ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:18 Σεπτεμβρίου 2014
Αναρτήθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π.

Σχέδιο Εθνικής Στρατηγικής για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη.

Σε εκδήλωση που διοργάνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας με θέμα «Σχέδιο Εθνικής Στρατηγικής για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη» μίλησε σήμερα ο υφυπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Βασίλης Κεγκέρογλου.

Στην ομιλία του ο Υφυπουργός τόνισε τα εξής:
«Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη αναφέρεται σε μια τριπλή προσέγγιση. Η συνολική επίδοση μιας επιχείρησης πρέπει να...
υπολογίζεται με βάση τη συνδυασμένη συνεισφορά της:
α) στην οικονομική ευημερία,
β) στην περιβαλλοντική ποιότητα και
γ) στο κοινωνικό κεφάλαιο.

Στόχος αυτής της ιδέας είναι η συνεισφορά των Επιχειρήσεων στη Βιώσιμη Ανάπτυξη. Σε μια ανάπτυξη δηλαδή που καλύπτει τις ανάγκες του σήμερα χωρίς να θέτει σε κίνδυνο τις δυνατότητες των μελλοντικών γενεών να καλύπτουν τις δικές τους ανάγκες.

Στην κατεύθυνση αυτή αναζητούμε τις Κοινωνικά Υπεύθυνες Επιχειρήσεις οι οποίες προάγουν τις Κοινωνικά Υπεύθυνες Επενδύσεις. Επενδύσεις δηλαδή που συσχετίζουν τις χρηματοοικονομικές ανάγκες μιας επένδυσης με τη συνεισφορά της στην κοινωνία.

Η τρέχουσα οικονομική κρίση αναδεικνύει την ανάγκη για την αναμόρφωση του αναπτυξιακού υποδείγματος της Ελλάδας και η συμβολή των επιχειρήσεων στην αντιμετώπιση των ιδιαίτερα αυξημένων κοινωνικών αναγκών κρίνεται αποφασιστικής σημασίας ιδίως στην οικονομική συνδρομή στο Εθνικό Σχέδιο Κοινωνικής Προστασίας. Η οικονομική ανάκαμψη η οποία φαίνεται να έρχεται πρέπει να συνδυάζεται με την αύξηση της απασχόλησης και τη μείωση των ποσοστών ανεργίας. Για τον σκοπό αυτό πρέπει να θεσμοθετηθεί η «ρήτρα απασχόλησης» σε κάθε οικονομική και αναπτυξιακή διαδικασία. Να επιβραβεύονται οι επιχειρήσεις που συμβάλλουν στην απασχόληση και δεν παρουσιάζουν φαινόμενα παραβατικότητας στα εργασιακά.

Το «Λευκό Μητρώο» θα αναδείξει τις κοινωνικά υπεύθυνες επιχειρήσεις. Σε ανταπόδοση οι επιχειρήσεις θα πρέπει να έχουν φορολογία και ελαφρύνσεις ανάλογα με τη συνεισφορά τους σε θέσεις εργασίας και θα καταγράφονται στο «λευκό» μητρώο αν έχουν καλύψει τις ασφαλιστικές και φορολογικές τους υποχρεώσεις. Ένας άλλος πυλώνας στον οποίο έχουν αναδειχθεί σημαντικές πρωτοβουλίες αφορά στην κοινωνική αλληλεγγύη και συγκεκριμένα στη συμβολή και στήριξη των δράσεων κοινωνικής φροντίδας.

Η στήριξη των πλέον ευάλωτων συμπολιτών μας αποτελεί πράξη ευθύνης και έμπρακτη αλληλεγγύη η οποία ενδυναμώνει την κοινωνική συνοχή. Η θετική ανταπόκριση των επιχειρήσεων σε αυτές τις προσπάθειες θα οδηγήσει στο συνδυασμό της οικονομικής με την κοινωνική ανάπτυξη, μια διαδικασία που αποτελεί προϋπόθεση για την έξοδο της χώρας από την κρίση».


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π. στις 9/18/2014 10:31:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Σχέδιο Εθνικής Στρατηγικής για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες