ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:30 Σεπτεμβρίου 2014
Αναρτήθηκε από Unknown

Σύσκεψη της ΠΣΕ με φορείς.

Σήμερα Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2014 στα γραφεία της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, Κλεισθένους 15, Αθήνα, έλαβε χώρα σύσκεψη, με πρωτοβουλία της ΠΣΕ για θέματα Διοικητικά και Φορολογικά Σωματείων, όπως προκύπτουν από τις απαιτήσεις του Αστικού Κώδικα (Ν 281/1914 αριθ. 78-108 και 61-77 περί Νομικών Προσώπων, σωματείων κοκ).

Στη σύσκεψη μετείχαν
1. Εκ μέρους της ΠΣΕ οι Α’ Αντιπρόεδρος Σωτήρης Κολιούσης που ...
προέδρευσε, ο Γιώργος Δόσης Γραμματέας και μέλος ειδικής επιτροπής εμπειρογνωμόνων της ΠΣΕ και ο Σπύρος Τζίμας Έφορος Τύπου.
2. Εκ μέρους της Πανθρακικής Ομοσπονδίας Νοτίου Ελλάδος οι Γαρταγάνης Μάριος Πρόεδρος, Αθανασιάδου Λούλα Γραμματέας, Κυργιαλάκης Λευτέρης Ταμίας.
3. Εκ μέρους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων ο Μανώλης Πατεράκης , Πρόεδρος.
4. Εκ μέρους της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδος οι, Τσιντής Νικόλαος Έφορος Δημοσίων Σχέσεων, Κουτσογιάννης Ιωάννης μέλος
5. (Εκπροσωπώντας τον πρόεδρο Γιαννακάκο Βασίλειο και τη Γραμματέα Χρόνη Αναστασία).

Ύστερα από εισήγηση του Προεδρεύοντος, ο οποίος αναφέρθηκε στις πρόσφατες πρωτοβουλίες της Π.Σ.Ε., στις επισκέψεις του Δ.Σ. της δηλαδή στο Υπουργείο Πολιτισμού καθώς και στο αρμόδιο γραφείο της Περιφέρειας, επίσης στις απόψεις –προτάσεις της (όπως διατυπώνονται στα υπ’αρ.Πρωτ.2469 και 2484 εισηγητικά έγγραφά της),ακολούθησε συζήτηση όπου διαπιστώθηκε:
- ότι η εφαρμογή του Νόμου δημιουργεί ανυπέρβλητα προβλήματα λειτουργίας και ύπαρξης των Σωματείων της Διασποράς
-ότι απαιτείται κοινή προσπάθεια με στόχο την αντιμετώπιση και επίλυση του προβλήματος,
-γι’ αυτό τελικά όλοι οι παριστάμενοι

Ομόφωνα κατέληξαν να διεκδικήσουν άμεσα από τις αρμόδιες αρχές ότι προκειμένου να απεμπλακούν τα πολιτιστικά σωματεία, τα οποία καμιά σχέση δεν έχουν με τις «μη κυβερνητικές οργανώσεις», με τα επαγγελματικά, τα αθλητικά και τα αλλότρια σωματεία, θα πρέπει

1. Διοικητικά: Τα στοιχεία που ζητάει η Περιφέρεια να τα παίρνει ηλεκτρονικά από τις αρμόδιες Δ.Ο.Υ εκτός από την αρχική καταγραφή που θα πρέπει να γίνεται στην αρμόδια Περιφέρεια.

2. Φορολογικά:
α) Θα πρέπει να δοθεί η δυνατότητα να τακτοποιηθούν τα πολιτιστικά σωματεία μέχρι τέλους του έτους 2014 χωρίς επιβολή προστίμων και προσαυξήσεων.
β) Να δοθεί η δυνατότητα συστέγασης των πρωτοβάθμιων σωματείων είτε μεταξύ τους, είτε με τα δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια σωματεία στα οποία ανήκουν, χωρίς καμιά οικονομική επιβάρυνση.
γ) Η επιβολή των προστίμων και το ύψος αυτών να λαμβάνει υπ’ όψη τον εθελοντισμό και τον ουσιαστικό μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα τους.
δ) Οι εισπράξεις από μισθώματα των πολιτιστικών σωματείων που αποτελούν και πόρο ζωής γι’ αυτά να φορολογούνται με το καθεστώς των φυσικών προσώπων και όχι των νομικών.

Επίσης συμφώνησαν να επαναληφθεί η συνάντηση εντός 15ημέρου, αφού γίνει προσπάθεια συμμετοχής κι άλλων Ομοσπονδιών ή Ενώσεων της Διασποράς, προκειμένου να γίνει παράσταση στο Υπουργείο Οικονομικών και στην Περιφέρεια Αττικής με σκοπό τη διεκδίκηση της αποδοχής τους, ώστε να υπάρξει ανακούφιση των σωματείων χρονικά και τελική επίλυση των προβλημάτων που έχουν ανακύψει.

Για όλα αυτά το σώμα εξουσιοδότησε το Δ.Σ. της Π.Σ.Ε. να συντάξει Δελτίο Τύπου και να προχωρήσει σε περαιτέρω ενέργειες που υλοποιούν όσα αποφασίστηκαν.


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Unknown στις 9/30/2014 12:10:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Σύσκεψη της ΠΣΕ με φορείς. "

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες