ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:20 Οκτωβρίου 2014
Αναρτήθηκε από xristos.konitsa

Συνάντηση εργασίας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση με τον Υπουργό Π.Ε.Κ.Α. Γιάννη Μανιάτη .

Το σχεδιασμό και τις προτάσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας προκειμένου να προωθηθούν σημαντικές παρεμβάσεις και έργα που θα φέρουν ανάπτυξη και επενδύσεις δημιουργώντας πολλαπλασιαστικά οφέλη για τις δύο περιφέρειες ανέπτυξε η Γενική Γραμματέας Βίκυ Ευταξά στον Υπουργό Π.Ε.Κ.Α Γιάννη Μανιάτη στη διάρκεια της συνάντησης που είχαν κατά την επίσκεψή του στα Ιωάννινα.

Η Γενική Γραμματέας στη συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε του...
απόγευμα της Τετάρτης (15/10/2014) στο γραφείο της με τη συμμετοχή των συνεργατών του Υπουργού και υπηρεσιακών στελεχών της αρμόδιας Γενικής Δ/νσης Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης παρουσίασε στον κ. Μανιάτη τις προτεραιότητες της Αποκεντρωμένης σε βασικούς τομείς περιβάλλοντος και ανάπτυξης καθώς και συγκεκριμένες προτάσεις που έχουν δρομολογηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες για την υλοποίησή τους. Προτάσεις που κέντρισαν το ενδιαφέρον του Υπουργού και των συνεργατών του ο οποίος στη διάρκεια της συνάντησης συνεχάρη τη Γενική Γραμματέα για τη δουλειά που γίνεται ειδικά στη Δ/νση Υδάτων και το Τμήμα Φυσικών πόρων.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση όπως τόνισε η Γενική Γραμματέας, «υλοποιεί την κυβερνητική πολιτική. Παρεμβαίνει σε επίπεδο στρατηγικό αλλά και σε επίπεδο καθημερινότητας έχοντας ως στόχο την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας με περιβαλλοντικούς όρους και με γνώμονα την ισόρροπη ανάπτυξη. Το στοίχημα είναι να αποδείξουμε στην κοινωνία ότι μπορούν να συνυπάρξουν και τα δύο» ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Ευταξά και ζήτησε από τον κ. Μανιάτη την υποστήριξη και συμβολή του Υπουργείου προκειμένου να προχωρήσουν ζητήματα που θα δώσουν λύσεις περιβαλλοντικά ορθές και θα ξεμπλοκάρουν επενδύσεις.

Από την πλευρά του ο Υπουργός στάθηκε στην ανάγκη συνεργειών και συνεργασιών για την προώθηση μεταρρυθμίσεων που θα φέρουν ανάπτυξη, επενδύσεις και θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας. Μάλιστα στη διάρκεια της συνάντησης οι συνεργάτες του Υπουργού και τα υπηρεσιακά στελέχη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης όπου έκριναν απαραίτητο δεσμευτήκαν πως θα συνεργαστούν ώστε να υπάρχουν αποτελέσματα σε μια σειρά ζητημάτων που προκύπτουν είτε στο σχεδιασμό, είτε στην εξέλιξη και ανάπτυξη μιας δράσης.

Σε ότι αφορά στις προτεραιότητες και προτάσεις που παρουσίασε η Γενική Γραμματέας στη διάρκεια της συνάντησης πρόκειται για:
• Το κείμενο Αρχών και Δεσμεύσεων για την ορθολογική διαχείριση και αξιοποίηση της μαρμαροφόρου περιοχής Τρανοβάλτου που έχει υπογραφεί τον περασμένο Μάιο από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, το Δήμο Σερβίων – Βελβεντού , το Σωματείο Βιοτεχνών και Βιομηχάνων Μαρμάρου Κοζάνης και επιχειρηματίες μαρμάρου της περιοχής με στόχο να σχεδιαστούν, προγραμματιστούν και υλοποιηθούν τα αναγκαία έργα υποδομής για την ανάπτυξη της ευρύτερης λατομικής περιοχής Τρανοβάλτου και να λειτουργούν οι επιχειρήσεις μαρμάρου νόμιμα, σύμφωνα με τα ισχύοντα.

• Την καταγραφή των δημόσιων λατομείων (ενεργών και ανενεργών) σε ειδική βάση δεδομένων προκειμένου να καταστεί ένα εύχρηστο «εργαλείο» που θα συμβάλει στην καλύτερη και ορθολογικότερη αξιοποίησή τους. Στο σημείο αυτό η Γενική Γραμματέας ενημέρωσε τον Υπουργό για το ενδιαφέρον που εκδήλωσαν Ηπειρώτες της διασποράς για επενδύσεις στην Αμερική στον τομέα του ορυκτού πλούτου στη διάρκεια του συνεδρίου που είχαν πραγματοποιήσει το καλοκαίρι στα Ιωάννινα.

• Την αξιοποίηση του διαπιστωμένου Γεωθερμικού πεδίου Άρτας μέσω της διενέργειας διαγωνισμού που προσέλκυσε επενδύσεις του πρωτογενούς τομέα.

• Την αντιμετώπιση του πλημμυρικού προβλήματος στον Άραχθο μέσω συγκεκριμένων σεναρίων που επεξεργάστηκε η Δ/νση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης

• Την πρόταση για τα αρδευτικά προβλήματα στην ζώνη του Αμβρακικού και την επίλυσή τους μέσω της διαχείρισης των υδάτων και

• Τα στοιχεία για τις επενδύσεις στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Α.Π.Ε.) που αποδεικνύουν πως Δυτική Μακεδονία και Ήπειρος συμβάλουν σε μεγάλο βαθμό στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μέσω της αξιοποίησης των ανανεώσιμων πηγών.
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από xristos.konitsa στις 10/20/2014 07:26:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for " Συνάντηση εργασίας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση με τον Υπουργό Π.Ε.Κ.Α. Γιάννη Μανιάτη ."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978036373 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.

Αναγνώστες