ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:16 Οκτωβρίου 2014
Αναρτήθηκε από xristos.konitsa

Iebrahem Muslem: " Το Kobani είναι ακόμη όρθιο. Πάνω απ΄ όλα οι λαοί και τα δικαιωμάτά τους. "

Αποκλειστική συνέντευξη του Iebrahem Muslem, εκπροσώπου του κόμματος Δημοκραικής Ένωσης (Κουρδικό Κόμμα Συρίας) στην Iskra και τον Ανδρέα Ζαφείρη.

Ερ.: Με μεγάλη αγωνία ο ελληνικός λαός παρατηρεί την ηρωική αντίσταση των κούρδων μαχητών και μαχητριών. Δυστυχώς ελάχιστη πληροφόρηση υπάρχει για τη Ροζάβα και το καθεστώς της περιοχής.

Απ.: Αυτό είναι αλήθεια. Ουσιαστικά, τα...
ελληνικά ΜΜΕ άρχισαν να ασχολούνται με το θέμα τις τελευταίες μέρες. Αλλά το Κobani πολιορκείται από την ISIS για έναν ολόκληρο μήνα. Και, πριν από αυτό, δεχόταν επιθέσεις από την ίδια οργάνωση επί ένα χρόνο. Χωρίς σχεδόν κανένας στην Ελλάδα -αλλά και γενικά στη Δύση- να ασχολείται. Ο λόγος που οι τελευταίες επιθέσεις είναι εντονότερες και πιο δύσκολες να αποκρουστούν είναι τα βαριά όπλα που κατάσχεσαν οι τζιχαντιστές στο Ιράκ, μετά την υποχώρηση του Ιρακινού στρατού. Έτσι, πιο καλά εξοπλισμένοι πλέον, ξαναγύρισαν στις περιοχές μας. Παρόλα αυτά, οι μαχητές μας συνεχίζουν να ανθίστανται με ηρωισμό.

Ερ.: Ποια είναι η στρατιωτική και πολιτική κατάσταση αυτή τη στιγμή στη περιοχή; Εκτός από το Κομπανί, υπάρχει ο κίνδυνος να επεκταθούν οι μάχες;

Απ.: Το Κobani, στρατιωτικά, αντέχει ακόμη. Οι τζιχαντιστές έχουν καταφέρει να φτάσουν στα περίχωρα της πόλης και να καταλάβουν κάποιες συνοικίες στις παρυφές της, αλλά σίγουρα –σε αντίθεση με όσα κυκλοφορούν στα ΜΜΕ- δεν έχουν ακόμη μπει στην πόλη. Η αντίσταση των μαχητών μας, οι οποίοι πολεμούν με πολύ υποδεέστερο οπλισμό σε σχέση με τους τζιχαντιστές –μιλάμε στ'αλήθεια για μια μάχη Δαβίδ με Γολιάθ- είναι πραγματικά ηρωική και αξιοθαύμαστη. Αν, όμως, το Κobani πέσει, τότε οι μάχες προφανώς και θα επεκταθούν. Το Κόμπανι είναι το κεντρικό από τα τρία καντόνια της Ροζάβα, της αυτοδιοικούμενης κουρδικής περιοχής της Συρίας, και μια ενδεχόμενη κατάληψή του, θα δώσει την ευκαιρία στους τζιχαντιστές να επιτεθούν και στα άλλα δύο, το Αφρίν και το Τζιζίρε, με απώτερο σκοπό να πάρουν όλη την περιοχή της Ροζάβα υπό τον έλεγχό τους.

Ερ.: Υπάρχουν σειρά στοιχείων που αποδεικνύουν τη χρηματοδότηση και εξοπλισμό του ISIS τόσο από τα φιλοαμερικανικά καθεστώτα του κόλπου όσο και από την Τουρκία. Ποιό είναι το σχέδιο της τουρκικής κυβέρνησης;

Απ.: Η τουρκική κυβέρνηση ανησυχεί εξαιτίας της εγκαθίδρυσης της αυτοδιοίκησης της Ροζάβα. Φοβάται τι επίδραση μπορεί να έχει αυτό στους δικούς της Κούρδους. Γι'αυτό προσπαθεί, από τη μία βοηθώντας την ISIS και, ουσιαστικά, εκτοπίζοντας ανθρώπους από τις πατρογονικές τους εστίες, από την άλλη προτείνοντας τη δημιουργία μιας «νεκρής ζώνης» στα κουρδικά εδάφη, ουσιαστικά να επέμβει στη Ροζάβα και να διαλύσει το δημοκρατικό σύστημα που εγκαθιδρύθηκε –με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τις κουρδικές περιοχές της Συρίας. Αυτό, φυσικά, δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε.

Ερ.: Όλα δείχνουν ότι η σφαγή των Κούρδων μπορεί να είναι ο πρόλογος μιας μεγάλης επέμβασης των ΗΠΑ αλλά και της Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή. Ποια θα είναι η στάση του κινήματος των Κούρδων, τόσο στη Συρία και στο Ιράκ όσο και στην Τουρκία μπροστά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο;

Απ.: Εμείς έχουμε εγκαθιδρύσει στις περιοχές μας ένα σύστημα απόλυτα δημοκρατικό, με απόλυτο σεβασμό όλων των εθνικοτήτων που ζουν σε αυτό. Στις περιοχές μας, εκτός από Κούρδους, ζουν Άραβες, Τουρκμένιοι, Αρμένιοι και άλλοι. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι είναι ισότιμα μέλη της κοινωνίας μας και εκπροσωπούνται σε όλες τις βαθμίδες της διοίκησης. Ακόμη και οι επίσημες γλώσσες της Rojava είναι τρεις: τα κουρδικά, τα αραβικά και τα συριακά. Οποιοσδήποτε, λοιπόν, θελήσει να διαλύσει αυτό το σύστημα, θα μας βρει απέναντί του. Θα είναι εχθρός μας. Και εχθρός όλων των λαών μας και της δημοκρατίας.

Ερ.: Υπάρχει η πιθανότητα να δημιουργηθεί κουρδικό κράτος στη περιοχή; Πως θα διασφαλιστεί η ανεξαρτησία του από τα σχέδια των ΗΠΑ;

Απ.: Οι Κούρδοι του Ιράκ είναι πιθανόν, πράγματι, να βρίσκονται κοντά στην ανεξαρτησία τους. Και ένα ανεξάρτητο Κουρδιστάν αποτελεί το όνειρο κάθε Κούρδου. Ωστόσο, αυτό που έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία, είναι η ουσιαστική εγκαθίδρυση της δημοκρατίας. Εμάς μας ενδιαφέρει όλο το Κουρδιστάν να είναι ελεύθερο. Δεν αναγνωρίζουμε τα σύνορα που κάποιοι άλλοι χάραξαν στις περιοχές μας. Και δεν μας αφορούν αυτά τα σύνορα. Εμείς θέλουμε όλοι οι λαοί της περιοχής να ζουν ισότιμα, δημοκρατικά και αδελφωμένοι. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Και γι'αυτό παλεύουμε. Να εγκαθιδρυθεί ένα πραγματικά δημοκρατικό σύστημα σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή. Μέσα στο οποίο τα κράτη και τα σύνορα δεν θα έχουν τη σημασία που έχουν τώρα. Αλλά θα μπαίνουν, πάνω από όλα, οι λαοί και τα δικαιώματά τους.

iskra.gr


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από xristos.konitsa στις 10/16/2014 01:10:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Iebrahem Muslem: " Το Kobani είναι ακόμη όρθιο. Πάνω απ΄ όλα οι λαοί και τα δικαιωμάτά τους. " "

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978036373 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.

Αναγνώστες