφής ενώ για το αν η ΔΗΜΑΡ έχει ολοκληρώσει τον κύκλο της απαντά με νόημα «οι ψηφοφόροι το έχουν πει».

Για το αν θα μετακομίσει στο Ποτάμι, απαντά ότι «η κατάσταση είναι ρευστή» ενώ για την κεντροαριστερά τονίζει πως δεν πρέπει να γίνει «με υλικά του χθες» ενώ τέλος για την προεδρική εκλογή σημειώνει ότι «θα κρίνει κατά συνείδηση».

Ολόκληρη η συνέντευξη της Κατερίνας Μάρκου στον Δημήτρη Συρμάτση

κ. Μάρκου, τις τελευταίες ημέρες είχαμε νέες αποχωρήσεις από τη ΔΗΜΑΡ. Τελικά τι είναι αυτό που σας έκανε να αποχωρήσετε;
Κε Συρμάτση, έχω αναφερθεί εκτενώς στο παρελθόν, ας μην επανερχόμαστε. Αποχώρησα συναντώντας πρώτα τον Φ. Κουβέλη, χωρίς να κάνω φασαρία, χωρίς να φωνάξω στα ΜΜΕ. Ήταν μια δύσκολη, δυσάρεστη και στενάχωρη κατάσταση. Είπα ότι ο μηχανισμός του ΚΚΕ εσωτ. μέσα στη ΔΗΜΑΡ απονέκρωσε την αρχική πλατιά συμπόρευση προοδευτικών ανθρώπων και απομάκρυνε τόσο τους φίλους της ΔΗΜΑΡ στην περιοχή που εκλέγομαι όσο κι εμένα. Πολιτικά αλλά και, δεν σας κρύβω, ψυχολογικά.

Αρκετοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι η ΔΗΜΑΡ έχει ολοκληρώσει τον κύκλο της. Ποια είναι η δική σας άποψη;
Ποιοί άλλοι Κε Συρμάτση; Οι ψηφοφόροι το έχουν πει!

Πως απαντάτε σε αυτούς που σας ζητούν να επιστρέψετε την βουλευτική σας έδρα;
Δεν κατάλαβα! Αγωνίστηκα εντελώς μόνη μου απέναντι σε κομματικούς συν-υποψηφίους, πόρτα – πόρτα Κε Συρμάτση, πόρτα – πόρτα. Εγώ και λίγοι φίλοι μου. Ας διαβάσουν το Σύνταγμα αυτοί που παριστάνουν τους ηθικούς κήνσορες.

Υπάρχει παράθυρο επιστροφής στην ΔΗΜΑΡ και υπό ποιες προϋποθέσεις;
Επιμένετε! Δεν υπάρχει ούτε ενδεχόμενο ούτε η ΔΗΜΑΡ που ξέρατε, Κε Συρμάτση.

Πόσο εφικτό είναι το ενδεχόμενο να σας δούμε στα ψηφοδέλτια του Ποταμιού;
Αυτή τη στιγμή υπάρχουν διεργασίες στο χώρο του ‘προοδευτικού κέντρου’ στις οποίες και συμμετέχω ενεργά. Η κατάσταση είναι ρευστή, τίποτε ακόμη δεν έχει αποκρυσταλλωθεί.

Ποια είναι η άποψη σας για την κεντροαριστερά και την δημιουργία της Δημοκρατικής Παράταξης;
Ξεκινώ αντίστροφα: Ζητούμενο είναι η εμφάνιση ‘ανθρώπων του κράτους’, από προοδευτικά αστικά και λαικά στρώματα που να σκέφτονται περισσότερο με όρους συλλογικού συμφέροντος κι όχι προσωπικής ανέλιξης. Για μένα αριστερά σημαίνει σύγχρονο κοινωνικό κράτος προς αυτούς που το έχουν πραγματικά ανάγκη, υγιής και διαφανής ανταγωνισμός, ίσες ευκαιρίες, ποιοτική εκπαίδευση, και πάνω από όλα, ‘αξιοκρατία παντού’. Μετά είναι εύκολο να βρεθεί και η κεντροαριστερά, όχι με υλικά του χθες πάντως. Οι άνθρωποι του χθες έχουν διαφθαρεί ηθικά, δεν καταλαβαίνουν το πως προχωρούν οι σύγχρονες χώρες στην Αμερική και στην Ευρώπη.

κ. Μάρκου, σίγουρα είναι πολύ νωρίς ακόμα, αλλά τι σκέφτεστε να πράξετε στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας; Η στάση σας θα εξαρτηθεί και από τα πρόσωπα που θα προταθούν;
Ας μην υποκρινόμαστε. Πόση σημασία έχει το πρόσωπο όταν οι αρμοδιότητες είναι σχετικά περιορισμένες; Αυτό δε σημαίνει βεβαίως ότι μπορεί να τοποθετηθεί ένα πρόσωπο που να μην συμβολίζει κατάλληλα τον θεσμό, να μην εγγυάται την απρόσκοπτη ‘απορρόφηση’ των ιδιαίτερων ‘πιστεύω’ και της ιδεολογίας του, από τις επιταγές και τα καθήκοντα του θεσμού. Δεν΄εχει σημασία λοιπόν τόσο εάν είναι δεξιά ή αριστερά του κέντρου. Θα κρίνω κατά συνείδηση και θα επιτεθώ σε όποιον τολμήσει να πει ότι οι βουλευτές εξαγοράστηκαν από τον Σύριζα ή τη ΝΔ και το Πασόκ. Συνάγεται ότι δεν πιστεύω ότι είναι μια ευκαιρία αυτή να πει ένας βουλευτής ότι είναι υπέρ της συνέχισης της κυβερνητικής θητείας ή κατά.

Θα ψηφίζατε τον Φ. Κουβέλη για πρόεδρο; Θα ήταν ένας καλός Πρόεδρος της Δημοκρατίας;
Μόλις σας απαντήσουν οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, πείτε μου να σας δώσω αμέσως μια καθαρή απάντηση.

sirma.info/


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Unknown στις 9/10/2014 08:46:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Κ. Μάρκου: "Οι άνθρωποι του χθες έχουν διαφθαρεί ηθικά"."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες