ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:2 Οκτωβρίου 2014
Αναρτήθηκε από Άκης

Κάτι τρέχει με τη Siemens και το συγκρότημα Λαμπράκη.

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου.
Ήμασταν οι πρώτοι, η “Ελεύθερη Ώρα” και ο υπογράφων, από τη στιγμή που τη διακυβέρνηση της χώρας ανέλαβε ο Αντώνης Σαμαράς, που γράφαμε πως “η Μέρκελ κρατάει από τα αχαμνά τον Σαμαρά”.

Και πώς να μην τον κρατούσε, όταν υπάρχει το βεβαρημένο παρελθόν του “βρώμικου” 1993 και της πτώσεως της κυβέρνησης Μητσοτάκη, προκειμένου να αναλάβει η γερμανική πολυεθνική...
εταιρεία Siemens το μεγαλύτερο έργο της εποχής, δηλαδή την παροχή 1,1 εκ. ψηφιακών μονάδων, από τον κρατικό την εποχή εκείνη ΟΤΕ. Δυστυχώς όμως, όταν υπάρχει βεβαρημένο παρελθόν, αυτό το παρελθόν υπαγορεύει τα βήματά σου και στο παρόν!

Έτσι, ο Αντώνης Σαμαράς ως Πρωθυπουργός εκβιάστηκε από την Μέρκελ, με την απειλή της ματαίωσης του ταξιδιού του στη Γερμανία στις 24 Αυγούστου 2012 - σ΄ αυτό το ταξίδι δηλώθηκε από τον Πρωθυπουργό μας η απόλυτη υποταγή του στη Μέρκελ - και υποχρέωσε τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα να υπογράψει τον εξωδικαστικό συμβιβασμό του Ελληνικού Δημοσίου με την γερμανική πολυεθνική εταιρεία Siemens στις 22 Αυγούστου 2012, δηλαδή δυο μέρες πριν την επίσημη συνάντηση στο Βερολίνο με τη Μέρκελ. Ήταν τότε, που έτσι ξαφνικά και με το έτσι θέλω, η απόφαση της αποζημίωσης προς τον Ελληνικό λαό των 2 δις της ομόφωνης απόφασης της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής – για τα μαύρα ταμεία της Siemens προς πολιτικά πρόσωπα - μετατράπηκε από τις μνημονιακές κυβερνήσεις Παπαδήμου και Σαμαρά σε αποζημίωση περί τα 200 εκ. ευρώ, τα οποία δεν ήταν στο σύνολό τους μετρητά.

Για τη σύναψη αυτού του εξωδικαστικού συμβιβασμού Ελληνικού Δημοσίου - Siemens, ο Πρωθυπουργός της χώρας Αντώνης Σαμαράς λίγο πριν τις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012, σε συνέντευξή του στο δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου και στον ισότοπο e-nikos.gr τον χαρακτήρισε ως μεγάλη επιτυχία!

Όμως, παρ΄ότι η Siemens υπέγραψε αμέσως αυτόν τον συμβιβασμό στις 7 Μαρτίου 2012 (ενεκρίθη από το Διοικητικό Συμβούλιο της Siemens AG στις 29/2/2012 και από το Διοικητικό Συμβούλιο της Siemens ΑΕ στις 2/3/2012) που ήταν σε όφελός της σε σχέση με το ποσό της απόφασης της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής, το Ελληνικό Δημόσιο δεν τον υπέγραφε. Τι ακριβώς φοβούνταν οι προκάτοχοι του Στουρνάρα, Ζανιάς και Σαχινίδης, αλλά και ο ίδιος ο Γιάννης Στουρνάρας και δεν υπέγραφαν; Γιατί υπέγραψαν μετά από πέντε μήνες, παραβιάζοντας τον όρο του εξωδικαστικού συμβιβασμού ο οποίος όριζε πως εντός 45 ημερών, όφειλαν τα αντισυμβαλλόμενα μέρη να τον υπογράψουν;

Ωστόσο, μας προξενεί κατάπληξη το γεγονός πως το φιλοκυβερνητικό “Το Βήμα” με συνεχή άρθρα του το τελευταίο χρονικό διάστημα ξαφνικά καταγγέλλει πως δεν τηρείται στο ελάχιστο αυτός ο εγκληματικός εξωδικαστικός συμβιβασμός μεταξύ της Siemens και του ελληνικού Δημοσίου, και έτσι δικαιώνει το δικό μας διετή αγώνα! Νομίζουμε πως αξίζει τον κόπο να παραθέσουμε απόσπασμα από το άρθρο της εφημερίδος στις 31 Αυγούστου και το οποίο υπογράφει η κ. Γιάννα Παπαδάκου: «Ιστορίες (δικαστικής) τρέλας: Ανενόχλητοι οι καταχραστές, την ίδια ώρα που το Δημόσιο χάνει αρκετά χρήματα: “Στο «συρτάρι» παραμένει η συμφωνία εξωδικαστικού συμβιβασμού με τη Siemens. Ακόμη και η απαίτηση του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά να δοθεί το 1,5 εκατ. ευρώ για να αγοραστούν laptop για τους δικαστές δεν έχει μέχρι στιγμής ικανοποιηθεί. Επιπλέον, παρά τη ρητή δέσμευση της εταιρείας να δώσει τα 2/5 από τα 90 εκατ. ευρώ για την υποστήριξη φορέων κατά της διαφθοράς και τη χρηματοδότηση προγραμμάτων κατά της διαφθοράς, η νεοσύστατη αρχή υπό τον Ιωάννη Τέντε δεν έχει εισπράξει ούτε ευρώ.
Ανάμεσα στα χρήματα που πρέπει να πάρει και ανέρχονται σε 36 εκατ. ευρώ είναι και τα 12,5 εκατ. για αγορά σκάνερ στα τελωνεία, αλλά και τα 4,5 εκατ. που θα δοθούν στην Εισαγγελία, υπό την κ. Ελένη Ράικου, προκειμένου να υπάρξει υποδομή πληροφορικής, αναγκαία για την αντιμετώπιση του οικονομικού εγκλήματος.
«Το Βήμα» αποκαλύπτει σήμερα επιστολή του κ. Τέντε, συντονιστή για την αντιμετώπιση της διαφθοράς, η οποία εστάλη στο υπουργείο Οικονομικών και με την οποία ζητούνταν μέρος του κονδυλίου των 90 εκατ. ευρώ. Παρότι η επιστολή εστάλη πριν από έναν χρόνο, δεν έχει γίνει απολύτως τίποτε.


Μάλιστα ο κ. Τέντες διατυπώνει αιχμές και εναντίον της προέδρου της Επιτροπής υλοποίησης της συμφωνίας εξωδικαστικού συμβιβασμού κ. Παγώνη, αναφέροντας: «Η Επιτροπή δεν φαίνεται να επείγεται, αφού η πρόεδρος εκτιμά ότι ο καθορισμός της διαδικασίας επιλογής και των κριτηρίων θα γίνει εντός των επομένων μηνών, ενώ εκτιμά ότι επί του παρόντος οι προτεραιότητες εστιάζονται μόνο στον τομέα της εκπαίδευσης και της κατάρτισης για την πάταξη της διαφθοράς...».

Η επιστολή είναι σοβαρή, αφού εμφανίζει την πρόεδρο, στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, να συντάσσεται πλήρως με τις προτεραιότητες της γερμανικής εταιρείας, η οποία πράγματι από τα 90 εκατ. ευρώ έχει διαθέσει όσα προορίζονταν για υποτροφίες σε φοιτητές».

Οσονούπω, αξίζει να θυμίσουμε τι εννοούμε όταν λέμε εφημερίδα “Το Βήμα”! Είναι η εφημερίδα που στηρίζει αλλά και ρίχνει κυβερνήσεις! Είναι η εφημερίδα που από το 1983 έχει για Πρόεδρό της τον δημοσιογράφο και επιχειρηματία, Σταύρο Ψυχάρη. Ο οποίος από το 2009 είναι Πρόεδρος όλου του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ). Όπως επίσης, είναι ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Λαμπράκη, θέση που ανέλαβε μετά το θάνατο του ιδρυτή του ιδρύματος Χρήστου Λαμπράκη το 2009, ενώ εκλέγεται πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου, αναλαμβάνοντας ο ίδιος, εκτός από την έκδοση του Βήματος και την έκδοση της εφημερίδας “Τα Νέα”. Στο σημείο αυτό θα θέλαμε φίλοι αναγνώστες, να “μιλήσουν” άλλοι για μας με τις δηλώσεις τους, οι οποίες υπαγορεύουν τη δύναμη του ΔΟΛ ;

• Γεώργιος Ράλλης (Πρωθυπουργός της Ελλάδας με τη ΝΔ): “Όταν είδα τον Σταύρο Ψυχάρη να συνομιλεί συνωμοτικά με τον Ευάγγελο Αβέρωφ στο περιστύλιο της Βουλής, κατάλαβα ότι πλησιάζει το τέλος μου...”.

• Ιωάννης Χαραλαμπόπουλος (Αντιπρόεδρος και υπουργός Εθνικής Άμυνας στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ): “Πρώτα μαθαίνει ο Ψυχάρης ποιος υπουργοποιείται και μετά ο ενδιαφερόμενος!”.

Επίσης, αξίζει να φρεσκάρουμε την μνήμη σας και να σας θυμίσουμε πως ο γιος του Σταύρου Ψυχάρη, Ανδρέας Ψυχάρης, το 2011 “ανταποκρίθηκε” στο κάλεσμα του εν δυνάμει Πρωθυπουργού, την εποχή εκείνη Αντώνη Σαμαρά και ανέλαβε Διπλωματικός του Σύμβουλος. Με την απόλυτη δε, στήριξή του εξελέγη βουλευτής της Α΄ Περιφέρειας της Αθήνας το 2012. Λέτε αυτές οι κινήσεις του Αντώνη Σαμαρά να έγιναν από υπέρμετρη “αγάπη” προς το πρόσωπο του Ανδρέα Ψυχάρη ή μήπως, άλλοι λόγοι υπαγόρευσαν την προώθηση του γιου του Προέδρου του ΔΟΛ στην κεντρική πολιτική σκηνή!

Θα πρέπει ωστόσο, αγαπητοί αναγνώστες, στα παραπάνω να λάβετε υπ΄ όψη σας και άλλο ένα γεγονός που καταμαρτυρεί την πολιτική, τεράστια δύναμη του Συγκροτήματος. Προ ημερών στην αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας, του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (που αλλού) πραγματοποιήθηκε εκδήλωση προς τιμή του εκλιπόντος (προ 7 ετών) Διευθυντού της εφημερίδος “Τα Νέα”, Λέοντος Καραπαναγιώτη. Το παρόν εκτός πολλών άλλων έδωσαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Τηλέμαχος Χυτήρης, ο Κώστας Λαλιώτης, ο Απόστολος Κακλαμάνης, ο Βαρδής Βαρδινογιάννης με την σύζυγό του Μαριάννα, ο Πέτρος Ευθυμίου, ο Νίκος Παπανδρέου, ο Σταύρος Ψυχάρης με την σύζυγό του Χριστίνα, και βεβαίως η κόρη του Λέοντος Καραπαναγιώτη, Τατιάνα Καραπαναγιώτη.

Ως γνωστόν η κ. Τατιάνα Καραπαναγιώτη στις 17 Μαΐου 2012 διορίσθηκε υπηρεσιακή Υπουργός στην κυβέρνηση Πικραμμένου. Σήμερα είναι μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ. Η αδελφή της Τατιάνας Καραπαναγιώτη, Ναταλία, είναι διευθυντικό στέλεχος της Siemens. Υπήρξε δεξί χέρι του Μιχάλη Χριστοφοράκου σε θέματα στρατηγικής και ανάπτυξης και σήμερα έχει αναλάβει με απόφαση της Siemens Μονάχου, επικεφαλής της ομάδας που έχει συσταθεί για την υλοποίηση της συμφωνίας του εξωδικαστικού συμβιβασμού. Προΐσταται στις συναντήσεις στο ΥΠΕΘΟ όπου το ελληνικό δημόσιο εκπροσωπεί η κ. Παγώνη. Η κ. Ναταλία Καραπαναγιώτη αποτελεί το πιο ισχυρό χαρτί για τη Siemens αυτήν την περίοδο. Συνεπικουρούμενη βεβαίως, από την εκπρόσωπο τύπου της Siemens, Μαρί Αγαλιώτου, προσωπική φίλη εδώ και αρκετά χρόνια του στενού συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, Σταύρου Παπασταύρου, η οποία μετέχει και η ίδια στην επιτροπή.

Συμπερασματικά, κάτι τρέχει πλέον εκεί στο συγκρότημα Λαμπράκη! Αυτός ο ομφάλιος λώρος μεταξύ Σαμαρά, Siemens και ΔΟΛ, έχει αρχίσει να κόβεται! Μήπως, τελικά έχει επέλθει το τέλος Σαμαρά και επειδή εκείνος δεν το έχει καταλάβει, προσπαθεί το Συγκρότημα, να του δώσει να το καταλάβει;

Παναγιώτης Αποστόλου

Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Άκης στις 10/02/2014 02:34:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Κάτι τρέχει με τη Siemens και το συγκρότημα Λαμπράκη. "

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες