ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:8 Οκτωβρίου 2014
Αναρτήθηκε από Unknown

Ευρωβουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: " Απροστάτευτοι οι Ευρωπαίοι πολίτες."

Ανακοίνωση της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με την Συνολική Οικονομική και Εμπορική Συμφωνία (CETA) μεταξύ ΕΕ και Καναδά: «οι Ευρωπαίοι πολίτες μένουν πλήρως απροστάτευτοι απέναντι στις στρατηγικές κερδοφορίας των πολυεθνικών εταιρειών.»

Η συνάντηση κορυφής μεταξύ Ε.Ε.-Καναδά και η επικύρωση της διμερούς Συνολικής Οικονομικής και ...
Εμπορικής Συμφωνίας (CETA), θέτει σε τροχιά εφαρμογής τις διμερείς συμφωνίες που καταργούν και τις ελάχιστες εναπομείνασες εγγυήσεις των δικαιωμάτων των Ευρωπαίων πολιτών.

Η CETA αποτελεί την πρώτη από τις τρεις παρόμοιες συμφωνίες στις οποίες εμπλέκεται η Ε.Ε. και οι οποίες οδεύουν προς επικύρωση υπό καθεστώς πλήρους μυστικότητας και αδιαφάνειας (ακολουθούν οι TTIP –Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων μεταξύ Ε.Ε. και ΗΠΑ– και TISA – Εμπορική Συμφωνία για τις Υπηρεσίες). Κοινός στόχος και των τριών συμφωνιών είναι η παράκαμψη όλων των εθνικών κανόνων που προστατεύουν τα δικαιώματα των λαών της Ευρώπης, προκειμένου να αρθούν και τα πλέον ελάχιστα εμπόδια στη διασφάλιση των υπερκερδών των υπερεθνικών επιχειρήσεων και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

Με την υπογραφή των συμφωνιών αυτών, οι κανόνες προστασίας της εργασίας και τα εργασιακά δικαιώματα, οι περιβαλλοντικοί κανόνες, οι κανόνες για την ασφάλεια των τροφίμων και τη δημόσια παροχή υπηρεσιών, όπως η υγεία και η παιδεία, καθώς και οι νόμοι για την προστασία των προσωπικών δεδομένων μπαίνουν στο περιθώριο και οι Ευρωπαίοι πολίτες μένουν πλήρως απροστάτευτοι απέναντι στις στρατηγικές κερδοφορίας των πολυεθνικών εταιρειών. Οι συμφωνίες αυτές συνιστούν τις πλέον χαρακτηριστικές περιπτώσεις εφαρμογής των πιο ακραίων νεοφιλελεύθερων πολιτικών εις βάρος του κόσμου της εργασίας και της κοινωνίας των πολιτών σ’ ολόκληρο τον κόσμο.

Τυχόν επικύρωσή τους θα αποτελεί κατάφωρη παραβίαση ακόμη και της δημοκρατικά "ανάπηρης" Ευρωπαϊκής Συνθήκης της Λισσαβώνας, καθώς δεσμεύουν εν κρυπτώ όχι μόνο τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, αλλά και τα εθνικά κοινοβούλια σε πεδία που ρητά εξαιρούνται από τις νομοθετικές ευχέρειες του Συμβουλίου και του Ευρωκοινοβουλίου και τις υποχρεωτικά κοινές πολιτικές. Επιπλέον, τέτοιου είδους συμφωνίες επιχειρούν να παρακάμψουν τόσο το Ευρωπαϊκό όσο και τα Εθνικά Κοινοβούλια, επιχειρούν να παρακάμψουν τους λαούς και θέτουν σε αμφισβήτηση ό,τι έχει κατακτηθεί με αγώνες δεκαετιών, θέτοντας σε δοκιμασία τον πολιτισμό τον οποίο προωθεί η ελεύθερη σκέψη και η δημοκρατία.

Το φαινόμενο αυτό θέτει με τον πιο αμείλικτο τρόπο το ερώτημα σε όλους τους λαούς της Ευρώπης: Θα επιτρέψουμε στη δικτατορία των αγορών να καταργήσει τη Δημοκρατία;

Η Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την κατηγορηματική της αντίθεση στην κύρωση αυτών των συμφωνιών και καλεί τον ελληνικό Λαό να συμμετάσχει στις 11 Οκτωβρίου 2014, με κάθε πρόσφορο τρόπο, στην πανευρωπαϊκή κινητοποίηση εναντίον της ΤΤΙΡ και της CETA που αμφισβητούν τις κατακτήσεις δεκαετιών.


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Unknown στις 10/08/2014 11:13:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Ευρωβουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: " Απροστάτευτοι οι Ευρωπαίοι πολίτες.""

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες