ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:17 Σεπτεμβρίου 2014
Αναρτήθηκε από xristos.konitsa

Το πρώτο δωρεάν online οικουμενικό σχολείο ανοίγες τις πύλες του.

-"Ελεύθερη πρόσβαση σε 10.000 βίντεο-μαθήματα με θεωρία, δραστηριότητες, ασκήσεις και τον online δάσκαλο στο σπίτι."
-"Άριστες σχολικές επιδόσεις με την πρωτοποριακή εκπαιδευτική μέθοδο της ανεστραμμένης τάξης."
-"Ένα εκατομμύριο επισκέψεις στην ιστοσελίδα του σχολείου."

Αυτή τη σχολική χρονιά, η καρδιά της εκπαίδευσης χτυπά στο πρώτο δωρεάν on-line δημοτικό σχολείο, που...
υπόσχεται μια δυναμική, δημιουργική και ευχάριστη επιστροφή στα θρανία, με γόνιμη μελέτη, αλλά και εξαιρετικές σχολικές επιδόσεις, με τη βοήθεια του ηλεκτρονικού υπολογιστή. Το Οικουμενικό Σχολείο «Αθηνά», που μέχρι σήμερα έχει δεχθεί πάνω από ένα εκατομμύριο επισκέψεις στην ιστοσελίδα του, arnos.gr, διευρύνει τους ορίζοντές του, παρέχοντας ελεύθερη πρόσβαση σε περισσότερα από 10.000 μαθήματα με διδασκαλία σε βίντεο (Μαθηματικά, Γλώσσα, Ιστορία, Φυσικά και Γεωγραφία), για όλες τις τάξεις του δημοτικού σχολείου.

Εφαρμόζοντας νέες τεχνολογίες και καινοτόμες διδακτικές μεθόδους, όπως το μοντέλο της Ανεστραμμένης Τάξης (Flipped Classroom), το πρώτο δωρεάν e-Δημοτικό Σχολείο δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να βιώσουν την εκπαιδευτική εμπειρία σαν να βρίσκονται στο σχολείο. Παράλληλα, μέσω της πρωτοποριακής πλατφόρμας του Οικουμενικού Σχολείου «Αθηνά», οι διαδικτυακοί μαθητές έχουν τη δυνατότητα να μελετήσουν τη θεωρία, με το δικό τους ρυθμό, αλλά και να εξασκηθούν και να αυτο-αξιολογηθούν με δραστηριότητες, εργασίες και ασκήσεις. Επιπλέον, οι εκπαιδευόμενοι μπορούν να εξασφαλίσουν μια εξατομικευμένη ενισχυτική διδασκαλία και άμεση επικοινωνία, ανά πάσα στιγμή, με τον on line δάσκαλο και τη νέα chat υπηρεσία υποστήριξης.

Από την άλλη πλευρά, μέσω του διαδικτυακού δημοτικού σχολείου, οι γονείς ανακαλύπτουν έναν πολύτιμο σύμμαχο στην καθημερινή μελέτη και προετοιμασία των παιδιών τους, χωρίς να επιβαρύνουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Συγχρόνως, προάγοντας μια σχέση ανοικτής συνεργασίας με τους δασκάλους, το Οικουμενικό Σχολείο παρέχει δωρεάν το εκπαιδευτικό υλικό σε κάθε δάσκαλο που έχει το μεράκι, την αγάπη να στηρίξει ουσιαστικά το μαθητή, έναντι των νέων προκλήσεων που αντιμετωπίζει. Οι δάσκαλοι αποκτούν πρόσβαση σε εναλλακτικές διδακτικές προσεγγίσεις και λαμβάνουν συμπληρωματική βοήθεια για τη διαμόρφωση του σεναρίου του μαθήματος της επόμενης ημέρας.

Πρωταρχικής σημασίας για το Οικουμενικό Σχολείο είναι και η συμβολή στο εκπαιδευτικό έργο των δασκάλων στα ολιγοθέσια σχολεία των απομακρυσμένων περιοχών της ελληνικής επικράτειας. Το πρώτο e-Δημοτικό παρέχει εξειδικευμένες σειρές αναλυτικών μαθημάτων και τη δυνατότητα αλληλεπίδρασης μεταξύ μαθητών και δασκάλου, μέσω της εφαρμογής νέων τεχνολογιών και πρωτοποριακών μεθόδων διδασκαλίας, με στόχο να διευκολύνει και να ενισχύσει την εκπαιδευτική διαδικασία για τους μαθητές και δασκάλους που απέχουν από τα μεγάλα αστικά κέντρα. Επιπλέον, το Οικουμενικό Σχολείο «Αθηνά», με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση κάθε εκπαιδευτικής ή σχολικής κοινότητας, αναλαμβάνει τη δημιουργία χώρων μελέτης μέσα στα σχολεία που θα επιτρέπουν την αξιοποίηση των καινοτόμων τεχνολογικών εφαρμογών.

Συγχρόνως, στις προτεραιότητες του Οικουμενικού Σχολείου συγκαταλέγεται τόσο η εξασφάλιση ίσων ευκαιριών εκπαίδευσης σε παιδιά με μαθησιακές ιδιαιτερότητες όσο και η επαφή με τον Ελληνισμό σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Μετουσιώνοντας στην πράξη την «οικουμενικότητά» του, το Οικουμενικό Σχολείο συμβάλλει παράλληλα καταλυτικά στη διατήρηση της επαφής της ομογένειας με την ελληνική γλώσσα.

Η ιδέα του Οικουμενικού Σχολείου «Αθηνά» γεννήθηκε μέσα από την κοινή πρωτοβουλία της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών, του Ερευνητικού Εργαστηρίου Μικροκυμάτων και Οπτικών Ινών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΟΙ/ΕΜΠ) και του Κέντρου On Line Εκπαίδευσης ΑΡΝΟΣ. Πρωτεργάτες σε αυτή τη δράση κοινωνικής αλληλεγγύης για τη δημιουργία μιας «Εκπαίδευσης για όλους, χωρίς όρια» είναι ο κ. Νικόλαος Ουζούνογλου, καθηγητής στο ΕΜΠ, ο κ. Ιωάννης Κρόκος, μαθηματικός και πολιτικός μηχανικός και πάνω από 10 δάσκαλοι/ες - συνεργάτες του Κέντρου On Line Εκπαίδευσης ΑΡΝΟΣ.

Με την ευκαιρία της έναρξης της σχολικής χρονιάς, ο κ. Ιωάννης Κρόκος, πρόεδρος του Εκπαιδευτικού Οργανισμού ΑΡΝΟΣ, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που ανοίγουμε και αυτή τη σχολική χρονιά τις διαδικτυακές πύλες του πρώτου δωρεάν e-Δημοτικού Σχολείου, προσφέροντας σε γονείς, μαθητές και δασκάλους τη δυνατότητα να ανακαλύψουν τον πιο δημιουργικό εαυτό τους. Η ιδέα του Οικουμενικού Σχολείου είναι απλή, παίρνουμε το σχολικό βιβλίο, το αναλύουμε βήμα-βήμα, επισημαίνουμε τα κομβικά σημεία του μαθήματος και τα καταγράφουμε πάνω στο διαδραστικό πίνακα, με τη βοήθεια σύγχρονων εκπαιδευτικών εργαλείων. Η διδασκαλία αυτή είναι διαθέσιμη για κάθε μαθητή, ανά πάσα στιγμή, μέσα από την ιστοσελίδα arnos.gr
Συγχρόνως, θέτοντας την τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης, οικοδομούμε ένα πλαίσιο ανοιχτής συνεργασίας μεταξύ μαθητών, γονέων και δασκάλων, που διέπεται από «πνεύμα λόγου και διαλόγου».

Η σελίδα κοινωνικής δικτύωσης για την προώθηση και ανάπτυξη του Οικουμενικού Σχολείου Αθηνά είναι: facebook.com/oikoumeniko.sxoleio.athina

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Οικουμενικού Σχολείου «Αθηνά» μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλ. 210-3822495.


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από xristos.konitsa στις 9/17/2014 08:32:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Το πρώτο δωρεάν online οικουμενικό σχολείο ανοίγες τις πύλες του. "

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες