ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:18 Σεπτεμβρίου 2014
Αναρτήθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π.

Υπό την αιγίδα της Βουλής της Ελλάδος και της Ρουμανίας η 1η Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ελληνισμού.

Στην 1η Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ελληνισμού συμμετείχε ο Βουλευτής Ρεθύμνου και Γραμματέας του Προεδρείου της Βουλής των Ελλήνων Γιάννης Κεφαλογιάννης, ως εκπρόσωπος του Πρόεδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη.

Η Ολυμπιάδα πραγματοποιήθηκε στο Βουκουρέστι υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και της Βουλής της Ρουμανίας, της Βουλής των Ελλήνων και...
της Ένωσης Ελλήνων Ρουμανίας. Η σημαντική αυτή διοργάνωση, στην οποία συμμετείχαν Έλληνες και Ελληνόφωνοι από τη Ρουμανία, Ουγγαρία και λοιπές χώρες των Βαλκανίων, υπήρξε ο καρπός συνεργασίας των Προέδρων του Ελληνικού και Ρουμανικού Κοινοβουλίου, κ. Μεϊμαράκη και κ. Zgonea.

Το κύριο μέρος της διοργάνωσης έλαβε χώρα στο Μέγαρο του Κοινοβουλίου, ενώ πραγματοποιήθηκαν παράλληλες εκδηλώσεις στην Εθνική Στρατιωτική Λέσχη, στο Εθνικό Κολέγιο I. L. Caragiale, στο Εθνικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και σε κεντρικό ξενοδοχείο του Βουκουρεστίου. Βασικός σκοπός της Ολυμπιάδας ήταν να εντρυφήσουν Ελληνόπουλα από τη Ρουμανία και τις γειτονικές χώρες, καθώς και παιδιά Ρουμάνων που διαβιούν στην Ελλάδα, στην ελληνική γλώσσα και τον πολιτισμό. Όλοι οι διαγωνιζόμενοι συμμετείχαν σε γραπτή δοκιμασία σχετικά με την εμπειρία τους από τη χώρα μας και τον ελληνικό πολιτισμό.

Την πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων, πραγματοποιήθηκε η έναρξη της Παγκόσμιας Ολυμπιάδας Ελληνισμού, στην οποία συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Ρουμάνος Υφυπουργός Παιδείας για τις Μειονότητες, καθηγητής Kiraly Andras Gyorgy, ο Υφυπουργός για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, Δρ. Gigel Paraschiv, η Γενική Επιθεωρητής της Ρουμάνικης και Ελληνικής Γλώσσας, Δρ. Mina Maria Rusu, και ο Γραμματέας του Ρουμάνικου Κοινοβουλίου, κ. Nicolae Mircovici. Παράλληλα, χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρέσβης της Ελληνικής Δημοκρατίας στη Ρουμανία, η Α.Ε. κ. Βασιλοκωνσταντάκης Γρηγόριος, και ο Βουλευτής και Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Ρουμανίας, Δρ. Dragos Gabriel Zisopol.

Στην τελευταία μέρα της διοργάνωσης πραγματοποιήθηκε η επίσημη τελετή της Ολυμπιάδας, την οποία χαιρέτησαν, πέραν των προαναφερομένων, ο Υπουργός Παιδείας της Ρουμανίας, καθηγητής Δρ.Remus Priscopie, η Υφυπουργός Παιδείας, καθηγήτρια Liliana Preoteasa, ο Γενικός Επιθεωρητής, καθηγητής Constantin Traistaru, ο Πρόξενος της Ελληνικής Δημοκρατίας στη Ρουμανία κ. Νικόλαος Καραλέκας, η Πρόξενος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Μαρία Ξενοφώντος – Χρύστου, καθώς και ο Γενικός Πρόξενος της Ρουμανίας στη Θεσσαλονίκη, Δρ. Martin Ladislau Salamon.
Κατά τη διάρκεια της τελετής ο κ. Κεφαλογιάννης εκφώνησε ομιλία για τη σημασία του νεοσύστατου αυτού θεσμού, καθώς και για τις ιστορικές σχέσεις των Ελλήνων με την ευρύτερη παραδουνάβια περιοχή της σημερινής Ρουμανίας και τους κατοίκους της. Ο κ. Κεφαλογιάννης αναφέρθηκε στους ιστορικούς δεσμούς των δύο χωρών, στους σημαντικούς Έλληνες που έζησαν στη Ρουμανία, καθώς και στην ιστορική συνέχεια παραγωγής ελληνικού πολιτισμού στη γειτονική χώρα, η οποία επέτρεψε, και συνεχίζει να επιτρέπει, τη διατήρηση και καλλιέργεια των ιδεών και αρχών του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, προσθέτοντας νέα στοιχεία και νέες ιδέες.

Κλείνοντας την ομιλία του, ευχαρίστησε τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες και τόνισε ότι «ο θεσμός της 1ηςΔιεθνούς Ολυμπιάδας Ελληνισμού θα προσφέρει την ευκαιρία σε δεκάδες μαθητές να μελετήσουν, να απορήσουν, να θαυμάσουν την ελληνική γλώσσα. Το κυριότερο όμως είναι ότι θα τους δώσει την ευκαιρία να αξιοποιήσουν ένα πανάρχαιο πολιτιστικό εργαλείο προσωπικής έκφρασης, του οποίου η αποτελεσματικότητα είναι ανεξίτηλα χαραγμένη στην εξέλιξη του πανανθρώπινου πολιτισμού».


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π. στις 9/18/2014 10:28:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Υπό την αιγίδα της Βουλής της Ελλάδος και της Ρουμανίας η 1η Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ελληνισμού."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες