ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:24 Οκτωβρίου 2014
Αναρτήθηκε από Unknown

Εκδήλωση για την αξία της Ελληνικής παιδείας.

Το Σάββατο, 25 Οκτωβρίου, στις 7.00 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του συγκροτήματος "Φρόντζου Πολιτεία", ο Πολυχώρος Πολιτισμού «διέλευσις» θα φιλοξενήσει τον Ανδρέα Προκοπίου στην παρουσίαση της ομιλίας του, με τίτλο «Παιδείας Ενθύμησις  - Μια φιλοσοφική απόπειρα αναγέννησης της Ελληνικής Παιδείας».

Θα παρουσιαστεί σε δύο μέρη: Μέρος Α' «Επιστροφή στις ρίζες της Παιδείας» και Μέρος Β' «Η Αναγέννηση της ...
Ελληνικής Παιδείας».

Σε μια περίοδο όπου η παγκόσμια κρίση των αξιών μας υποχρεώνει να αναθεωρήσουμε, ατομικά και συλλογικά, τις νοοτροπίες, τις διαθέσεις και τις συμπεριφορές που μας οδήγησαν στα σημερινά αδιέξοδα, είναι ευκαιρία να αναζητήσουμε τις αρχές της Ζωής που χάσαμε και ξεχάσαμε.

Η Παιδεία, η τροφός αυτή της ανθρώπινης πνευματικότητας, διεκδικεί τα κυρίαρχα δικαιώματά της και επιθυμεί να μας θυμίσει τον σκοπό της ύπαρξής της και τον τρόπο της δράσεώς μας.

- Τι είναι στ' αλήθεια η Παιδεία;
- Ποιος είναι ο σκοπός της;
- Ποια είναι τα μέσα της και ποιο είναι το έργο της;
- Τι το ιδιαίτερο κατέχει η Ελληνική Παιδεία;
- Γιατί ως Έλληνες οφείλουμε να αναγεννήσουμε την Ελληνική Παιδεία, και
- Τι έχουμε να δώσουμε ξανά στον παγκόσμιο πολιτισμό, σήμερα;


Οι Πλατωνικές Ιδέες μπορούν να αναλάβουν τον ρόλο του φωτεινού οδηγού για να μας βγάλουν έξω από την σπηλιά των σκιών και των φαντασμάτων, στο Φως της Αλήθειας.

"η μάθηση δεν είναι κάτι άλλο παρά ανάμνηση, και επομένως είναι κάτι που σε κάποιον προηγούμενο χρόνο έχουμε μάθει και τώρα ξανά θυμόμαστε." Πλάτων, Φαίδων 72e

Ο ομιλητής Ανδρέας Αγγέλου Προκοπίου γεννήθηκε το 1948 στην Αθήνα. Σπούδασε Μαθηματικά, Πληροφορική και Επιχειρησιακή Έρευνα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μετά από θητεία 25 ετών σε διάφορες επιχειρήσεις, ως στέλεχος της Πληροφορικής και της Διοίκησης, ασκεί σήμερα το επάγγελμα του Συμβούλου σε θέματα Διοίκησης, Οργάνωσης, Ελέγχου Ποιότητας και Πληροφορικής.

Έχει κάνει δημόσιες ομιλίες και έχει δημοσιεύσει άρθρα, ποιητικές συλλογές και μεταφράσεις σχετικά με την πνευματικότητα, τον πολιτισμό και τον ανθρωπισμό.


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Unknown στις 10/24/2014 11:06:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Εκδήλωση για την αξία της Ελληνικής παιδείας. "

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες