ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:21 Οκτωβρίου 2014
Αναρτήθηκε από Άκης

Η κοσμοχαλασιά κοντά και η αναλαμπή στην σειρά.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας.
Από ώρα σε ώρα περιμένουμε τον γείτονα μας Τούρκο να μας κάνει ¨μεγάλο καλό¨.
Και ποιο θα είναι αυτό;
Να ξυπνήσει τον Κολοκοτρώνη που φέρουμε μέσα μας.

8 Οκτωβρίου 1838 στην Πνύκα
Ο Γέρος του Μοριά ομιλεί σε μαθητές στην...
Πνύκα.
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση.

Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα.
Αποσπάσματα από τον Λόγο του Κολοκοτρώνη στην Πνύκα
sansimera.gr/

Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου 2013 κάπου στην Καστοριά ένας Γέρος στην καρδιά του οποίου ¨ξύπνησε¨ ο Κολοκοτρώνης ομιλεί σε νέους στο καφενείο του χωριού.
Επίκαιροι διάλογοι …που μου μεταφέρθηκαν και προσπάθησα να τους αποδώσω σε μία λογική συνέχεια κειμένου ως αντίδωρο στο χειμαζόμενο σήμερα Έλληνα.

¨-Σύνελθε ρε φίλε, σε λίγο θα έχουμε πόλεμο!
-Άντε ρε μας έπρηξες εδώ και χρόνια με την καταστροφολογία σου...
Ο νεαρός με το frento-espesso τα έβαζε με τον¨ δικτυωμένο¨ του χωριού που ήταν το παρατσούκλι του δεύτερου γιατί βρισκόταν μόνιμα κολλημένος στο διαδίκτυο.
Έτσι τα λόγια πηγαινοερχόταν μεταξύ τους δίχως νόημα μέχρι που παρενέβη ένας τρίτος αρκετά ηλικιωμένος στους χρόνους και σεβάσμιος στους λόγους ο ¨μπάρμπα- Ποθητός¨.

-Εδώ που κάθεστε και οι δύο και απολαμβάνετε τον καφέ σας αμέριμνα κάτω από τον κεντρικό πλατάνι που σκεπάζει τον καφενέ, εδώ σε τούτο το δένδρο, οι κομιτατζήδες κρέμασαν τον δάσκαλο και τον παπά του χωριού μας.


Φώτο από epanastasilae.blogspot.gr


-Λοιπόν βάλτε το καλά μέσᨨ στο φευγάτο ¨¨ μυαλό σας. Από τότε μέχρι και σήμερα αλλά και από τα παλιά χρόνια ο πόλεμος ποτέ δεν σταμάτησε πάνω σε αυτό το αλωνάκι που το λένε Ελλάδα. Αντίθετα εμείς σήμερα βιώνουμε βαθύ ύπνο και δεν καταλαβαίνουμε τις μορφές πολέμου που ενεργούνται εναντίον μας με σκοπό να συντρίψουν σε κομμάτια τις δύο μαρμάρινες πνευματικές κολώνες του κόσμου πάνω στις οποίες στηρίζεται ο ανθρώπινος πολιτισμός. Και αν στο σχολειό δεν σας έμαθαν ποιες είναι οι κολώνες αυτές, μάθε το από την πείρα της ζωής μου, ότι είναι η Ορθοδοξία και ο Ελληνισμός.
-Άρα και εσύ που ρουφάς το frendo και εσύ που παπαγαλίζεις με το διαδίκτυο είσθε βαθιά νυχτωμένοι. Ο ΠΟΛΕΜΟΣ- ΗΔΗ- ΕΝΕΡΓΕΙΤΑΙ.
Απλώς τώρα η ΣΥΡΙΑ θα μας ΣΥΡΕΙ στην ΤΡΙΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ!
Και ο λόγος είναι το πυρηνικό- θανατηφόρο οπλοστάσιο που διαθέτουν οι ανθρωποκτόνες -αντίχριστες δυνάμεις των ημερών μας.

Όλοι οι θαμώνες του καφενέ του χωριού σιώπησαν και άκουγαν τα λόγια του ¨κυρ. Ποθητού¨. Άλλωστε από τις ειδήσεις της TV δεν έβγαζαν άκρη. Και ο παππούς συνέχιζε ακάθεκτος να φυλλορροεί τις σκέψεις του μέσα από την σοφία των χρόνων του.

-Αν δεν το ξέρετε, εδώ πάνω στην Καστοριά μας στους χρόνους της λατινοκρατίας υπήρχε το ζωντανό Ρωμαίικο Δεσποτάτο της Ηπείρου. Γι αυτό και τα τόσα περίτεχνα βυζαντινά Εκκλησάκια και τα καλαίσθητα ιστορικά μνημεία σε όλη την επικράτεια της Ηπείρου, της Δυτ. Μακεδονίας και της Άρτας.

-Μετά την λατινοκρατία και την σύντομη περίοδο των Παλαιολόγων μας ήρθε καπάκι η Τουρκοκρατία για 500 και χρόνια και αποκτήσαμε εδώ και 100 χρόνια ρανίδες λευτεριάς αφού μεταγγίσαμε μαρτυρικό αίμα στην γη που μας γέννησε η οποία γνώρισε ακόμα και στις μέρες μας την φρίκη των κομιτατζήδων και των παγκόσμιων χορηγών τους. Τι να πούμε άραγε και για τα σιδερόφρακτα όντα του ναζισμού που κατέκλυσαν την χώρα μας σαν ακρίδες;

Η συζήτηση πήγαινε να γίνει ιστορική αλλά ο παππούς με μια φράση –ερώτηση την άλλαξε σε πολιτική και άναψε τα αίματα.
-Μπορεί να μου πει κάποιος αν η τότε λατινοκρατία διαφέρει σε τίποτε από τους σημερινούς τοκογλυφικούς μηχανισμούς των απογόνων των Λατίνων δυναστών που λυμαίνονται τους καρπούς της ζωής μας;

Σιώπησαν όλοι γιατί δεν καλοκατάλαβαν το νόημα της ερώτησης. Μόνον όταν ο παππούς τους μίλησε για τον φόρο αίματος και τα χαράτσια που κατέβαλαν παρά την θέληση τους οι υπόδουλοι Έλληνες στους Λατίνους και στους Τούρκους όλοι ξεσηκώθηκαν γιατί θυμήθηκαν τα δικά τους χαράτσια που έπεσαν πάνω στα κεφάλια τους πρόσφατα!

Και άρχισαν τότε όλοι μαζί να μιλούν για τις αδικίες, τις κλεψιές και τις καταχρήσεις που συνέχεια αποκαλύπτονται .
-Το μυαλό επιτέλους άρχισε ¨να λειτουργεί¨ με το άδειασμα της τσέπης.
Είπε ο κυρ. Ποθητός που κατάλαβε την ¨αγανάκτηση¨ αυτή και στράφηκε πλέον συμβουλευτικά στους νέους.
-εσείς οι νέοι έχετε να ασχοληθείτε με πιο σπουδαία πράγματα, αρκεί να ξεσηκωθείτε από τα παχνιά σας και να αρχίσει να λειτουργεί το μυαλό σωστά. Σκεφτείτε μόνο πόσες γενιές πέρασαν στα 550 χρόνια από τότε που χάσαμε την πρωτεύουσα μας , την Βασιλεύουσα των πόλεων. Όλες αυτές οι γενιές δεν ήταν ψόφιοι σαν και εμάς αλλά προσδοκούσαν το ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ με ζωντανή ελπίδα. Για αυτό το τραγουδούσαν και το έψελναν στα πανηγύρια τους.
-Και το παράξενο είναι ότι έλαχε ο κλήρος σε εμάς τις αδιάφορες γενιές κατά τα άλλα να ζήσουμε μέσα από αυτήν την Κοσμοχαλασιά που ετοιμάζουν κάποιοι την δική μας νέκρα-Ανάσταση!
-Ήδη όλα τα πολεμικά σήμαντρα ¨εξαγγέλλουν¨ την απελπισία και την καταστροφή για να απονευρώσουν την ζωή και την ελπίδα από τους ανθρώπους.

-Επειδή τελευταία ακούω πολλά για το Ποθούμενο, ο λογισμός μου λέει ότι το Ποθούμενο δεν θα έρθει όταν οι Ξανθοί για τα δικά τους συμφέροντα θα κατεβούν στα Στενά, αλλά το Ποθούμενο θα αρχίσει να ολοκληρώνεται προς το τέλος των ωδινών που ετοιμάζουν οι ισχυροί για την ανθρωπότητα και όταν ζωντανέψει η μαρμαρωμένη- παγωμένη Ρωμαίικη Συνείδηση του Νεοέλληνα ώστε να τον αλλοιώσει σε πραγματικό ΡΩΜΗΟ και Άξιο ΈΛΛΗΝΑ.
-Τότε μόνο θα αξίζει νᨨ ζωντανέψε騨 ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς κατά τις άγνωστες βουλές του ΘΕΟΥ για να έχει Λαό και Ποίμνιο Άξιο που θα συνεχίσει τον Θεόδοτο ρόλο του σαν θεματοφύλακας της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Ελληνορωμαϊκής Παράδοσης και του Ελληνοχριστιανικού Πολιτισμού.

-Τελικά το Ποθούμενο θα ολοκληρωθεί όταν η Αυτοκρατορική Μίτρα, η Ράβδος της Εξουσίας και το ένδυμα του Σάκου φορεθούν στον ΦΙΛΟ του ΘΕΟΥ, σε εκείνον τον ΔΙΚΑΙΟ που τον προανήγγειλαν Άγιοι Άνθρωποι, ακόμα και ο Μακρυγιάννης τον είδε και τον άκουσε σαν ¨¨πρόεδρο της επιτροπής του ΘΕΟΥ στην Πόλη.¨¨

-Αν σήμερα κάποιοι και για τους δικούς τους λόγους εφαρμόζουν γεω-στρατηγικά σχέδια για να αναδείξουν την παγκόσμια διακυβέρνηση εμφορούμενη από αντίχριστο πνεύμα σίγουρα θα απογοητευθούν γιατί παράλληλα με το μυστήριο της ανομίας ενεργείται και το μυστήριο της Ευσεβείας που θα αναδείξει τον προαναγγελλόμενο ΣΧΕΔΙΟ του ΘΕΟΥ, το άγνωστο σε όλους εμάς.

-Η προγιαγιά μου η Μαριγώ το γένος Νοταρά από γενιά πολίτικη μου έδειχνε μέσα στην εκκλησία του χωριού όταν την επισκεπτόταν ο τότε ΔΕΣΠΟΤΗΣ μας κάτι που δεν το καταλάβαινα σαν παιδάκι.
¨¨ τα βλέπεις αυτά που έχει ο Δέσποτας;
¨¨ τι γιαγιά την ρωτούσα; Και αυτή μου έδειχνε με το δάκτυλο της ¨¨ ¨αυτό το αστραφτερό στέμμα, αυτή η χρυσή ράβδος και αυτά τα χρυσά ρούχα είναι δανεικά γιατί τα χάρισε στον Δεσπότη μας ο Εξουσιαστής της ΠΟΛΗΣ άθελα του¨

-Που να καταλάβω τότε εγώ. Μέχρι που μεγάλωσα και ένας καλόγερος μου επιβεβαίωσε τα λεγόμενα της γιαγιάς μου.
¨¨η γιαγιά είχε δίκαιο παιδί μου, η Οικονομία του ΘΕΟΥ διαφύλαξε τα Εθναρχικά-Αυτοκρατορικά αυτά Σύμβολα και μάλιστα έβαλε τον ίδιο τον Μωάμεθ τον Πορθητή να τα παραδώσει στον πρώτο μετά την Άλωση της Κωνσταντινούπολης Πατριάρχη μας Σχολάριο Γεννάδιο, κινούμενος από πολιτικούς λόγους και ενεργώντας άθελα του Θεία Νεύση ώστε να εξυπηρετήσει το σχέδιο του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ μέχρι τελευταίας κεραίας. Αυτά τα Εθναρχικά Σύμβολα την ορισμένη από τον ΘΕΟ στιγμή μόνο γνήσιοι στην Ορθοπραξία ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ θα τα παραδώσουν στον ¨εν Αγγελική Κελεύσει ¨ ΡΩΜΗΟ-ΔΙΚΑΙΟ και ΦΙΛΟ του ΘΕΟΥ¨ και ο καλόγερος γελώντας μου έλεγε ¨βλέπεις κανένα αληθινό Ρωμιό-πολιτικό στις ημέρες μας που είναι άξιος τέτοιας τιμής;¨

Όλοι κάτω από την Πλατάνα του καφενείου αποσβολώθηκαν με τα λεγόμενα του Παππού. Κάποιος όμως έξυπνος περιπαικτικά τον προέτρεψε να συχνάζει περισσότερο στο καφενείο για να φέρνει και τα παιδιά του να ακούνε …¨τα ωραία παραμύθια¨ του Παππού.
Και τον κατηγόρησε σαν ¨γραφικό¨ και εκτός τόπου και χρόνου.

Όμως ο παππούς τον αποστόμωσε..
-Φίλε, σήμερα οι ¨γραφικοί με την Παράδοση… γράφουν ιστορία¨
- Δεν χρειάζεται τα παιδιά σου να τα φέρεις για να ακούσουν ¨παραμύθια¨ γιατί θα τα ζήσουν, ενώ για σένα αμφιβάλλω αν θα ζήσεις για να τα δεις γιατί αν δεν ποθείς κάτι δεν σου ¨κάθεται¨ με τίποτα. Όλοι παγώσανε γιατί φοβήθηκαν καυγά. Ο Παππούς φαίνεται δεν χωράτευε και συνέχισε...
-Σε λίγο καιρό δεν θα πίνεται καφέ και ¨ποικιλίες του καφέ¨ αλλά καφέ με ρεβίθι και αν υπάρχει και αυτό ,μάλιστα θα το πίνεται στα χέρσο- χώραφα που θα τα καλλιεργείται για να θρέψετε τις φαμιλιές σας.
-Το ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ θα το δείτε όταν το φαγητό σας θα το τρώτε ανακατωμένο με τα δάκρυα σας...

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Άκης στις 10/21/2014 09:07:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for " Η κοσμοχαλασιά κοντά και η αναλαμπή στην σειρά."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.

Αναγνώστες