ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:1 Σεπτεμβρίου 2014
Αναρτήθηκε από xristos.konitsa

Οι 320.400 άνεργοι που “κρύβονται” από τις στατιστικές.

Της Δήμητρας Καδδά.
Η ανεργία έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις (σημ. στο 27,8% το πρώτο τρίμηνο) με τον αριθμό των ανέργων να φτάνει στα 1,34 εκατομμύρια και των απασχολούμενων να έχει περιοριστεί στα 3,48 εκατομμύρια.

Αυτά λένε οι επίσημες μετρήσεις της ΕΛΣΤΑΤ, με τους κοινωνικούς εταίρους και άλλους φορείς να επαναλαμβάνουν ότι ο πραγματικός αριθμός των ανέργων είναι πολύ μεγαλύτερος και «κρύβεται» από τις...
στατιστικές.

Πίνακας της ίδιας της ΕΛΣΤΑΤ, αποδεικνύει τα λεγόμενα: καταγράφει 320.400 πολίτες που δεν θεωρούνται «άνεργοι». Και τούτο διότι υποαπασχολούνται ή έπαψαν πια να αναζητούν μία θέση εργασίας.

Το πρόβλημα μεγεθύνεται διαρκώς (ήταν 136.500 το 2008) ενώ οι… «κρίσιμες» ηλικίες σύμφωνα με τις στατιστικές είναι μεταξύ 45 και 65 ετών. Τα στοιχεία της τριμηνιαίας έρευνας εργατικού δυναμικού της ΕΛΣΤΑΤ, στα οποία γίνεται διάκριση σε υποαπασχολούμενους και εν δυνάμει πρόσθετο εργατικό δυναμικό για τα έτη 2008-2014 ανά τρίμηνο, δείχνουν ότι:
- Από τους 3,45 εκατ. εργαζόμενους, ένα μέρος υποαπασχολείται.
Ο λόγος για 226.200 άτομα το 2014 έναντι 99.100 άτομα το 2008.
Είναι κυρίως γυναίκες (35-65 ετών) αλλά και άνδρες (45-65 ετών) οι οποίοι δεν μπορούν να βρουν δουλειά πλήρους απασχόλησης, αλλά δεν θεωρούνται άνεργοι.

- Υπάρχει και μία άλλη κατηγορία.
Οι στατιστικές όπως διαμορφώνονται πανευρωπαϊκά θεωρούν άνεργο όποιον δεν έχει δουλειά (έστω και υποαπασχόληση) και αναζήτησε εργασία έστω 1 φορά τον τελευταίο μήνα. Υπάρχουν λοιπόν αυτοί που τα «παράτησαν», δηλαδή που πλέον δεν αναζητούν τόσο τακτικά δουλειά, ενώ θέλουν να εργαστούν.

Αυτοί περιλαμβάνονται στην «δεξαμενή» των «μη οικονομικά ενεργών» πολιτών. Η ΕΛΣΤΑΤ καταγράφει ανάμεσά τους μία ξεχωριστή υποκατηγορία: αυτών που δηλώνουν διαθέσιμοι, αλλά δεν αναζήτησαν δουλειά τη στιγμή της έρευνας.

Ο λόγος για 94.200 άτομα, έναντι 37.400 το 2008. Δύο στους τρεις περίπου είναι γυναίκες, με τις «κρίσιμες» ηλικίες και πάλι στα 45-65 χρόνια. Αν προστεθούν και άλλες κατηγορίες, όπως όσοι δουλεύουν αμισθί στην οικογενειακή επιχείρηση, όσοι μετέχουν σε μία από τις δράσεις κατάρτισης, αλλά και η «χοάνη» των απλήρωτων εργαζομένων, τότε το πρόβλημα θεριεύει…

 capital.gr
The Best Blog in the City papaioannou-giannis.net


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από xristos.konitsa στις 9/01/2014 08:49:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Οι 320.400 άνεργοι που “κρύβονται” από τις στατιστικές."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες