ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:15 Σεπτεμβρίου 2014
Αναρτήθηκε από nikos

Γέφυρα συνεργασίας του Δήμου Στοκχόλμης με "Το Χαμόγελο του Παιδιού".

Διήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο οργάνωσε «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με το Δήμο Στοκχόλμης στην Αθήνα στις 10 και 11 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχει αναπτύξει ο ελληνικός οργανισμός με διεθνείς φορείς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της παιδικής προστασίας.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη φορά με πρωτοβουλία του ελληνικού οργανισμού με ...
στόχο την ανταλλαγή καλών πρακτικών που εφαρμόζονται στην Ελλάδα και στη Σουηδία στον τομέα της παιδικής κακοποίησης και εκφοβισμού. «Η ανταλλαγή καλών πρακτικών και η συνεχής επιμόρφωση αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο, ώστε να αυξήσουμε την αποτελεσματικότητα μας στη προστασία των παιδιών θυμάτων. Στόχος μας είναι να ενσωματώνουμε τις καλές πρακτικές του εξωτερικού στην ελληνική πραγματικότητα και η συνεργασία με το Δήμο Στοκχόλμης κινείται σε αυτή την κατεύθυνση» δήλωσε ο Προέδρος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος.

Η ομάδα του Δήμου Στοκχόλμης που αποτελείτο από ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς του Τμήματος Ενδοοικογενειακής Βίας και παιδιών θυμάτων κακοποίησης παρουσίασε τα εργαλεία και τις τεχνικές που εφαρμόζονται στη Σουηδία κατά τη διάρκεια υποδοχής, συνέντευξης και θεραπείας ενός παιδιού που έχει πέσει θύμα κακοποίησης μέσα στο οικογενειακό περιβάλλον. «Σκοπός της συνεργασίας μας με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» είναι να ανταλλάξουμε εμπειρίες στον τομέα παρέμβασης και πρόληψης. Είμαστε εντυπωσιασμένοι από το ευρύ φάσμα των δράσεων του ελληνικού οργανισμού και στόχος μας είναι να στηρίξουμε το έργο του και να ενισχύσουμε την μεταξύ μας συνεργασία στο άμεσο μέλλον» τόνισε ο επικεφαλής του τμήματος του Δήμου Στοκχόλμης Fredrik Skoglund.

Η ομάδα του Δήμου Στοκχόλμης είχε την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και να ενημερωθεί για τον τρόπο λειτουργίας της Εθνικής Τηλεφωνικής Γραμμής για τα Παιδιά SOS 1056, του μοντέλου παρέμβασης και υποστήριξης παιδιών θυμάτων κακοποίησης και οργάνωσης των σπιτιών.

Στη διάρκεια της διήμερης επίσκεψης της, η σουηδική αντιπροσωπεία ξεναγήθηκε στο χώρο της διαδικτυακής πλατφόρμας για τους νέους και τους εφήβους «YouSmile», ενώ πληροφορήθηκε αναλυτικά για προγράμματα πρόληψης στα σχολεία και τις δράσεις του ελληνικού οργανισμού στο κομμάτι πρόληψης του εκφοβισμού στην Ελλάδα, αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο μέσα από το συντονισμό του Ευρωπαϊκού Δικτύου κατά του Σχολικού Εκφοβισμού (ΕΑΝ).

Στη διάρκεια του διήμερου επιμορφωτικού σεμιναρίου οι ομάδες του ελληνικού οργανισμού και του Δήμου Στοκχόλμης είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν ομοιότητες και διαφορές στον τρόπο αντιμετώπισης σοβαρών περιστατικών κακοποίησης, όπως και κοινά εργαλεία και αποτελεσματικές πρακτικές που μπορούν να εφαρμοστούν επιτυχώς σε Ελλάδα και Σουηδία.


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από nikos στις 9/15/2014 08:46:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Γέφυρα συνεργασίας του Δήμου Στοκχόλμης με "Το Χαμόγελο του Παιδιού"."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες