ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:8 Οκτωβρίου 2014
Αναρτήθηκε από Unknown

Αντίο "Γερμανική οικονομία" λέει ο Βράχος της Ακρόπολης.

Γράφει ο Δρ. Κ. Βαρδάκας.
Τι τους έπιασε και ασχολούνται με βράχους και τι βράχους!
Αφού τα «ξεσκόνισαν¨ όλα στην Ελλάδα απεφάνθηκαν ότι ο βράχος της Ακρόπολης είναι υπό κατάρρευση , λες και είναι ο ¨ βράχος¨ της Ελληνικής οικονομίας.

«Αντίο Ακρόπολη» λένε οι Γερμανοί!
«Akropolis adieu?», είναι ο τίτλος άρθρου που δημοσιεύεται στην ...
ηλεκτρονική έκδοση της γερμανικής Frankfurter Rundschau με αφορμή τη μελέτη μηχανικών αναφορικά με το πρόβλημα της πτώσης βράχων στην Ακρόπολη.

«Τη στιγμή που η Ελλάδα φέρεται να αφήνει πίσω την κρίση, συμβαίνει το εξής: το ‘ου γαρ έρχεται μόνον' φαίνεται πως ισχύει και για το διασημότερο σήμα κατατεθέν της Αθήνας. Η Ακρόπολη, ο βράχος στο κέντρο της πόλης όπου ο Περικλής έχτισε τον Παρθενώνα, τα Προπύλαια, το Ερέχθειο και το Ναό της Αθηνάς Νίκης, μπορεί να απολέσει τη σταθερότητά του» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο άρθρο.
Μήπως θέλουν να υποτιμήσουν τους Έλληνες μηχανικούς-συντηρητές-αναστηλωτές και να υποσκελίσουν τις αρμόδιες Ελληνικές Υπηρεσίες ;

Ας θυμηθούμε τι μας έλεγαν τον Μάιο του 2011.
Λίγο πριν μας βάλουν για τα καλά στην μνημονιακή μέγγενη πάλι ασχολιόταν ¨οι πολιτισμένοι της Δύσης¨ με τον βράχο της Ακρόπολης.

«Πρέπει η Ελλάδα να πουλήσει την Ακρόπολη;».
Με αυτόν τον προκλητικό τίτλο και μία φωτογραφία που δείχνει ένα ακέφαλο άγαλμα μπροστά από τον Παρθενώνα, η γερμανική εφημερίδα Bild «ξαναχτύπησε» στη διαδικτυακή της έκδοση με ένα άρθρο-φωτιά για τη χώρα μας.
Ματίνα Νταλλαρή18/05/201112:4542
protothema.gr/

Σύμφωνα με τις παραπάνω θέσεις των δημοσιευμάτων ¨ποιος θα αγόραζε ένα υπό κατάρρευση βράχο; Αν δεν ήταν τρελός ή δόλιος.
Τώρα μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια κοινωνικής απελπισίας και εξαθλίωσης θα μπορούσαμε να προσθέσουμε στο παραπάνω δημοσίευμα και τον ισχυρισμό του ¨ Την στιγμή που η Ελλάδα φέρεται να αφήνει πίσω την κρίση , συμβαίνει το εξής: το ‘ου γαρ έρχεται μόνον' φαίνεται πως ισχύει και για... ¨ την διασημότερή οικονομική δύναμη της Ευρώπης.

¨ Ισχυρό είναι το πλήγμα για την οικονομία της Γερμανίας από την αδύναμη οικονομία της Ευρωζώνης, αλλά και τους γεωπολιτικούς προβληματισμούς, που έχουν ανακύψει, κυρίως λόγω της ρωσο-ουκρανικής κρίσης, όπως ξεκάθαρα αποτυπώνεται και στις βιομηχανικές παραγγελίες.
Ειδικότερα, τον Αύγουστο, οι βιομηχανικές παραγγελίες σημείωσαν μηνιαίες απώλειες, ίσες με το 5,7%, πτώση υπερδιπλάσια από την αναμενόμενη.

Οι οικονομικοί αναλυτές, που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση, ανέμεναν πτώση των βιομηχανικών παραγγελιών κατά 2,6% σε μηνιαία βάση, ωστόσο διαψεύστηκαν επί τω χείρω.
Πρόκειται για δεύτερο αρνητικό ρεκόρ φέτος, καθώς οι παραγγελίες κατέγραψαν τα χειρότερα αποτελέσματα από το 2009.

Να σημειωθεί ότι τον Ιούλιο, ο δείκτης είχε καταγράψει ενίσχυση, κατά το αναθεωρημένο ποσοστό +4,9%, ωστόσο ακολουθούσε έναν πολύ αδύναμο Ιούνιο, όπου οι βιομηχανικές παραγγελίες είχαν πέσει στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2011.
Σε ετήσια βάση, τον Αύγουστο, οι βιομηχανικές παραγγελίες έπεσαν κατά 1,3%, έναντι πρόβλεψης για ενίσχυση +2,6%.
Τον Ιούλιο οι βιομηχανικές παραγγελίες είχαν αναπτυχθεί κατά 5,9%, ενώ η αρχική ανακοίνωση ανέφερε ενίσχυση κατά 4,9%.
Το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας, πάντως, ανέφερε ότι η συρρίκνωση των βιομηχανικών παραγγελιών οφείλεται και σε εποχιακούς παράγοντες, συγκεκριμένα δε, στις διακοπές των σχολείων¨
bankingnews.gr/ 06/10/2014 - 09:25

Η ¨ενασχόληση¨ των Γερμανών με την Ακρόπολη σημειολογικά μπορεί και να δείχνει ¨ τι βράχος ψύχους και ανεργίας θα τους πέσει αν ο Πούτιν αποφασίσει να κλείσει τις στρόφιγγες και ταυτόχρονα ο Ερντογάν εμποδίσει την εξόρυξη του Κυπριακού Φυσικού Αερίου.

Όμως ο Βράχος της Ακρόπολης σαν το Παγκόσμιο μνημείο της μοναδικής ισορροπίας , αρμονίας και οπτικής καλαισθησίας και στο οποίο οι ναζιστές τόλμησαν να τοποθετήσουν το βδέλυγμα της μισαλλοδοξίας τους στα δύσκολα χρόνια της κατοχής…
ΔΕΝ ΠΕΦΤΕΙ και ΔΕΝ ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ!
Άλλοι βάρβαροι θα πέσουν με τις απάνθρωπες πολιτικές τους.

Δεν μπορούν να κατανοήσουν οι πολιτισμένοι φίλοι μας στην Δύση ότι για να κάνεις ανθρώπινη αναπτυξιακή πολιτική πρέπει να ¨εμπνέεσαι¨ από την αρμονική ισορροπία των διαστάσεων της Ακρόπολης και όχι από το στενό πλαίσιο του κέρδους των τοκογλυφικών αγορών.

Όταν το καταλάβουν αυτό θα κάνουν και τις ζωές τους εύκολες και θα μάθουν να μην τσαλαπατούν λαούς. Θα το καταλάβουν όμως ή είναι πολύ αργά πριν τις μεγάλες ανακατατάξεις και ανατροπές που έρχονται;

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Unknown στις 10/08/2014 11:21:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Αντίο "Γερμανική οικονομία" λέει ο Βράχος της Ακρόπολης."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες